Written by 12:10 am Reviews, Τέχνες Views: 5

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Netflix 2022 (Μέρος Α’)

Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας με τις χριστουγεννιάτικες ταινίες του Νέτφλιξ, είδαμε και σας προτείνουμε.

A Year-End Medley (Haepi Nyu Leo)

Πρωταγωνιστές: Χαν Τζι Μιν (Han Ji Min), Λι Ντονγκ Γουκ (Lee Dong Wook), Κανγκ Χα Νιούλ (Kang Ha Neul), Ιμ Γιούν Α (Lim Yoon A), Σο Κανγκ Τζουν (Seo Kang Joon), Κιμ Γιόνγκ Κουάνγκ (Kim Young Kwang), Γον Τζιν Α (Won Jin A), Λι Τζιν Γουκ (Lee Jin Wook)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 138 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 10/10

Σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα ζήσουμε τις ιστορίες των ενοίκων αλλά και των εργαζομένων του. Χαρές, λύπες, ανικανοποίητοι πόθοι, ανεκπλήρωτοι έρωτες και οικονομικά προβλήματα θα λυθούν, ως δια μαγείας, και όλοι θα βρουν τον δρόμο τους.

Η κορεατική έκδοση του «Αγάπη είναι…» (Love Actually), με γνωστά ονόματα της κορεατικής βιομηχανίας θεάματος. Μια ταινία που στάθηκε επάξια απέναντι στην τεράστια επιτυχία του «Αγάπη είναι…», με τις δικές της νότες έρωτα να πάλλονται στις καρδιές των θεατών. Να προσθέσω ότι, δυστυχώς, η ταινία δεν υπάρχει στο Νετφλιξ, αλλά θα την βρείτε σε γνωστά σάιτ με κορεατικά. Την συμπεριέλαβα στην λίστα μου γιατί την βρήκα εξαιρετική.

I Hate Christmas (Odio Il Natale)

Πρωταγωνιστές: Πιλάρ Φολιάτη (Pilar Fogliati), Μπεατρίτσε Αρνέρα (Beatrice Arnera), Φιορέντζα Πιέρι (Fiorenza Pieri), Γκλεν Μπλάκχολ (Glen Blackhall)
Έτος: 2022
Διάρκεια: 6 μισάωρα επεισόδια
Η αξιολόγησή μου: 8/10

Η Τζιάνα μισεί τα Χριστούγεννα. Τα μισεί για έναν και μόνο λόγο, γιατί είναι μόνη της μετά τον χωρισμό της με τον φίλο της και η οικογένειά της την πιέζει να παντρευτεί. Το οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων είναι ένας εφιάλτης για την Τζιάνα, που είναι η μόνη ελεύθερη, ανάμεσα σε παντρεμένα αδέλφια και ανίψια. Αναγκάζεται έτσι να πει ψέματα για έναν φανταστικό φίλο, που θα πρέπει να τον παρουσιάσει την ημέρα των Χριστουγέννων. Και ο εφιάλτης αναζήτησης του μεγάλου έρωτα ξεκινά.

Ιταλική μίνι σειρά, έκπληξη! Ένα ανέλπιστο διαμαντάκι στην απέραντη λίμνη των ίδιων και ίδιων χριστουγεννιάτικων ταινιών του Νέτφλιξ. Αστεία, γλυκιά, με πολλή δόση χιούμορ, εξερευνά τις σχέσεις των ανθρώπων και προσπαθεί να ορίσει τι είναι ευτυχία. Μόνο που η ευτυχία είναι σχετική, δεν υπάρχει η τέλεια σχέση και η Τζιάνα συνειδητοποιεί τι θέλει η ίδια στη ζωή της. Και όλα αυτά εν μέσω τραγελαφικών καταστάσεων και με την σωστή δόση χριστουγεννιάτικου πνεύματος.

Χριστουγεννιάτικος Έρωτας (Falling For Christmas)

Πρωταγωνιστές: Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan), Κόρντ Όβερστριτ (Chord Overstreet), Τζορτζ Γιάνγκ (George Young)
Έτος: 2022
Διάρκεια: 93 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 2/10

Κακομαθημένη, πλούσια κληρονόμος χάνει την μνήμη της, εξ αιτίας εντός ατυχήματος στο σκι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, και καταλήγει σε μια χριστουγεννιάτικη πανσιόν, όπου θα ανακαλύψει το νόημα της ζωής και τον έρωτα.

