Written by 8:00 pm Interviews, Βιβλία Views: 1

Η Μαρία Στεφάνου μιλά στο Nikol's Way!

 

Συνομιλούμε, για άλλη μια φορά, με την Μαρία Στεφάνου, γιατί οι αδυναμίες δεν κρύβονται.

  • Μαρία Στεφάνου, κυκλοφορεί το νέο σου βιβλίο σου, με τίτλο «Το Μαργαριτάρι της Ροδεσίας», από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό;.

Το Μαργαριτάρι της Ροδεσίας, είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σ’ έναν κόσμο δικής μου έμπνευσης τη Ροδεσία. Σε έναν άλλο φανταστικό τόπο και σε μια – κατά κάποιο τρόπο – μεσαιωνική εποχή, μια παραμυθένια και ρομαντική ιστορία ξετυλίγεται και μας μιλά για έναν βασιλιά που μετά το θάνατο της πρώτης και πολυαγαπημένης του συζύγου, αποφασίζει να παντρευτεί ξανά για να δώσει τους πολυπόθητους διαδόχους στο στέμμα. Πρόκειται για μια συμφωνία, για έναν γάμο που θα εξυπηρετήσει πολλά και παράλληλα συμφέροντα για όλους τους εμπλεκόμενους. Μήπως όμως η αγάπη είναι αυτή που θα πάρει την τύχη των ηρώων στα χέρια τους και θα ορίσει τελικά το πεπρωμένο τους;

  • Θα ήθελες να μας πεις ποιες οι πρώτες σκέψεις όταν είδες το εξώφυλλό του βιβλίου σου, που προσωπικά θεωρώ τόσο ταιριαστό με την ιστορία του;

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που δουλεύω ένα βιβλίο, πέρα από την ίδια τη συγγραφή έχω για βοήθεια μουσική και εικόνες που θα προκύψουν από την έρευνα που κάνω ταυτόχρονα στο διαδίκτυο. Για όλα μου τα βιβλία πλέον έχω άποψη για τα εξώφυλλα και την άποψή μου αυτή, τη μεταφέρω στον εκδοτικό μου. Ο Άγγελος Μαλιανός που δημιούργησε το συγκεκριμένο εξώφυλλο, πιστεύω πως έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Και σε αυτό όπως και στα Λουλούδια της Ευτυχίας, ένιωσα πως ήταν μέσα στο μυαλό μου, πήρε τα απαραίτητα στοιχεία και στο τέλος μου έδωσε αυτό ακριβώς που ήθελα, αυτό που προσέμενα κι ονειρευόμουν. Έτσι όταν είδα τελικά το εξώφυλλο, απλά χαμογέλασα κι ένιωσα απόλυτα ικανοποιημένη διότι έτσι απλά, με μια και μόνο εικόνα βρεθήκαμε στη Ροδεσία να κοιτάζουμε όλοι μας την Μάντριγκαλ, την κεντρική ηρωίδα.

  • Η Μαρία Στεφάνου γράφει βιβλία αισθηματικά, γράφει βιβλία φαντασίας, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;

Η Μαρία Στεφάνου γράφει αυτό που λαχταρά η καρδιά της κάθε φορά. Ο ρομαντισμός φυσικά είναι κατά κάποιο τρόπο κομμάτι του εαυτού μου, κυλά στις φλέβες μου μαζί με το αίμα μου και όσο ζω και αναπνέω δεν πρόκειται να τον απαρνηθώ. Άρα, με όποιο είδος κι αν καταπιαστώ, νομίζω πως ο έρωτας θα έχει τον δικό του ρόλο σε κάθε μου βιβλίο. Κατά τα άλλα, θα ήθελα πολύ να γράψω ιστορικά μυθιστορήματα που διαδραματίζονται σε άλλες εποχές και είναι μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια, ενώ θα έλεγα πως «φλερτάρω» τελευταία και με το αστυνομικό. Σε κάθε περίπτωση, τα θέματα είναι ανεξάντλητα κι είναι στο δικό μας χέρι να αναδείξουμε αυτό που θα επιλέξουμε να παρουσιάσουμε εμείς οι δημιουργοί.

  • Ανάμεσα στην Λίζι, τη Νοέλια, την Ζωή, την Άννα, τη Λουίζα, την Μάντριγκαλ και τις άλλες ηρωίδες σου, ποια θα έλεγες ότι είναι η πιο γοητευτική ή πιο ονειροπόλα ή η πιο πραγματίστρια;

Δύσκολη ερώτηση αυτή, μα την αλήθεια! Νομίζω πως όλες τους έχουν τη δική τους γοητεία, ονειρεύονται και όταν χρειάζεται προσγειώνονται στη γη για να παλέψουν και να κερδίσουν τη δική τους ευτυχία. Όμως πιστεύω πως η Λίζι, η Νοέλια και η Άννα είναι πιο πραγματίστριες. Η Μάντριγκαλ και η Νοέλια παραμυθένια γοητευτικές. Η Ζωή κάπως πιο ονειροπόλα αλλά η Λουίζα είναι μια κατηγορία από μόνη της, αλτρουίστρια μέχρι τα κατάβαθα της ψυχής της.

