Written by 2:41 am Interviews Views: 1

Αφιέρωμα : Δημήτρης Σίμος

 

Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα των χρηματοοικονομικών το 2014, αποφασίζοντας παράλληλα να υπηρετήσει την αστυνομική λογοτεχνία. Φανατικός θαυμαστής της σχολήςτου Ζωρζ Σιμενόν, λατρεύει τον Ιζζό και δεν διστάζει να αναγνωρίσει το Μεσογειακό νουάρ ως το αγαπημένο του είδος αστυνομικής λογοτεχνίας. “Τα Βατράχια”, αποτελούν την πρώτη του συγγραφική δουλειά -και παράλληλα το ντεμπούτου του “Αστυνόμου Καπετάνου” στην πρώτη του αστυνομική ιστορία.

Εχει πει:

Η συγγραφή είναι µια µοναχική πορεία που περιλαµβάνει όλες τις δυσκολίες και απολαύσεις που φέρει η µοναξιά µέχρι ένα βαθµό. Το κείµενο γράφτηκε µέσα σε διάστηµα τριών µηνών, αλλά η επιµέλειά του και η αναψηλάφησή του από εµένα (σχεδόν εµµονική) για τη βελτίωσή του, κράτησε άλλους έξι µήνες. Θυµάµαι βράδια µε ανίκητο πονοκέφαλο να ηττώµαι από την αϋπνία για να δηµιουργήσω µια πλοκή που δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από τα «ξένα αστυνοµικά».

Εχουν Γράψει:

“Το αστυνομικό μυθιστόρημα του πρωτοεμφανιζόμενου Δημήτρη Σίμου κερδίζει κοινό και εντυπώσεις.”

“Ο ίδιος ο συγγραφέας  εναλλάσσει ανθρώπινες στιγμές με τη διήγηση σχεδόν ακραίου hardboiled επιστρατεύοντας μια εκπληκτικά ρεαλιστική  αποτύπωση της συναισθηματικής κατάστασης των πρωταγωνιστών. Χωρίς υπερβολές και κουραστικές αναλύσεις, οι εικόνες και οι χαρακτήρες εμφανίζονται «ζωντανοί» μπροστά στον αναγνώστη. Είναι τόσο προσιτά και λιτά δομημένοι οι πρωταγωνιστές του, που ωθείσαι υποσυνείδητα  να δημιουργήσεις  «δεσμούς» μαζί τους.” (http://www.protothema.gr/)

Το Ξερατε αυτό;

  • Πάει μόνος για καφέ για να βλέπει φάτσες και να τις βάζει στα έργα του.
  • του αρέσει να τρώει τα μακαρόνια χωρίς σάλτσα.
  •  Δεν κλειδώνει πότε την μηχανή του αλλά πάντα λέει πως το έχει κάνει .
  •  Κοιμάται σταυροπόδι.
  • Δεν βάζει κάλτσες σε ζευγάρια, φοράει πάντα διαφορετικές
Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close