Written by 7:47 am Reviews, Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα Views: 33

Αρλεκιν Review: Περήφανη Καρδιά

 

Περήφανη Καρδιά

-ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ #1-

Για τον δικό της κόσμο είναι απλώς ένας όμορφος άγριος…

Η Κρίστα Χαρτ, η εκδότρια του εβδομαδιαίου περιοδικού Από Καρδιάς, προκαλεί –και το ξέρει. Αντί να ασχολείται με «γυναικεία» θέματα, μιλάει για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και φλέγοντα ζητήματα, για τα οποία κανονικά μια καθωσπρέπει δεσποινίς δεν έχει ιδέα.
Οι απόψεις της ενοχλούν κάποιους, αλλά η Κρίστα δε φοβάται να ρισκάρει ούτε το όνομα ούτε την ασφάλειά της…
Όταν, λοιπόν, αυτή η τολμηρή, φιλελεύθερη γυναίκα βλέπει να κρατούν έναν ρωμαλέο ξένο από το μακρινό Βορρά μέσα σε κλουβί, σαν άγριο ζώο, για να τον χαζεύει το περίεργο πλήθος, απαιτεί εξοργισμένη να τον ελευθερώσουν.  Και μετά… τον ερωτεύεται! Τι σκάνδαλο!

Αλλά ίσως ο Λέιφ, αυτός ο περήφανος απόγονος των Βίκινγκ, ο τόσο αταίριαστος με το εκλεπτυσμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα, να είναι ο μόνος που μπορεί να δαμάσει την αντισυμβατική Κρίστα. Κι ο μόνος που μπορεί να την προστατεύσει από τους ύπουλους εχθρούς της που όλο και πληθαίνουν…

 
 
–  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Πριν από μερικά χρόνια η ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφόρησε την εξαιρετική σειρά “Το Περιδέραιο της Νύφης” με την οποία πρωτογνωρίσαμε την Kat Martin. Αυτή τη φορά η Martin οδηγεί την υπόθεση αισθηματικό, ιστορικό μυθιστόρημα σε άλλο επίπεδο.

Το βιβλίο “Περήφανη Καρδιά” είναι το πρώτο της τριλογίας Από Καρδιάς.

Η συγγραφέας μας μεταφέρει στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, όπου η αριστοκράτισσα Κρίστα –εγγονή κόμη- διευθύνει με μαεστρία το περιοδικό Από Καρδιάς. Έντονα πολιτικοποιημένη, δυναμική και εξαιρετικά μορφωμένη ανακαλύπτει σε μία επίσκεψή της στο τσίρκο τον Νορβηγό Λέιφ. Ο Λέιφ βρίσκεται παρά τη θέληση του να επιδεικνύεται ως νούμερο του τσίρκου. Η Κρίστα, με τη βοήθεια του καθηγητή πατέρα της, τον σώζει. Ένα ταξίδι ξεκινά ανάμεσα τους και κάποια στιγμή ο Λέιφ θα κληθεί να σώσει εκείνος την Κρίστα καθώς αδίσταχτοι άνθρωποι, ενοχλημένοι από τις δημοσιεύσεις του Από Καρδιάς, δε διστάζουν να απειλήσουν τη ζωή της.

Πρόκειται για ένα απίστευτα καλογραμμένο βιβλίο, όπως βέβαια μας συνηθίζει η Kat Martin. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του εντοπίζεται στη μαεστρία με την οποία χειρίζεται η συγγραφέας το ψυχογράφημα των ηρώων της. Ουσιαστικά, χτίζει δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και τοποθετεί μέσα σε αυτές δύο εν δυνάμει εραστές. Δύο ψυχές με διαφορετικές καταβολές, εμπειρίες και προσλαμβάνουσες. Ο Λέιφ είναι ένας σκληροτράχηλος πολεμιστής, ένας Βίκινγκ. Τα πάντα πάνω του, από τα ρούχα του –ή την έλλειψή τους- μέχρι τον τρόπο που κινείται, σκανδαλίζουν τη συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου. Η Κρίστα δεν είναι από αυτές που σοκάρονται εύκολα. Ίσα-ίσα που ζει τη ζωή της με τους δικούς της όρους. Όμως έχει καθήκοντα στα οποία οφείλει να παραμείνει πιστή και η έλξη που νιώθει για τον Λέιφ της δημιουργεί εμπόδια. 

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι ένας αγαπητός χαρακτήρας, μιας και όντας ιδιαιτέρως δυναμική και ανεξάρτητη μπορεί ο σύγχρονος αναγνώστης να ταυτιστεί εύκολα μαζί της, χωρίς ωστόσο να χάσει την αίσθηση εκείνης της εποχής. Η έκπληξη όμως του βιβλίου και ο πραγματικός λόγος που απαιτείται να διαβάσει κάποιος την “Περήφανη Καρδιά” είναι ο Λέιφ. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πιο γοητευτικούς ήρωες που έχω διαβάσει ποτέ μου. Η τοποθέτηση ενός, φαινομενικά, απολίτιστου Βίκινγκ στα σαλόνια του Λονδίνου αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό. Ο Λέιφ με την ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια του και τον ωμό τρόπο με τον οποίο θέλει την Κρίστα προκαλεί θαυμασμό και επιθυμία για περισσότερο διάβασμα. Κυριολεκτικά δε θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.

Οι εκδόσεις Άρλεκιν για ακόμη μια φορά μας εντυπωσιάζουν με τις εκδοτικές τους επιλογές, αλλά και με το εξώφυλλο και την ποιότητα του βιβλίου τους.

 

Η τριλογία Από Καρδιάς θα βρίσκεται ξανά κοντά μας τον Ιούλιο με μία ηρωίδα που γνωρίζουμε ήδη από το πρώτο βιβλίο. Η πραγματική έκπληξη όμως, κατά την προσωπική μου άποψη, βρίσκεται στον ήρωα του τρίτου βιβλίου το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2015. Προκαλεί  μυστήριο με τις επιλογές και τις κινήσεις στις οποίες προέβει σε αυτό το πρώτο βιβλίο και αναρωτιέμαι πραγματικά σε τι μονοπάτια θα μας οδηγήσει η εκπληκτική πένα της Kat Martin. 

 

Περιμένουμε με αγωνία! 

Visited 33 times, 1 visit(s) today
Close