Written by 4:54 pm Korean, Reviews, Στήλες Views: 29

Lovers of the Red Sky

Οι ιστορικές σειρές ήταν πάντα οι αγαπημένες μου, καθώς συνδυάζουν πολλά στοιχεία, εκτός από ερμηνείες και ιστορία. Η σειρά «Lovers of the Red Sky» έχει όλα αυτά τα στοιχεία και ακόμα περισσότερα.

Βασίζεται στην σειρά βιβλίων «Χονγκ Τσουν Κι (Hong Chun Ki)» της συγγραφέως Τσονγκ Ουν Γολ (Jung Eun-Gwol), γνωστή μας από τις πολύ γνωστές και αγαπημένες σειρές σειρές «Sungkyunkwan Scandal» (2010) και «The Moon Embracing The Sun» (2012), που βασίστηκαν και αυτές σε βιβλία της. Χονγκ Τσουν Κι είναι το όνομα της ηρωίδας και σημαίνει «Παράδεισος του πορφυρού ουρανού» (Red Sky Heaven). Η ιστορία στο βιβλίο τοποθετείται στο πρώιμο Τσόσον (Joseon). Ένα βράδυ η Τσουν Κι βρίσκει έναν άντρα, που έχει πέσει από τον ουρανό. Ο άντρας αυτός είναι πολύ όμορφος, με γαλήνιο πρόσωπο και υποθέτει ότι δεν ανήκει στον κόσμο των ανθρώπων. Πιστεύει ότι είναι η απάντηση στις προσευχές της μητέρας της, η οποία προσευχόταν στους ουρανούς να στείλουν έναν άντρα στην ανύπαντρη κόρη της. Ο Χα Ραμ (Ha Ram) είναι τυφλός εξ αιτίας ενός ατυχήματος όταν ήταν παιδί. Μετά την γνωριμία του με την Τσουν Κι αρχίζει να ανακαλύπτει το μυστικό που βρίσκεται πίσω από την τύφλωσή του.

Στην σειρά, τώρα, η ιστορία τοποθετείται κατά την διάρκεια βασιλείας της φανταστικής δυναστείας Νταν. Η Χονγκ Τσον Κι (Hong Cheon-Ki) γεννιέται τυφλή, ύστερα από την κατάρα του δαίμονα του σκότους Μα Γουάνγκ (Ma Wang), κατά την διάρκεια μιας τελετής που εκτελεί ο βασιλιάς, για να αιχμαλωτίσει τον δαίμονα. Χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Χα Ραμ και τα δύο παιδιά έρχονται κοντά. Η ξηρασία και ο λιμός μαίνονται μετά την σφράγιση και την κατάρα του δαίμονα, αναγκάζοντας τον βασιλιά να τελέσει επίκληση σε βροχή, χρησιμοποιώντας τον Χα Ραμ που είναι ευλογημένος με το στοιχείο του νερού. Την ίδια μέρα, όμως, ο δαίμονας ελευθερώνεται και μπαίνει στο σώμα του Χα Ραμ. Η θεά Σαμ Σιν (Samshin), θέλοντας να τον αιχμαλωτίσει για άλλη μια φορά, του αφαιρεί τα μάτια και τα δίνει στην Τσον Κι. Έτσι η μικρή Τσον Κι αρχίζει να βλέπει, ενώ ο Χα Ραμ τυφλώνεται. Στο σήμερα η Τσον Κι είναι, πλέον, μια ζωγράφος με θεϊκές ικανότητες, ενώ ο Χα Ραμ είναι αστρολόγος και έμπιστος του βασιλιά. Οι δύο νέοι συναντιούνται και ερωτεύονται ξανά. Ο βασιλιάς αναθέτει στην Τσον Κι να ζωγραφίσει το πορτρέτο του προηγούμενου βασιλιά Γιόνγκτζονγκ (Yeongjong), θέλοντας να επαναλάβει την τελετή σφράγισης και να κλείσει τον δαίμονα Μα Γουάνγκ ξανά μέσα του. Οι συνωμοσίες του δεύτερου πρίγκιπα Τζούγιανγκ (Juhyang), η διαμάχη για τον θρόνο, η προσπάθεια του δαίμονα Μα Γουάνγκ να σκοτώσει την ηρωίδα και να πάρει τα μάτια του πίσω για να ελευθερωθεί και η μάχη του Χα Ραμ να ξεφορτωθεί τον δαίμονα, χωρίς να βλάψει την Τσον Κι, θα προκαλέσουν το χάος.

