Written by 11:00 am Top 5 Views: 7

Τοπ 5 : Επική ατάκα σε σειρά

  1. Μαρία Μπακάρα

Βασανίστηκα για αρκετές ημέρες σχετικά με την επική ατάκα από κωμική τηλεοπτική σειρά. Προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μπορώ να καταλήξω και συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν βλέπω κωμικές σειρές, όπως δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να παρακολουθώ κωμικές ταινίες. Όμως υπάρχει μία σειρά που σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια, τα παιδικά χρόνια όλων μας. Την έβλεπα με πάθος και την παρακολουθώ ακόμα στο λατρεμένο Netflix, στο οποίο προσεύχομαι κάθε βράδυ. Η σειρά είναι το Friends και η επιλογή ήταν δύσκολη, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες εμβληματικές ατάκες στα διαχρονικά πλέον Φιλαράκια. Επέλεξα την αγαπημένη μου, λοιπόν:

“Unagi is not something you are, it’s something you have!”

Και έτσι απλά, ο Ρος τα έχει πει όλα και μας έχει χαρίσει μια από τις πιο επικές και αστείες τηλεοπτικές σκηνές, κυρίως λόγω της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος το Unagi, αλλά και το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται την έμφυτη φύση του.

Αν η ατάκα από κωμική σειρά με δυσκόλεψε, το ποια θα ήταν η επική ατάκα από δραματική σειρά μού ήταν ξεκάθαρο από την αρχή.

“All dwarfs are bastards in their father’s eyes.”

Η συγκεκριμένη φράση ανήκει στον λατρεμένο Τύριον και ακούγεται στο πρώτο επεισόδιο του κορυφαίου Game of Thrones. Ο μπάσταρδος Τζον Σνόου -ο οποίος εμφανέστατα από την αρχή δεν ξέρει τίποτα- προσπαθεί να βάλει στη θέση του τον κακομαθημένο Τύριον Λάννιστερ, τονίζοντάς του ότι τα προνόμιά του δεν του επιτρέπουν να κατανοήσει τη δική του θέση. Ο Τύριον με μία του φράση όχι μόνο τον αφοπλίζει, αλλά παραδίδει την ψυχή του στα χέρια μας. Εάν το σκεφτούμε βαθύτερα, αυτά του τα λόγια περιλαμβάνουν ολόκληρη την ψυχοσύνθεσή του, τη σχέση με τον πατέρα και την οικογένειά του, τις αιτίες των επιλογών και των αντιδράσεών του. Ταυτόχρονα, μας χαρίζει μία από τις πιο εμβληματικές τηλεοπτικές -και αναγνωστικές- στιγμές.

https://www.youtube.com/watch?v=7St9TtLzoLk

2. Νατάσα Κατσιούλη 

Ότι το πραγματικό νόημα της ζωής θα έβγαινε από τα χείλη του Ted Mosby και να με πλήρωνες, δε θα το πίστευα… “That’s the funny thing about destiny, it happens whether you plan it or not” μας λέει στο “How I met your mother” και πραγματικά έμεινα άναυδη. Αυτή η κάκιστη αντιγραφή των Friends έχει συμπεριλάβει σε μια φράση την ουσία όλης μας της ύπαρξης που δεν είναι άλλη από τη διαπίστωση πως ότι κι αν σχεδιάζουμε εμείς, η ζωή στο τέλος θα κάνει τα δικά της…

Είναι κοινό μυστικό ανάμεσα σε όσους ακολουθούμε σειρές με πάθος, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που, αυτά τα κατά τα άλλα αθώα τηλεοπτικά προγράμματα, επηρεάζουν έως ένα βαθμό τις ζωές μας. Όταν όμως σε μυεί στον κόσμο των σειρών ο Fox Mulder με τα X Files, τα πράγματα περιπλέκονται. Γιατί μπορεί η επικότερη ατάκα της σειράς να είναι το “The truth is out there”, τη δική μου όμως ζωή τη στιγμάτισε η φράση του Well-Manicured Man προς τον Fox “Trust no one Mr. Mulder”. Όπως πάντα βουτηγμένη στην υπερβολή το έκανα moto μου και υπάρχει η διόλου αμελητέα πιθανότητα να καταλήξω να ψοφήσω μόνη μου και να με φάνε οι γάτες μου…