Χιλιοπαιγμένο, τετριμμένο θέμα, άνευ ουσίας και σημασίας, καμμιά σχέση με τα Χριστούγεννα, με μια Λίντζεϊ Λόχαν τίγκα στο μπότοξ, να το παίζει παιδούλα. Η χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι ανύπαρκτη, ενώ επικρατεί ένα ψευτοανέμελο στυλ τίγκα στην λακ. Ακόμα και την μικρή ηρωίδα θα την έλεγα υπερβολικά στυλιζαρισμένη και μακιγιαρισμένη. Το μόνο «ζευγάρι» που ξεχωρίζει λίγο είναι ο Τζορτζ Γιάνγκ, ως ο εκκεντρικός και ανόητος αρραβωνιαστικός της ηρωίδας, με τον Ραλφ τον λαθροκυνηγό, που ζουν αστείες καταστάσεις μέχρι να βγουν από το δάσος. Προσπεράστε το.

Χριστούγεννα Κατά Παραγγελία (Christmas Made To Order)

Πρωταγωνιστές: Αλέξα ΠέναΒέγκα (Alexa PenaVega), Τζόναθαν Μπένετ (Jonathan Bennett)
Έτος: 2018
Διάρκεια: 80 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 5/10

Ο Στίβεν είναι εργασιομανής και, όταν η οικογένειά του θα τον επισκεφτεί τα Χριστούγεννα, θα προσλάβει την διακοσμήτρια γιορτών(!) Γκρέτσεν για να διακοσμήσει το σπίτι του, αλλά και να συντονίσει τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες της οικογένειάς του. Και η μαγεία των γιορτών θα κάνει το θαύμα της και θα δώσε το θάρρος στους πρωταγωνιστές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Έχω την αίσθηση ότι και φέτος θα δω πολύ χριστουγεννιάτικη… μπούκλα. Η συγκεκριμένη ταινία, ίσως, επειδή η πρωταγωνίστρια έχει αυτό το ιδιαίτερο επάγγελμα (στην γη της επαγγελίας όλα μπορούν να συμβούν), να επικρατεί μια παραφορτωμένη ατμόσφαιρα στολιδιών και Χριστουγέννων. Μιλάμε για εκατομμύρια στολίδια. Πάρα ταύτα το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είχε καλή χημεία, η ταινία είναι συμπαθητική και περνάς ευχάριστα βλέποντάς την.

Χριστούγεννα Στη Φάρμα Με Τα Γκι (Christmas On Mistletoe Farm)

Πρωταγωνιστές: Σκοτ Γκάρναμ (Scott Garnham), Κάθριν Ντράισντεϊλ (Kathryn Drysdale)
Έτος: 2022
Διάρκεια: 112 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 3/10

Ο Ματ είναι χήρος με πέντε παιδιά και προσπαθεί σκληρά να ανταπεξέλθει στην οικογενειακή ζωή και στην δουλειά του. Όταν, πριν τα Χριστούγεννα, κληρονομεί από τον αποξενωμένο πατέρα του μια φάρμα στην εξοχή, αποφασίζει να μετακομίσει εκεί για να δουλέψει μια επαγγελματική πρόταση, που θα καθορίσει το μέλλον του στη δουλειά. Η ζωή όμως στην εξοχή έχει προκλήσεις για έναν αστό, συν το γεγονός ότι τα παιδιά του είναι ενθουσιασμένα και αποφασισμένα να κάνουν τα πάντα για να μείνουν για πάντα εκεί, ακόμα και να τον κάνουν να ερωτευθεί.

Αγγλική παραγωγή, με ένα πολλά υποσχόμενο τρέιλερ, μιας κωμωδίας αντάξιας του αγγλικού φλέγματος. Δυστυχώς το κωμικό στοιχείο έμεινε μόνο εκεί και η όλη ταινία, εκτός από «κλισεδιάρικη», ήταν γεμάτη ανούσια αστεία, γελοίες καταστάσεις και γραφικούς χαρακτήρες.

Κείμενο: Αγγελική Κατσιμάρδου

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Close