Written by 2:21 am Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα Views: 2

Review: Δική του τα Μεσάνυχτα

Σειρά: Οικογένεια Χάθαγουεϊ, Βιβλίο 1

Συγγραφέας:Kleypas Lisa

 

Όταν μια αναπάντεχη κληρονομιά εξυψώνει την οικογένειά της στις τάξεις της αριστοκρατίας, η Αμίλια Χάθαγουεϊ ανακαλύπτει πως η φροντίδα των μικρότερων αδερφών της και του άστατου μεγαλύτερου αδερφού της ωχριά μπροστά στις προκλήσεις της καλής κοινωνίας. Και η μεγαλύτερη πρόκληση απ’ όλες είναι η έλξη που νιώθει για τον επικίνδυνα αρρενωπό Καμ Ρόαν…

Παρά τα πλούτη του, ο αντισυμβατικός Καμ Ρόαν έχει κουραστεί από τις μικροπρέπειες των αριστοκρατών με τους οποίους συναναστρέφεται καθημερινά και επιθυμεί να επιστρέψει στις ρίζες του. Όταν γνωρίζει την Αμίλια, ο Καμ ξέρει πως ανήκουν σε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους – αλλά κάθε λογική σκέψη σβήνει μπροστά στην επιθυμία που κυριεύει και τους δυο τους…

Η πολυβραβευμένη Lisa Kleypas, η κορυφαία σύγχρονη συγγραφέας στο χώρο του γυναικείου ιστορικού μυθιστορήματος, υπογράφει ένα μαγευτικό βιβλίο που κατέκτησε τις σημαντικότερες λίστες best-seller παγκοσμίως.

Η Άποψή μου:

Ό,τι και να πω γι’ αυτό το βιβλίο είναι λίγο! Η Lisa Kleypas μάς γνωρίζει την οικογένεια Χάθαγουεϊ. Την Αμίλια, τον Λίο, τη Γουίν, την Πόπι, την Μπίατριξ και τον θετό αδερφό τους, τον τσιγγάνο (Ρομά) Μέριπεν. Το πρώτο βιβλίο είναι η ιστορία της Αμίλια. Της μεγαλύτερης, υπεύθυνης αδερφής που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια την προστασία των αδερφών της. Όταν ο Λίο κληρονομεί τον τίτλο του υποκόμη, μαζί με ένα ακίνητο και ένα σταθερό -όμως πενιχρό- εισόδημα, η Αμίλια πιστεύει ότι ο αδερφός της επιτέλους θα αλλάξει. Όμως το τραγικό παρελθόν του Λίο τον ακολουθεί και οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις τον εμποδίζουν να κάνει το καθήκον του απέναντι στην οικογένειά του. Με τη Γουίν φιλάσθενη και τις άλλες δύο αδερφές της πολύ μικρές για να τη βοηθήσουν, η Αμίλια καλείται να σηκώσει τα βάρη της οικογένειας μόνη της. Δίπλα της, ο Μέριπεν τη βοηθά και τη στηρίζει σαν αγαπημένος αδερφός. Σε μια από τις πολλές προσπάθειες που κάνει να βοηθήσει τον αδερφό της, γνωρίζει τον Καμ Ρόαν. Ρομά κι εκείνος, όπως ο Μέριπεν, γοητευτικός, πλούσιος και αντισυμβατικός. Ζει χρόνια ανάμεσα στην αριστοκρατία, όπως δεν ξέρει πού ανήκει. Νιώθοντας πάντα ανικανοποίητος, έχει κρυφό πόθο να γυρίσει πίσω στη φυλή του. Μέχρι που γνωρίζει την Αμίλια και πρωτόγνωρα αισθήματα ξυπνάνε μέσα του. Θέλει να την προστατεύσει, να την απαλλάξει από τα βάρη που κουβαλάει, αλλά και να την κάνει δική του. Ξέρει όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, γιατί προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Όμως η Αμίλια τον χρειάζεται, όσο και αν δεν το παραδέχεται. Και εκείνος δεν μπορεί να μείνει μακριά της.

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό βιβλίο. Η γραφή της Kleypas είναι εξαιρετική. Άμεση, με γρήγορες εναλλαγές, καταφέρνει μέσα σε 379 σελίδες να γράψει μια ιστορία που μοιάζει να περιλαμβάνει τα πάντα. Μυστήριο, ένταση, οικογενειακούς δεσμούς, αγάπη και φυσικά πάθος!!! Η πλοκή σε κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση και, εκεί που λες “τώρα ξέρω τι θα γίνει!”, καταφέρνει να σε εκπλήξει. Οι ερωτικές σκηνές είναι παραπάνω από εξαιρετικές. Γεμάτες αισθησιασμό, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη χημεία των δύο πρωταγωνιστών. Στα τεράστια συν του βιβλίου οι ιστορίες των υπόλοιπων ηρώων – και κυρίως των λοιπών Χάθαγουεϊ.

Μερικές λεπτομέρειες: Στην Αμερική κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2007, με τίτλο Mine Till Midnight. Ο χωροχρόνος του βιβλίου είναι το Λονδίνο του 1848. Το τελευταίο βιβλίο των αδερφών Χάθαγουεϊ, που αναφέρεται στην Μπιατρίξ, καθώς είναι η μικρότερη αδερφή, κυκλοφορεί στην Αμερική τον Ιούνιο του 2010 και τοποθετεί τους ήρωές του στην Αγγλία του 1857. Χαρακτηρίστηκε από το κοινό ως το καλύτερο της σειράς, πράγμα ελπιδοφόρο. Εφόσον το πρώτο είναι ήδη εξαιρετικό, ανυπομονούμε για τα υπόλοιπα!!! Πολλά μπράβο στην Anubis για την εξαιρετική επιλογή που έκανε!!!

 

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close