Written by 6:59 pm Games, Video Games Views: 1

Witcher 3 Wild Hunt…….. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ!!!

Η σειρά Witcher προέρχεται από την πολωνική CD Project RED, η οποία είναι γνωστή για τη σειρά παιχνιδιών Witcher, καθώς και για το επερχόμενο Cyberpunk 2077. To Witcher 3 Wild hunt βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski.
Το Witcher 3 Wild Hunt είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια που έχω παίξει, τεράστιο σε μέγεθος. Με ευκολία -μαζί με τα side quests- θα ξεπεράσετε τις 150 ώρες παιχνιδιού (ίσως και παραπάνω, αν το παίξουν άτομα που δεν έχουν παίξει τα προηγούμενα ή που δεν είναι εξοικειωμένα με RPG τίτλους). Ο κόσμος του παιχνιδιού από τους μεγαλύτερους που έχω συναντήσει, με εξαιρετική προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Ο βασικός ήρωας του συγκεκριμένου παιχνιδιού (όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς) είναι ο Geralt of Rivia, μέλος του τάγματος των Witchers. Τα μέλη του τάγματος είναι κυνηγοί τεράτων, οι οποίοι έχουν παρθεί από παιδιά, και μέσω τρομερής εκπαίδευσης και διαλογισμού έχουν αναπτύξει χαρακτηριστικά σχεδόν υπεράνθρωπα – σε κάποιες περιπτώσεις. Άριστοι χειριστές όπλων όπως τα ξίφη, σε συνδυασμό με χρήση μαγείας και μιας διαίσθησης που μόνο οι Witchers κατέχουν, αποτελούν τους ρυθμιστές της ισορροπίας στον κόσμο στον οποίο τοποθετείται το παιχνίδι.

Όσον αφορά τα γραφικά, η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Υπέροχα καταπράσινα τοπία με ταλαντευόμενα φυλλώματα γεμίζουν τον ανοιχτό χώρο του χάρτη, με υπέροχες μεταβάσεις σε βαλτώδη ή καταραμένα εδάφη, ακόμα και σπηλιές! Οι σκιές, τα χρώματα, η ομίχλη, η άγρια άγνωστη ζωή και όλες οι αντίστοιχες λεπτομέρειες εμπλουτίζουν τον χώρο, κάνοντας τον παίχτη να ταυτίζεται και να νιώθει πως βρίσκεται ο ίδιος μέσα στον φανταστικό αυτόν κόσμο, με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Τα πλάσματα που συναντάτε ενώ ταξιδεύετε έχουν σχεδιαστεί με αρκετό μεράκι και το αποτέλεσμα είναι να προκαλούν τρόμο και δέος. Ένας πλήρης κύκλος ημέρας/νύχτας, σε συνδυασμό με τη δυναμική του καιρού, έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία του παίκτη, δίνοντάς του μία από τις πιο αυθεντικές αισθήσεις ανοιχτού κόσμου που έχω δει ποτέ. Για τα γραφικά δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς πάντα στους τίτλους της σειράς είναι τα καλύτερα που παίζουν την κάθε εποχή. Έτσι λοιπόν και αυτός ο τίτλος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι επιλογές σας μετράνε πραγματικά και είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας. Θέλετε να πείσετε κάποιους χωρικούς να φύγουν από την ταβέρνα; Μπορείτε να τους πληρώσετε, να τους πείσετε με το Axii Sign (μαγικά) ή απλά να σηκώσετε τα μανίκια σας και να αρχίσει το πανηγύρι. Οι σκηνές δράσης, χαλάρωσης αλλά και εξερεύνησης συνοδεύονται από cutscenes, τα οποία δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα ήθελα να δω και σε άλλα μοντέρνα RPG. Τα cutscenes άλλες φορές παρουσιάζονται με τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού και άλλοτε είναι animated δισδιάστατες εικόνες που θυμίζουν κόμικς. Όταν δεν θα παίζετε ξύλο με τα τέρατα, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε το νέο mini-game Gwent, το οποίο μοιάζει αρκετά με card game και για κάποιον παράξενο λόγο οι περισσότεροι NPC θα χαρούν πολύ να παίξουν μαζί σας. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε αγώνες με άλογα και να κερδίσετε δώρα, όπως νέες σέλες που σας επιτρέπουν να κουβαλήσετε περισσότερα αντικείμενα στο inventory σας, αλλά και να πολεμήσετε για τον τίτλο του καλύτερου πυγμάχου.

Οι διάλογοι με τους NPC κατά τη διάρκεια των cutscenes είναι διασκεδαστικοί. Ο Geralt φημίζεται για το χιούμορ αλλά και την ειρωνεία του, κάτι που όπως θα δείτε βγαίνει αβίαστα σε πολλές σκηνές. Οι ερωταπαντήσεις δίνουν αίσθηση ελευθερίας, καθώς μπορείτε να διαλέξετε τι θα πείτε χωρίς να νιώθετε ένοχοι για τυχόν λάθος επιλογές. Δεν υπάρχουν λάθος απαντήσεις, μόνο δικές σας. Βέβαια, δεν λείπουν και τα σημεία όπου θα εύχεστε να είχατε κρατήσει το στόμα σας κλειστό. Οι βρισιές και οι προκλητικές σκηνές δίνουν και παίρνουν, καθιστώντας το, όπως καταλαβαίνετε, ένα παιχνίδι για ενηλίκους. Τέλος, μερικοί διάλογοι απαιτούν γρήγορη απάντηση, καθώς έχετε ένα timer το οποίο σας πιέζει να λάβετε δράση.

Το μοναδικό ίσως που χαλάει την εμπειρία είναι η κίνηση του Geralt. Οι developers έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθώντας να αποδώσουν στον Geralt όσο το δυνατόν πιο φυσική κίνηση, πράγμα που όμως δυσκολεύει λίγο τον παίχτη σε κάποιες σκηνές μάχης ή σε στενά σημεία μέσα σε κλειστούς στενούς χώρους, όπως κτίρια και σπηλιές. Παρ’ όλα αυτά, το θεματάκι αυτό με την κίνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επισκιάσει τη δουλειά που έχει γίνει στον τίτλο και να αμαυρώσει την τέλεια εικόνα που θα σας δημιουργήσει. Συνοψίζοντας, θα ήθελα να πω ότι το παιχνίδι είναι mandatory για τους λάτρεις των RPG, κατά την άποψή μου, και δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή.

Επιμέλεια: Χρύσα Βασιλείου

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close