Το γεγονός ότι η σειρά ήταν βασισμένη σε βιβλία, με έκανε να πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετική και δεν διαψεύστηκα. Επιπροσθέτως, πρωταγωνιστεί και η αγαπημένη Κιμ Γιού Τζονγκ (Kim You-Jung), γνωστή μας από πολλές σειρές (Dong Yi, The Moon Embracing The Sun, Clean With Passion For Now, Backstreet Rookie) ως Τσον Κι. Η ιστορία καταπληκτική, το σενάριο καλογραμμένο, η σκηνοθεσία άψογη, τα σκηνικά εφάμιλλα της «θεϊκής» ζωγράφου και τα κουστούμια, για πολλοστή φορά σε ιστορική σειρά, εξαιρετικά. Αυτό που κάνει, όμως, την ιστορία μοναδική είναι το στοιχείο της μυθοπλασίας. Τα οπτικά εφέ κάνουν οποιαδήποτε χολιγουντιανή παραγωγή να ωχριά και μαγεύουν τον θεατή. Οι θεότητες, οι μαγικές δυνάμεις, τα φανταστικά πλάσματα και οι δαίμονες κάνουν παρέλαση στην οθόνη μας, με μοναδική αισθητική και εφέ. Πρόκειται για μια καλοπροσεγμένη παραγωγή σε όλα τα επίπεδα, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Φυσικά και οι ερμηνείες δεν είναι καθόλου αμελητέες. Ο Αν Χιό Σο (Ahn Hyo-Seop) ενσαρκώνει μοναδικά τον ήρωα Χα Ραμ, ο Κουάκ Σι Γιάνγκ (Kwak Si-Yang), ως ο κακός πρίγκιπας Τζούγιανγκ ξεχωρίζει και ο Γκουνγκ Μιόνκγ (Gong Myung) ως δεύτερος πρίγκιπας Γιάνγκμιόνγκ (Yangmyung) επίσης δίνει το στίγμα του. Το ίδιο και όλοι οι περιφερειακοί χαρακτήρες, συνθέτοντας μια εξαιρετική διανομή ρόλων.

(Solar – Always be with you)

Στοιχεία Σειράς:

Σκηνοθεσία: Τζανγκ Τε Γιού (Jang Tae-Yoo)
Σενάριο: Χα Ουν (Ha Eun)
Επεισόδια: 16
Προβολή: Αύγουστος – Οκτώβριος 2021
Δίκτυο: SBS
Γλώσσα: Κορεατική
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Αν Χιό Σο (Ahn Hyo-Seop): Χα Ραμ (Ha Ram)
Κιμ Γιού Τζονγκ (Kim You-Jung): Χονγκ Τσον Κι (Hong Cheon-Ki)
Γκουνγκ Μιόνκγ (Gong Myung): Μέγας πρίγκιπας Γιάνγκμιόνγκ (Yangmyung)
Κουάκ Σι Γιάνγκ (Kwak Si-Yang): Μέγας πρίγκιπας Τζούγιανγκ (Juhyang)
Κιμ Γκουάνγκ Κιού (Kim Kwang-Kyu): Διευθυντής ακαδημίας Τσε Γον Ο (Choi Won-Ho)
Σονγκ Γον Σο (Song Won-Seok): Πολεμιστής Μου Γιόνγκ (Moo Young)
Γιούν Σα Μπονγκ (Yoon Sa-Bong): Κυρία Κιόνγκτζου (Gyeonju)
Χονγκ Τζιν Γκι (Hong Jin-Gi): Ζωγράφος Τσα Γιόνγκ Γου (Cha Young-Wook)
Χονγκ Γκιόνγκ (Hong Kyung): Ζωγράφος Τσε Τζονγκ (Choi Jung)
Τσε Γκουάνγκ Ιλ (Choi Kwang-Il): Χονγκ Ουν Ο (Hong Eun-O) πατέρας Χονγκ Τσον Κι
Τσο Σονγκ Χα (Cho Seong-Ha): Βασιλιάς Σόνγκτζο (Seongjo)
Μουν Σου (Moon Sook): Θεότητα ζωής Σαμ Σιν (Sam Shin)
Τσο Γε Ριν (Jo Ye-Rin): Θεότητα προστασίας Χο Ριόνγκ (Ho Ryeong)
Τσανγκ Χιόν Σονγκ (Jang Hyun-Sung): Ζωγράφος Αν Γκιόν (Ahn Gyeon)
Γιάνγκ Χιον Μιν (Yang Hyun-Min): Κλεπταποδόχος Τσονγκ Σεν Νε (Jung Shwen-Nae)
Τσε Γκουκ Ι (Chae Gook-Hee): Σαμάνος Μι Σου (Mi-Soo)
Τσονγκ Ντονγκ Γκουν (Jung Dong-Geun): Σύμβουλος Αν Γιόνγκ Γουέ (Ahn Young-Hwe)
Χα Γιούλ Ρι (Ha Yul-Ri): Εταίρα Με Χιάνγκ (Mae Hyang)
Κου Γκιού Πιλ (Ko Kyu-Pil): Αυλικός Γκου Πιλ (Go-Pil)

(Is it me? – Baekhyun)

Πηγή: https://asianwiki.com/Lovers_of_the_Red_Sky

Η βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

Visited 29 times, 1 visit(s) today
Close