3. Χριστόδουλος Καλογεράς

Για κάποιους το να παρακολουθήσουν μία σειρά ή ένα επεισόδιο της είναι ένα απλό γεγονός, ένα απλό “Σκότωμα ώρας”, μια καλή συντροφιά για τις μοναχικές ώρες ή ακόμη και μια διέξοδος για έναν εύκολο ύπνο..Για μας όμως, τους “Εραστές” του είδους είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που αναφέρω παραπάνω… Είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία μέσα από την οποία αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε, καθαρίζουμε το μυαλό και την ψυχή μας από ότι έχουν λερωθεί από τη δύσκολη καθημερινότητα μας και πάνω απ΄όλα είναι ο τρόπος που έχουμε μάθει να τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας… Η κάθε σειρά που παρακολουθούμε, άσχετα από το θέμα της για μας έχει μοναδικά μηνύματα τα οποία μας ακολουθούν συνεχώς και μας καθοδηγούν. Καταλαβαίνετε φυσικά, με όσα έχω αναφέρει παραπάνω πως μια “ατάκα” μπορεί να μας αλλάξει την καθημερινότητα, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε καταστάσεις ή ακόμα και την “κοσμοθεωρία” μας.

Μετά από την μικρή μου “ερωτική” εξομολόγηση ας πάμε σε μία επική ατάκα από έναν αντικειμενικά επικό χαρακτήρα!!! « Everybody Lies » λοιπόν από τον τρομερό Dr House (House MD). Νομίζω πως πίσω από αυτή την ατάκα υπάρχει μια τεράστια αλήθεια που όλοι μας την βιώνουμε καθημερινά, στο σπίτι, στη δουλειά , στις προσωπικές μας σχέσεις…Είναι κάτι που ξέρουμε οτι συμβαίνει και απλά μαθαίνουμε σιγά σιγά να ζούμε μ’ αυτό…

Η δεύτερη ατάκα που έχω επιλέξει είναι λίγο πιο ευχάριστη και παραδόξως για μένα από ελληνική σειρά. «Κόβεται το σέξ;» από την φανταστική γιαγιά Θεοπούλα (Στο παρά 5). Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά γι αυτή την ατάκα… οπότε Keep Making Love (KML) για να πάνε κάτω τα φαρμάκια!).

 4. Εμμανουέλα Μαρλά

Λοιπόν, αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσω με τις σειρές τις οποίες θα διαλέξω.
Η σειρά που επιλέγω για κωμική ατάκα είναι το A Good Place, όπου βλέπουμε σε ποιο μέρος πηγαίνει κάποιος όταν πεθαίνει. Μία από τις ατάκες που μου «έκατσαν» πολύ καλά εκείνη την ώρα που το έβλεπα ήταν από το ΑΙ της σειράς και του καλού μέρους, ονόματι Τζάνετ, η οποία -παρ’ ότι ρομπότ- έχει πάντα ατάκες που είναι spot-on και δίνει μια νότα πιο ευχάριστη! Αυτή η ατάκα είναι η εξής: «Hi, guys! I’m broken». Μόνο η Τζάνετ θα μπορούσε να το πει τόσο χαρούμενα, παρ’ ότι έφαγε ένα reboot στο σύστημά της!

