Written by 4:42 pm Στήλες Views: 1

Effie's World Part 4

   

  Αφιέρωμα στον “Μικρό ταξιδευτή” της Χαράς Βιδοζαχαράκη

 

Έτος 2017. Άνεργοι γονείς. Χωρισμένοι γονείς. Απλήρωτοι λογαριασμοί. Συνάνθρωποι που υποφέρουν. Παιδιά. Παιδιά που βλέπουν περισσότερα από όσα δείχνουν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Παιδιά που δεν φοβούνται μόνο το σκοτάδι και τις αράχνες αλλά την αδικία, την απώλεια και την ανισότητα.

Μπορεί να μην λένε: “Μαμά, φοβάμαι ότι με νομίζουν διαφορετικό”, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν το αισθάνονται και δεν πληγώνονται από τις συμπεριφορές που παρατηρούν…
Το βιβλίο “Ο μικρός ταξιδευτής: η διαχείριση των παιδικών φόβων μέσα από αξίες” πραγματεύεται τα εφόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας γονέας για να κατανοήσει καλύτερα το παιδί του και να το μάθει να διαχειρίζεται όλους εκείνους τους φόβους που δύσκολα θα ονοματίσει.

Η αξία της ευγένειας, της αυτογνωσίας, της επίγνωσης και της ενσυναίσθησης οδηγούν τον ήρωα του παιδικού βιβλίου σε ταξίδια αναζήτησης και ανάπτυξης της συμπεριφοράς του. Τρεις σύντομες ιστορίες που δείχνουν τις προβληματικές καταστάσεις του σήμερα αλλά και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ο μικρός ταξιδευτής ζητάει έναν καλύτερο κόσμο και διεκδικεί τις βέλτιστες συμπεριφορές που μπορούν να τον οδηγήσουν σε αυτόν.

Το Effie’s World ταξιδεύει στην ψυχή του ήρωα και τον “ζωντανεύει” πέρα από τις σελίδες του βιβλίου. Αποτυπώνει πάνω του την ευαισθησία, την γλυκύτητα και το δικαίωμα να ονειρεύεται πενήντα φορές καθώς δημιουργήθηκαν πενήντα συλλεκτικές χειροποίητες φιγούρες για να συνοδέψουν το βιβλίο ” Ο μικρός ταξιδευτής: η διαχείριση των παιδικών φόβων μέσα από αξίες”. O κεντρικός ήρωας του βιβλίου μετατρέπεται σε μια όμορφη φιγούρα που μπορεί να στολίσει κάθε σημείο και με αυτόν τον τρόπο να “θυμίζει” -κάθε φορά που ο αναγνώστης την κοιτάζει- τις αξίες και την διαδρομή που ακολούθησε ο ήρωας. Παράλληλα, προσδίδει μια όμορφη νότα στην διακόσμηση κάθε δωματίου.

  

50 συλλεκτικοί μικροί ταξιδευτές δημιουργήθηκαν από το Effie’s World για εσάς και θα τους παραλάβετε μαζί με το βιβλίο της Χαράς Βιδοζαχαράκη ” Ο μικρός ταξιδευτής: η διαχείριση των παιδικών φόβων μέσα από αξίες.” από τις εκδόσεις iwrite.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close