Written by 11:21 pm Korean, Reviews, Στήλες Views: 2

Ναμ-Σουν, Ένα Δυνατό Κορίτσι (Strong girl Nam-Soon)

Και μετά το εξαιρετικό Strong Girl Bong-Soon, του 2017, έρχεται η σειρά Strong girl Nam-Soon να μας συστήσει άλλο ένα κορίτσι με υπερφυσικές δυνάμεις, που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της μόνο για καλό.

Η Γκανγκ Ναμ Σουν (Gang Nam Soon) μεγάλωσε στις απομακρυσμένες στέπες της Μογγολίας, από θετούς γονείς, καθώς, όταν ήταν μικρή, αποχωρίστηκε από την μπαμπά της και χάθηκε. Σήμερα, μεγάλο κορίτσι πλέον, επιστρέφει στην Κορέα για να βρει τους πραγματικούς της γονείς.

Η Χανγκ Γκουμ Τζου (Hwang Geum Ju) είναι μια πολύ πλούσια γυναίκα, που χρησιμοποιεί τα πλούτη αλλά και την δύναμή της, αφού ανήκει στις γυναίκες με υπερφυσική δύναμη, για να καταπολεμήσει το κακό. Στόχος της είναι η καταπολεμήσει την λέσχη Χέριτατζ και μια σπείρα ναρκωτικών, με ένα νέο ναρκωτικό που σκοτώνει τους χρήστες του εάν δεν πάρουν το αντίδοτο. Στην προσπάθειά της αυτή θα την βοηθήσει η πολύ δυνατή μητέρα της Γκιλ Γκουμ Τζα (Hwang Geum Ju) και ο αστυνομικός Κανγκ Χι Σι (Kang Hee Sik). 

Θα περίμενε κανείς η συνέχεια του Strong Girl Bong-Soon να είναι εξίσου ωραία και πετυχημένη. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι θεατές έχουν διαφορετική άποψη και μαζί τους κι εγώ. Βρήκα την σειρά βαρετή και με ανούσιους χαρακτήρες. Από τις γυναίκες της σειράς βρήκα ενδιαφέρουσα μόνο την γιαγιά, η οποία κλέβει την παράσταση από τις άλλες δύο κυρίες. Η μόνη που ο χαρακτήρα της έχει ουσία, καλούς διαλόγους και είναι αστεία. Η Κιμ Χε Σου (Kim Hae Sook) είναι εξαιρετική στον ρόλο της με τις εναλλαγές στον χαρακτήρα της από αμείλικτη πολέμια της αδικίας, στην γλυκιά και ευγενική κυρία Γκιλ που βρήκε τον έρωτα ξανά, σε πιο μεγάλη ηλικία. Ίσως η μόνη που είχε και τις πιο αστείες σκηνές.

Η Κιμ Τζονγκ Ουν (Kim Jung Eun) προσπάθησε πάρα πολύ, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού εστίασε μόνο στην… εξωτερική της εμφάνιση. Σε όλη την σειρά ο καημός της ήταν να φαίνεται νέα και αγέραστη, σε τέτοιο σημείο που ξέχασε να παίζει. Κοντινά με έντονα βλέμματα και λάγνες ματιές, κοστούμια και στήσιμο με σκοπό την ανάδειξη της κορμοστασιάς της είχαν, για μένα, το αντίθετο αποτέλεσμα. Εντελώς έξω από τον ρόλο και αστεία.