Για δραματική σειρά θα επιλέξω τη Wynonna Earp, όπου οι ατάκες μόνο δραματικές δεν είναι. Και αυτό γιατί η πρωταγωνίστριά μας, Wynonna, επίσης μόνο σοβαρή και δραματική δεν είναι! Κι αυτό είναι που κάνει τη σειρά πολύ διαφορετική και πρωτότυπη, καθ’ ότι πάντα, μέσα σε ένα απίστευτο χάος, θα έρθει η σαρκαστική μας Wynonna και θα δώσει τη δική της νότα. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα πολύ να βρω μόνο μία ατάκα από τη σειρά. Σε αυτή που κατέληξα ήταν μια συζήτηση της κεντρικής ηρωίδας με τη Nicole Haught (την αστυνομικό της σειράς): Nicole: Does this worry you? Is there a part of you left that’s able to worry? Wynonna: Yes. It has been mysteriously localized to my middle finger.       Όπως φαίνεται από μία και μοναδική ατάκα, μπορείτε να καταλάβετε για τι άτομο μιλάμε και για το πόσο η σειρά, εκτός από την περιπέτεια, μπορεί να σας προσφέρει και αρκετούς λόγους για να γελάτε και λίγο με όλα αυτά που συμβαίνουν!

Ελπίζω, μετά από όσα σας είπα, να ξεκινήσετε κι εσείς να παρακολουθείτε αυτές τις σειρές, έτσι ώστε να βρείτε τη δική σας αγαπημένη ατάκα!

5.Ελίνα Βασσάλου 

Καλύτερη κωμική ατάκα; Σοβαρά πρέπει να διαλέξω μόνο μία; Είμαι λάτρεις των κωμικών σειρών τις οποίες βλέπω κατ’ επανάληψη, oπότε έχω πάρα πολλές στο μυαλό μου που τις χρησιμοποιώ μάλιστα και στην καθημερινότητα μου. Οπότε είπα να διαλέξω μια ατάκα την οποία όσες φόρες και να την δω γελάω όπως την πρώτη φορά. “Goodbye muscles!”. Η ατάκα αυτή ειπώθηκε από τον Chandler M. Bing (Matthew Perry) την ώρα που η Monica (Courtney Coxx) του έκανε μασάζ για πρώτη φορά.

H Monica πιστεύει ότι κάνει καταπληκτικό μασάζ και δηλώνει στον Chandler ότι μπορεί να πει αντίο στους πιασμένου μυς του. Δυστυχώς όμως έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και σε αντίθεση με απόλαυση του προσφέρει μια επώδυνη εμπειρία που έχει ως αποτέλεσμα την κωμική αυτή ατάκα. Είναι γυρισμένο τόσο αυθόρμητα που μου δίνει πάντα την αίσθηση ότι πραγματικά πονάει και είναι τόσο γλυκός που το καταπιέζει για να μην στεναχωρήσει την Monica.

Για την δραματική ατάκα δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ καθόλου. Υπάρχει λόγος που το Supernatural είναι μέσα στην καρδιά μου εδώ και 14 χρόνια και ο λόγος αυτός είναι ότι είναι μια δεύτερη “εικονική” οικογένεια γιατί όπως είπε κ ο Bobby (Jim Beaver) στην 3η σεζόν “Family don’t end with blood”.

Η ατάκα αυτή από τότε συνόδεψε όλη τη σειρά και εγώ (όπως φαντάζομαι και πολύ fans ακόμα) την έχω συνδυάσει με μια φωτογραφία. Αυτή που τραβήχτηκε στην 5η σεζόν στο επεισόδιο 10 «Abandon all hope». Ένα επεισόδιο που όλοι πίστευαν πως θα πεθάνουν και δυστυχώς Spoiler alert κάποιοι όντως έφυγαν.

Η φωτογραφία αυτή λοιπόν είναι όντως η απόδειξη της ατάκας του Bobby, Η οικογένεια δεν σταματάει με το αίμα.

 

 

[playbuzz-item wp-pb-id=”628209″ item=”65470290-9d17-4a7d-b7e9-3a2513f9413c” info=”false” shares=”false” comments=”false” recommend=”undefined”]

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close