Written by 9:10 pm Reviews Views: 4

To Titans δεν ήταν τόσο χάλια όσο το τρέιλέρ του

dc titans poster

Οι Teen Titans ήταν οι αντίστοιχοι X-men της DC: Μία ομάδα που ξεκίνησε ως μία ένωση των παιδιών-βοηθών της Justice League που, στα χέρια των Marv Wolfman και George Perez μπήκαν από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Μόνο που, σε αντίθεση με τη σαπουνόπερα που ήταν οι X-men, οι New Teen Titans ήταν ένα πολύ πιο ώριμο και έξυπνο κόμικ.

Όταν, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έσκασε το τρέηλερ της σειράς Titans, εεε, δείτε και γελάστε άφοβα με το Fuck Batman και το κακόγουστο κουστούμι της Starfire!

https://www.youtube.com/watch?v=QIYzdBAxcM8

 

Όταν λοιπόν βγήκε η σειρά (σε ένα συνδρομητικό κανάλι της DC που κανένας δεν έβλεπε) λίγοι τολμηροί άρχισαν να λένε ότι η σειρά δεν ήταν κακή.

Έτσι, όταν βγήκε στο Netflix αποφάσισα να τη δω. Σε τελική έχω μια παράδοση να κράζω ταινίες της DC

Προσωπικά, η υπερβίαιη, σκοτεινή, “ενήλικη” εκδοχή των Titans (που σκοτώνουν κόσμο και λαό) δε με είχε τρελάνει, όμως η σειρά το έσωσε.

Ήταν καλό το titans;

Η σειρά ακολουθεί τον Ντικ Γκρέησον (Ρόμπιν) που τα έχει σπάσει με το Batman και παριστάνει τον ντετέκτιβ στο Σικάγο. Ο Ντικ έχει κουραστεί από την άμυαλη βία στην οποία τον έχει ρίξει ο Batman και φεύγει μακριά του. Όμως, όταν έρχεται η ώρα να τα βάλει με εγκληματίες, αντιδρά με υπερβία.

Όταν όμως στη ζωή του μπαίνει η Ρέητσελ (Ρέηβεν) ένα κορίτσι που το κυνηγάει μία περίεργη αίρεση (και μία δαιμονική δεύτερη προσωπικότητα) ξεκινάει μία καταδίωξη που τους φέρνει στο δρόμο άλλων υπερηρωών (Starfire, Hawk and Dove, Changelling και τη Doom Patrol) που έχουν δικές τους ατζέντες, δυνάμεις και προβλήματα.

Η σειρά δεν είναι κακή.

Το αντίθετο.

Είναι μία σειρά καλογυρισμένη, με καλό κάστινγκ, πειστικές ερμηνείες, πολύ δυνατή πλοκή και έξυπνα cliffhangers. Παίρνει τους χαρακτήρες έναν-έναν, τους χτίζει, σε βάζει στο κεφάλι τους και, ακόμα και οι ανώνυμοι κακοί έχουν παραπάνω προσωπικότητα από πολλούς χαρακτήρες άλλων παρόμοιων σειρών. Ακόμα και τα χάλια κουστούμια στη σειρά αποκτούν νόημα και δεν ενοχλούν.

Ακόμα και το “Fuck Batman” έχει νόημα…

Πρέπει να πω επίσης ότι η μουσική της σειράς είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, με τον Clint Mansell (από το Ρέκβιεμ για ένα όνειρο) να τη συνυπογράφει.

Δηλαδή δεν έχεις παράπονο;

Όχι. Έχω ένα τεράστιο παράπονο.

Γιατί το titans κάνει ένα τρελό φάουλ.

Η σειρά είναι 11 επεισόδια.

Το επεισόδιο 10 τελειώνει σε τρελό cliffhanger.

Το επεισόδιο 11 είναι ένα επεισόδιο άκυρο, που το μόνο που κάνει είναι να παρατείνει τη σειρά (και το cliffhanger της) για άλλη μία σαιζόν.

Και, ταυτόχρονα, ξοδεύει τουλάχιστον 3 ή 4 επεισόδια τα αφιερώνει σε άκυρα επεισόδια, με εισαγωγές δευτερευόντων χαρακτήρων, origin stories και άλλα τέτοια άκυρα παραγεμίσματα της σαιζόν, μόνο και μόνο για να βγάλουν και δεύτερη.

Φυσικά και είμαι θύμα και θα δω και τη δεύτερη σαιζόν, μόλις βγει, αλλά μπορώ να γκρινιάξω, σωστά;

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close