Το χειρότερο όμως έρχεται από την Λι Γιού Μι (Lee Yoo Mi), ως Ναμ Σουν. Την Λι Γιου Μι την γνωρίσαμε στο αγαπημένο «Παιχνίδι του καλαμαριού» (Squid Game), ως έναν από τους βασικούς χαρακτήρες και από εκεί έγινε γνωστή. Εκεί όμως ο χαρακτήρας της ήταν πολύ διαφορετικός και δεν χρειάστηκε να κουβαλήσει ολόκληρη σειρά στην πλάτη της. Έπαιξε έναν μικρό λόγο, με λίγους διαλόγους, ενώ εδώ ήταν η πρωταγωνίστρια και, ω, θεέ μου! η ερμηνεία της ήταν σκέτο Βατερλώ. Ανόητη και φαιδρή παρουσία, που δεν ήξερε πως να στηθεί, σε κάθε κουβέντα της κουνιόταν σαν εκκρεμές, τα χαμόγελα και οι γκριμάτσες στημένα και έντονα και ερμηνεία υπερβολική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο σκηνοθέτης έστησε έτσι τον χαρακτήρα. Ίσως στην προσπάθειά του να τον κάνει αθώο και αγνό να κατέληξε να τον κάνει ανόητο και γελοίο.

Στο ίδιο μήκος και ο Ονγκ Σον Γου (Ong Seong Wu), ως αστυνομικός Κανγκ, που δεν ήταν τόσο κακός στην ερμηνεία του όσο άχρωμος και άοσμος. Ένας βαρετός χαρακτήρας, που δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Επίσης, κατ’ εμέ, δεν είχε καμμία χημεία με την πρωταγωνίστρια, αλλά εδώ μπορώ να τον δικαιολογήσω, αφού κανένας δεν θα μπορούσε να έχει χημεία με αυτό τον χαρακτήρα.

Και ερχόμαστε στον πραγματικό πρωταγωνιστή, που κουβάλησε όλη την σειρά στην πλάτη και ο μόνος λόγος που την είδαμε. Ο καταπληκτικός Μπιόν Γου Σο (Byeon Woo Seok), ως ο κακός Ριού Σι Ου (Ryu Si O), που μας καθήλωσε μπροστά στις οθόνες. Επιβλητική παρουσία, έντονο και διεισδυτικό βλέμμα, αγέρωχη παρουσία, εξαιρετικό στήσιμο, έσωσε την σειρά από σίγουρη αποτυχία. Άλλωστε είναι και ο μόνος ηθοποιός και χαρακτήρας που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και το μόνο «talk of the town».

Άλλος ένας από τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ξεχώρησαν ήταν και ο Κιμ Κι Μπομ (Kim Ki Bum) ως ο επενδυτής Μπρεντ Σονγκ (Bread Song), που η μετάφραση του «Φρατζόλα Σονγκ» ήταν πολύ πετυχημένη. Ο χαρακτήρας Μπρεντ Σονγκ κινήθηκε ανάμεσα στην καρικατούρα και το μυστήριο, δίνοντας βάθος και αφήνοντας υπονούμενα ότι είναι κάτι παραπάνω από ό,τι φαίνεται. Ένας περιφερειακός ήρωας, που άφησε και ανοιχτή την πιθανότητα για μια συνέχεια της σειράς.

Από τις ενδιαφέρουσες σκηνές της σειράς η εμφάνιση των Παρκ Μπο Γιόνγκ (Park Bo Young) και Παρκ Χιόνγκ Σι (Park Hyung Sik), που έκαναν την σύνδεση με την προηγούμενη σειρά. Αστεία και καλογυρισμένη η σκηνή τους, με την Μπονγκ Σουν να συνεχίζει τις καλές πράξεις και τον σύζυγο πλέον Μιν Χιό να είναι τόσο απελπισμένος μαζί της, όσο και ερωτευμένος.

Η πλοκή τώρα δεν είναι τόσο κακή και βελτιώνεται προοδευτικά. Από την μέση και ύστερα η σειρά γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και οι χαρακτήρες πιο ενεργητικοί. Η υπόθεση με τα ναρκωτικά τραβάει την προσοχή, ιδιαίτερα με τα στοιχεία που το κάνουν επικίνδυνο και με το γεγονός ότι δίνει τεράστια δύναμη, ώστε να δούμε και σκηνές μάχης ανάμεσα στις δυνατές ηρωίδες και τον κακό. Η προσπάθεια της αστυνομίας και των ηρωίδων να ανακαλύψουν την διακίνηση, τα μέλη της σπείρας και να πιάσουν τον αρχηγό τους είναι τα στοιχεία που κράτησαν τους θεατές μέχρι το τέλος.