  • Τι αντιπροσωπεύει ο κόσμος της Ροδεσίας για σένα;

Ο κόσμος της Ροδεσίας είναι πρωτίστως ρομαντικός και παραμυθένιος. Όμως δεν παύει να διακατέχεται από στερεότυπα, αδικία, διακρίσεις και ταξικές διαφορές. Σ’ έναν βαθμό πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία και αυτός είναι και ο λόγος που με κάνει τόσο πολύ να θέλω να βλέπω πως αυτός ο κόσμος προσπαθεί ν’ αλλάξει και να γίνει καλύτερος με την ελπίδα πως ίσως κι εμείς να καταφέρουμε ν’ αλλάξουμε τον δικό μας.

  • Στο βιβλίο σου αφήνεις «υπόνοιες» στον αναγνώστη και για άλλη μια ιστορία της Ροδεσίας. Πραγματικά, δεν μπορώ να κρατηθώ και να σε παροτρύνω να μας πεις τι ετοιμάζεις.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως Το Μαργαριτάρι της Ροδεσίας ξεκίνησε με πολύ δειλά βήματα μέσα μου αλλά η υποστήριξη των εκδόσεων Ωκεανίδα είναι τόσο μεγάλη που μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω και να θέλω να πω κι άλλα γι’ αυτό τον τόσο υπέροχο κόσμο. Όπως ήδη γνωρίζετε, σύντομα θα επανακυκλοφορήσουν τα δύο πρώτα βιβλία που διαδραματίζονται στη Ροδεσία από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, Νοέλια – Η Προφητεία του Μαύρου Ρόδου και Νοέλια – Η Επιστροφή του Λευκού Ρόδου. Επίσης, είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου που έχει αγαπήσει στην κυριολεξία τη Ροδεσία. Έτσι, μπορώ να πω πως έχω δεσμευτεί για δύο ακόμα βιβλία τουλάχιστον κι ίσως κι ένα τρίτο. Άρα, θέλω να πιστεύω πως θα έχω κάποια μέρα στο ράφι της βιβλιοθήκης μου τη διλογία αλλά και τέσσερα ακόμα αυτοτελή μυθιστορήματα για τη συνέχεια που θα έχουν μια μικρή σχέση μεταξύ τους.

  • Περίγραψέ μας την ιδανική ημέρα, για σένα.

Μια μέρα για να είναι ιδανική θα πρέπει να περιέχει τα εξής: Να περάσω ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά μου, να μιλήσω λίγο με τους φίλους μου, να διαβάσω, να γράψω, να παρακολουθήσω μια ταινία ή μια σειρά από αυτές που μας αρέσουν με τον άντρα μου και το βράδυ που θα ακουμπήσει το κεφάλι μου στο μαξιλάρι να ξέρω πως είμαστε όλοι υγιείς.

  • Εάν επέλεγες έναν τουριστικό προορισμό, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Έχω κάνει κάποια ταξίδια στη ζωή μου, όχι πολλά αλλά το καθένα από αυτά το απόλαυσα και εκτίμησα τα διαφορετικά πράγματα που είχε η κάθε τοποθεσία να μου προσφέρει. Ωστόσο, αγαπώ τη Σαντορίνη με πάθος και θα συνεχίσω να την αγαπώ απόλυτα και δυνατά μέχρι το τέλος της ζωής μου. Οπότε αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα μέρος αυτό θα ήταν και πάλι η Σαντορίνη. Κάθε φορά που πηγαίνω εκεί, νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου, σαν να βρίσκομαι εκεί όπου ανήκω και αδυνατώ πραγματικά να περιγράψω την πληρότητα και την εσωτερική γαλήνη που με καταλαμβάνει όταν στέκομαι ψηλά και τα μάτια μου ατενίζουν την καλντέρα.

  • Ποιο είναι το όνειρο της Μαρίας Στεφάνου;

Το όνειρο μου είναι να έχω τα μάτια μου ανοιχτά, τα πνευμόνια μου γεμάτα αέρα, την καρδιά μου να επαναλαμβάνει τους χτύπους της και να στέκομαι στα πόδια μου για να προσφέρω σ’ εμένα την ίδια αλλά και στους ανθρώπους που αγαπώ. Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται απλόχερα στον καθένα μας κι εμείς καλούμαστε να αποδεχτούμε την πρόκληση και να τη ζήσουμε με τον δικό μας τρόπο μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου.

  • Μια ευχή σου για τους αναγνώστες μας.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο.

 

Καινούργιο βιβλίο, αλλά η ίδια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία. «Το Μαργαριτάρι της Ροδεσίας» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορεί και μας ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά.
Ευχόμαστε στην Μαρία Στεφάνου κάθε επιτυχία.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close