Written by 9:34 am Reviews, Στήλες Views: 3

Review: iZombie

 

Νομίζετε πως έχετε δει όλες τις σειρές, ταινίες, παιχνίδια κτλ. σχετικά με ζόμπι, έτσι;! Ε λοιπόν, σας λέω πως για το iZombie δεν θα προβλέπατε ποτέ το πώς θα συμπεριφέρονται τα ζόμπι και ότι θα μπορούν να ζουν κανονικά. Σίγουρα είναι στη φάση -όπως ισχύει για όλα τα ζόμπι- “Braiiiiiins…” – και εδω όμως υπάρχει ένα twist. Αλλά ας τα αναλύσουμε λίγο ένα προς ένα για να μη χαθούμε.

Για αρχή βλέπουμε την ιστορία της Λιβ (Rose McIver), μιας ειδικευόμενης ιατρού, η οποία ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει στη ζωή της, έχει έτοιμη την καριέρα της, είναι ήδη αρραβωνιασμένη και έχει λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην ηλικία της. Όμως όλα αυτά εν μια νυκτί χάνονται, γιατί βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος! Σε ένα πάρτι που πήγε η πρωταγωνίστριά μας έγινε μια επίθεση από ανθρώπους οι οποίοι είχαν κάνει χρήση ενός ναρκωτικού ονόματι “Utopium”, το οποίο σε μεταμορφώνει σε ζόμπι. Θα μου πείτε, “ΟΚ, αφου δεν πήρε το ναρκωτικό, πώς έγινε και η δικιά μας ζόμπι;!” Και πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε, καθ’ ότι ζόμπι μπορεί κάποιος να γίνει και αν αυτός που έχει “γυρίσει” σε γρατζουνίσει ή δαγκώσει.

Και έτσι ακριβώς έγινε: η Λιβ έγινε ζόμπι και χρειάστηκε να αλλάξει τελείως τη ζωή της, για να προστατέψει τον κόσμο γύρω της. Και κάπου εδώ απαντάμε στο επόμενο θέμα, ονόματι “Braiiiiiins“. Καθ’ ότι αυτή και μόνο είναι η τροφή των ζόμπι, και μιας και η πρωταγωνίστριά μας είναι ιατρός άλλαξε για λίγο την καριέρα της, ώστε να είναι πιο κοντά στην τροφή της. Έτσι, λοιπόν, έγινε ιατροδικαστής και έλυσε το πρόβλημα της τροφής. Μόνο που δεν τελειώνει εκεί το όλο θέμα (αλλιώς θα ήταν μια πολύ βαρετή σειρά και δεν θα διαρκούσε 4 χρόνια ήδη) καθ’ ότι μαζί με τον εγκέφαλο που τρώνε τα ζόμπι, υιοθετούν και τις ιδιότητές του. Για σκεφτείτε τώρα, μια κοπέλα σοβαρή, η οποία προσπαθεί να εξιχνιάζει φόνους, κάθε μέρα να είναι και ένας διαφορετικός άνθρωπος! Ε, αυτό σε κάνει να τη δεις την σειρά και να την ακολουθείς στα χρόνια που περνάνε! Αυτό, και επίσης να μην ξεχάσουμε πως έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο άνθρωπο που είχε δημιουργήσει και τη Veronica Mars, οπότε κάτι ξέρει από καλογυρισμένες σειρές και ιδέες.

Βέβαια, δεν πρέπει σε μια σειρά να ξεχνάμε και τους διπλανούς ρόλους που βοηθάνε να γίνει αυτή πιο επιτυχημένη, και δεν μιλάω για κανέναν άλλον παρά για τον υπεύθυνο της Λιβ, τον Ράβι (Rahul Kohli), έναν geek Αγγλοϊνδό ο οποίος είναι ακριβώς ο άνθρωπος που θα ήθελες να πλαισιώνει ένα τέτοιο στυλ σειράς. Δίνει ακριβώς τη σωστή νότα γέλιου που χρειάζεται η σειρά, και για εμας τους geek κάνει τις απαραίτητες παρατηρήσεις/ερωτήσεις σε ζόμπι – το οποίο δεν είναι απαίσιο και θέλει μόνο να σε φάει και τίποτα άλλο.

Θα το πρότεινα σε όποιον θέλει να περάσει ένα χαλαρό 45λεπτο στο Netflix και να νιώθει σε κάθε επεισόδιο πως βλέπει πάντα κάποιο άλλο άτομο!

Cast:

  • Rose McIver … Olivia Moore
  • Malcolm Goodwin … Clive Babineaux
  • Rahul Kohli … Ravi Chakrabarti
  • Robert Buckley … Major Lilywhite
  • David Anders … Blaine DeBeers
  • Aly Michalka … Peyton Charles

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close