Μέσα από την όλη ιστορία ασχολήθηκε και με άλλα κοινωνικά θέματα, όπως το δικαίωμα μια μεγαλύτερης γυναίκας να ερωτευθεί και να ξαναφτιάξει την ζωή της και το γεγονός ότι θεωρείται μοιχαλίδα, ακόμα και εάν ο άντρας της παράτησε και εξαφανίστηκε για δέκα χρόνια. Οι Κορεάτες, λαός συντηρητικός, κάποια θέματα τα θεωρεί ταμπού και ένα από αυτά είναι και η θέση της γυναίκας στον γάμο, όπως και πολλές άλλες χώρες. Φυσικά, η σειρά λύνει το θέμα με την Γκουμ Τζα να απέχει από την σχέση, μέχρι να λύσει τον γάμο της και τον σύζυγο να συναινεί.

Εάν ενδιαφέρεστε να την δείτε για την ιστορία και ως συνέχεια της προηγούμενης σειρά, θα σας έλεγα να μην χάνετε τον χρόνο σας. Εάν θέλετε να την δείτε για τους χαρακτήρες, θα σας την πρότεινα μόνο και μόνο για τον κακό της υπόθεσης, που είναι εξαιρετικός ηθοποιός, οικειοποιήθηκε τον ρόλο του κακού και είναι και πανέμορφος.

(Weeekly – I Wanna Fly)

Στοιχεια Σειράς:

Είδος: Κωμωδία / Δράμα
Σκηνοθεσία: Κιμ Τζονγκ Σι (Kim Jung Sik)
Σενάριο: Μπε Μι Κιόνγκ (Baek Mi Kyeong)
Δίκτυο: JTBC
Επεισόδια: 16
Προβολή: 2023
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

(Superpowers – Itzy)

Συντελεστές Σειράς:

Κιμ Τζονγκ Ουν (Kim Jung Eun): Χανγκ Γκουμ Τζου (Hwang Geum Ju)
Λι Γιού Μι (Lee Yoo Mi): Γκανγκ Ναμ Σουν (Gang Nam Soon)
Κιμ Χε Σου (Kim Hae Sook): Γκιλ Γκουμ Τζα (Hwang Geum Ju)
Ονγκ Σον Γου (Ong Seong Wu): Κανγκ Χι Σι (Kang Hee Sik)
Μπιόν Γου Σο (Byeon Woo Seok): Ριού Σι Ου (Ryu Si O)
Λι Σουνγκ Τζουν (Lee Seung Joon): Γκανγκ Μπονγκ Γκο (Gang Bong Go), πατέρας
Χαν Σανγκ Τζο (Han Sang Jo): Γκανγκ Ναμ Ιν (Gang Nam In), αδελφός Ναμ Σουν
Κιμ Κι Ντου (Kim Ki Doo): Χανγκ Γκουμ Ντονγκ (Hwang Geum Dong), θείος Ναμ Σουν
Κιμ Κι Μπομ (Kim Ki Bum): Μπρεντ Σονγκ (Bread Song)
Τσονγκ Μπου Σο (Jung Bo Suk): Μπαρίστας Σο Τζουν Ι (Seo Jun Hee)
Ου Τζονγκ Γιόν (Oh Jung Yeon): Γραμματέας Τζο Να Γιόνγκ (Jung Na Young)

Πηγές:

https://asianwiki.com/Strong_Girl_Nam-Soon

https://en.wikipedia.org/wiki/Strong_Girl_Nam-soon

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close