Written by 2:30 am Reviews, Τέχνες Views: 0

Review: Alita

Κερδίζοντας εισιτήρια για την Avant premiere (και 3D παρακαλώ) της ταινίας Alita, ήταν μια ευκαιρία για να δω την συγκεκριμένη ταινία. Ακόμα μια μεταφορά ταινίας στον κινηματογράφο, με ηθοποιούς, βασισμένη σε Manga (βλ. Ghost in the Shell). Ταξιδεύουμε στο Ζάλεμ, λοιπόν, όπου και γνωρίζουμε στην πρώτη σκηνή της ταινίας έναν γιατρό που ειδικεύεται στο να ανακασκευάζει ρομπότ ή ρομποτικά μέλη. Έτσι, λοιπόν ,ψάχνοντας για μέρη στην χωματερή του Ζάλεμ, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ρομπότ.

 

Ο λόγος που τον ωθεί στο να πάρει το ρομπότ από την χωματερή και να το “σώσει” είναι πως, κάνοντας τα αντίστοιχα τεστ, φαίνεται πως το ρομπότ είναι ακόμα λειτουργικό, απλά χρειάζεται μια επιδιόρθωση και ένα καινούργιο σώμα. Η όλη διαδικασία φαίνεται σαν να βλέπουμε κάποιον να ξυπνάει από ένα κώμα και να προσπαθεί να βρει τις μνήμες του. Κάτι τέτοιο λοιπόν γίνεται και στην περίπτωση της Αλίτα.

Με το δίδυμο James Cameron (Avatar) και Robert Rodriquez (Sin City) ξέρεις πως θα ταξιδέψεις σίγουρα σε αυτόν τον κόσμο, που θέλουν να σου δείξουν. Η Rosa Salazaar ενσαρκώνει πολύ όμορφα την Αλίτα και της δίνει όμορφα την ανθρώπινη νότα που χρειάζεται ένα cyborg. Το 3D σε αυτήν την ταινία το συνιστώ, καθότι μπαίνεις πιο εύκολα στον χώρο του Ζάλεμ και σε κάνει να ταξιδέψει έστω και για λίγο στο μέλλον.

Πρωταγωνιστούν:

Rosa Salazar  – Alita
Christoph Waltz  – Dr. Dyson Ido
Jennifer Connelly – Chiren
Mahershala Ali – Vector
Ed Skrein – Zapan
Jackie Earle Haley – Grewishka
Keean Johnson – Hugo

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close