Written by 5:29 pm Games, Video Games, Τέχνες Views: 1

Hotel Transylvania : Scary-Tale Adventures

Η σειρά κινουμένων σχεδίων Hotel Transylvania συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει σε αυτό το διάστημα τέσσερις ταινίες με τον αγαπημένο μας Drac και την παρέα του. Έτσι λοιπόν και η Outright Games με τη σειρά της κυκλοφόρησε το δεύτερο παιχνίδι που βασίζεται στο ομώνυμο franchise. Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures είναι διαθέσιμο σε όλες πλατφόρμες. Εγώ δοκίμασα την έκδοση για Playstation 5 και παρακάτω θα σας περιγράψω την εμπειρία μου σε ένα αναλυτικό review.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ξεκινήσω με το γεγονός ότι η σειρά Hotel Transylvania είναι εξαιρετικά δημοφιλής, πετυχαίνοντας να μεταφέρει μια δόση από horror στο κοινό των οικογενειών, και μάλιστα αγαπήθηκε από θεατές πολύ νεαρής ηλικίας. Ο τρόμος και ο κόσμος των τεράτων, σε συνδυασμό με το μακάβριο χιούμορ, καθώς και η συμμετοχή αγαπημένων ηθοποιών όπως ο Adam Sandler (ο οποίος έχει δανείσει τη φωνή του στον Drac στις πρώτες τρεις ταινίες) έκαναν τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών να αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.


Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό του τίτλου είναι οι devs του Drakhar Studio, οι οποίοι, μαζί με την Outright Games, κατάφεραν να μεταφέρουν στο παιχνίδι όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τόσο αγαπητές και τις ταινίες.
Το παιχνίδι είναι ένα μείγμα 3D action, adventure και platform μαζί. Δεν βασίζεται στην ιστορία καμίας από τις ταινίες, αλλά μας αφηγείται τη δική του ιστορία μέσα από γνωστά παραμύθια, τα οποία με χιουμοριστικό τρόπο έχουν προσαρμοστεί στη σειρά. Συγκεκριμένα, ο Drac αφηγείται τα παραπάνω παραμύθια στον εγγονό του, Dennis, και στη φίλη του, Winnie. Μάλιστα, ο παίκτης μέσω του βιβλίου μπορεί να επιλέξει την ιστορία (παραμύθι) που θέλει να παίξει, με τη μορφή chapters. Το παιχνίδι ξεκινά με διαθέσιμες τις ιστορίες της Κοκκινοσκουφίτσας, ελέγχοντας τη Mavis, και του Αλή Μπαμπά, με πρωταγωνιστή φυσικά τον αγαπημένο Drac. Στη συνέχεια, μπορεί ο παίκτης να ξεκλειδώσει και άλλα chapters-ιστορίες, όπου συμμετέχουν όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες της σειράς.


Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά όμορφα, με αρκετά πολύγωνα και με αυτόν τον “καρτουνίστικο” χαρακτήρα να τα συνοδεύει, δημιουργώντας όμορφα σκηνικά. Αυτό που μου έκανε ευχάριστη έκπληξη ήταν η κάμερα, από την οποία τα περισσότερα παιχνίδια του είδους πάσχουν. Στην περίπτωση του Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures, η κάμερα είναι πολύ καλά ρυθμισμένη και ακολουθεί τον παίκτη πάρα πολύ καλά, ακόμα και σε σκηνές δράσης. Ο ήχος επίσης είναι αρκετά καλός και τα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν τα level ταιριάζουν με το ύφος της σειράς, χωρίς να είναι επαναλαμβανόμενα ή να κουράζουν.

Ο χειρισμός είναι κι αυτός αρκετά εύκολος, με τον κάθε χαρακτήρα να έχει τις δικές του δεξιότητες και δυνάμεις. Στις κονσόλες νέας γενιάς -από ό,τι διαπίστωσα- δεν κάνει χρήση της τεχνολογίας απτικής ανάδρασης των χειριστηρίων, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που με ενόχλησε. Θα ήθελα ίσως τον χειρισμό πιο ακριβή σε σημεία του παιχνιδιού που απαιτούν μεγαλύτερη δεξιότητα ή συνδυασμό κινήσεων, πράγμα που με έκανε αρκετές φορές να καταλήξω στον πάτο κάποιας λιμνούλας ή γκρεμού. Ευτυχώς όμως το παιχνίδι έχει αρκετά checkpoints μέσα στα επίπεδα και γενικότερα είναι σχετικά εύκολο, ώστε να μη δυσκολευτούν και οι μικρότεροι ηλικιακά gamers. Το υλικό του παιχνιδιού είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αλλά στην πράξη ο χειρισμός θα αποδειχθεί σχετικά δύσκολος για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6-7 ετών.

Ενδεχομένως οι hardcore gamers -ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας- να το θεωρήσουν βαρετό, κατά τη γνώμη μου όμως οι μικρότεροι σε ηλικία gamers και οι fans της σειράς θα το ευχαριστηθούν και θα περάσουν πολύ όμορφα μαζί του. Η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού δεν θα υπερβεί τις 6-7 ώρες συνολικά – ανάλογα πάντα με το πόσο εξοικειωμένος είναι ο παίκτης με το είδος και τον χειρισμό. Για τους trophy hunters, σίγουρα η διάρκεια είναι μεγαλύτερη.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα όμορφο παιχνίδι με όμορφα γραφικά και καλό ήχο, που θα κρατήσει συντροφιά στους fans της σειράς Hotel Transylvania, σε παίκτες σχολικής ηλικίας, αλλά και σε οικογένειες που θα το χαρούν όλοι μαζί.

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close