Written by 2:42 am Interviews Views: 2

Αφιέρωμα : Βαγγέλης Γιαννίσης

Ο Βαγγέλης Γιαννίσης γνωρίστηκε με τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη ταξιδεύοντας με το τρένο από το Έρεμπρο στη Στοκχόλμη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αποφάσισε να αφηγείται τις ιστορίες του.

Είναι ο συγγραφέας των Σκανδιναβικών αστυνομικών μυθιστορημάτων «Το Μίσος» και «Το Κάστρο», από τις εκδόσεις Διόπτρα. Από το 2014 ασχολείται παράλληλα με μεταφράσεις ξένων έργων στα ελληνικά.

Έχει πει:
 «Άρχισα να γράφω από ανία. Είχα, φυσικά, μέσα μου μία ιστορία, αλλά ήταν η ύπαρξη άπλετου χρόνου που με βοήθησε να τη βγάλω στο χαρτί. Ξεκινώντας το γράψιμο δεν είχα κάποια ιδιαίτερη προσδοκία, δεν ήξερα καν εάν θα κατάφερνα να τελειώσω το βιβλίο. Πλέον, ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι αφενός να διηγηθώ όσες περισσότερες ιστορίες του Άντερς μπορώ και αφετέρου να καταφέρω να αναπτύξω μία αμφίδρομη επικοινωνία με τους αναγνώστες μου».

«Δεν πιστεύω πως είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην γράφοντας και μόνο. Συγγραφείς τύπου Brown, Rowling και King είναι εξαιρέσεις».

Το ξέρατε αυτό ;

  • ·         Σιχαίνεται τους μονούς αριθμούς,
  • ·         Τρώει τα κεφτεδάκια του με μαρμελάδα μύρτιλο
  • ·         Έχει δει το pulp fiction γύρω στις δέκα φορές
  • ·         Πίνει μόνο fair trade καφέ
  • ·         Αγαπημένο του πρωινό είναι τα αυγά Woodhouse.

Έχουν γράψει: 

Ένα καθηλωτικό βιβλίο, έξυπνο, καλογραμμένο, με πολύ ωραία γλώσσα, με έξυπνους παραλληλισμούς και παρομοιώσεις. Η πλοκή καλοστημένη και ευρηματική, σε κρατάει μέχρι την τελευταία σελίδα, όπου μόνο τότε και μόνο ανακαλύπτεις τον δολοφόνο. Παρόλο που είναι γραμμένο πάνω στο στερεότυπο των αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τον δαιμόνιο επιθεωρητή, που λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο και την διαίσθηση, δεν είναι “κολλημένο” στο κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα με την σκληρή και ωμή γλώσσα. Βιβλίο έκπληξη από έναν Έλληνα συγγραφέα του εξωτερικού. Εύχομαι να πιάσει την κορυφή, γιατί αξίζει.   ( Αγγελική Κατσιμάρδου , Nikol’s Way-Read toDeath)

Από τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που θα το θυμάστε για πολύ καιρό! Μην το διαβάσετε μόνοι σας σε σκοτεινό χώρο! (Πάνος Τουρλής , www.bookia.gr, http://tovivlio.net. )

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close