Written by 4:11 pm Reviews, Τέχνες Views: 3

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μέρος Ε’

17. Νιγηριανά Χριστούγεννα (A Naija Christmas)

Πρωταγωνιστές: Κούνλε Ρέμι (Kunle Remi), Έφα Ιγουάρα  (Efa Iwara), Αμπάγιομι Άλβιν (Abayomi Alvin), Ρέιτσελ Όνιγκα (Rachel Oniga), Σεγκιλόλα Ογκιντάν (Segilola Ogidan)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 2 & 1’
Η Αξιολόγησή μου: 7/10

Πολύχρωμη νιγηριανή κομεντί, με μία δόση… απ’ όλα. Η μάμα Άγκαθα έχει τρεις ανύπαντρους γιούς και τους ανακοινώνει ότι, όποιος φέρει νύφη στο σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα το κληρονομήσει. Ο πρωτότοκος Ούγκο, που χρωστάει σε τοκογλύφους, θα κάνει έναν αγώνα δρόμου, για να νικήσει τον δευτερότοκο Όμπι, που η καρδιά του είναι χωρισμένη ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Ο τρίτος Τσίκε έχει και αυτός τα δικά του μπερδέματα.

Αστεία, με μπόλικο θρησκευτικό πνεύμα, κομεντί, χωρίς όμως να την βαραίνει την όλη ατμόσφαιρα και να την κάνει θρησκόληπτη. Βλέπουμε πολλά πράγματα σε σχέση με την Νιγηρία, και κατ’ επέκταση την Αφρική, τραγούδι, χορό, παραδόσεις, την γκετοποίηση των περιοχών και την φτώχεια. Όλα όμως συνθέτουν μια εξωτική εικόνα για εμάς. Έθιμα και λαοί ξένα σε εμάς, κάποια πράγματα ξενίζουν. Εντύπωση μεγάλη μου έκαναν οι πολλές… γυναικείες καμπύλες, η ψεύτικη βλεφαρίδα, το έντονο μακιγιάζ και οι… περούκες. Θα την δείτε ευχάριστα, αν αγνοήσετε τις πολιτισμικές και αισθητικές διαφορές.

18. Χριστούγεννα Στην Καλιφόρνια: Τα Φώτα Της Πόλης (A California Christmas: City Lights)

Πρωταγωνιστές: Λόρεν Σγουίκαρντ (Lauren Swickard), Τζος Σγουίκαρντ), Άλι Άφσαρ (Ali Afshar)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 46’
Η Αξιολόγησή μου: 6/10

Η Κάλι και Ο τζόζεφ, αυτά τα Χριστούγεννα θα αναγκαστούν να τα περάσουν στην πόλη, μακριά από το κτήμα και τους φίλους τους, αφού ο Τζόζεφ αναγκάζεται να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. Η αρμονική και γεμάτη έρωτα σχέση τους, όμως, δεν φαίνεται να δουλεύει και τόσο καλά στα φώτα της πόλης, ειδικά με την «βοήθεια» της Βικτώριας, πρώην του Τζόζεφ.

Και πάλι θα πω συμπαθητική ταινία, στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη. Δεν θα δείτε κάτι καινούργιο στην συνταγή «καλό κορίτσι – πλούσιο αγόρι – κακιά πρώην», θα περάσετε, όμως, ευχάριστα την βραδιά σας. Οι ρομαντικές θα την λατρέψουν, αφού έχει όλα τα σωστά συστατικά μιας αισθηματικής ταινίας, όπως έρωτας, ζήλια, ίντριγκα και γέλιο.

19. 1000 Χιλιόμετρα Ως Τα Χριστούγεννα (A Mil Kilometros De la Navidad)

Πρωταγωνιστές: Ταμάρ Νόβας (Tamar Novas), Αντρέα Ρος (Andrea Ros), Βερόνικα Φόρκε (Verónica Forqué), Πίτερ Βίβες (Peter Vives)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 42’
Η Αξιολόγησή μου: 10/10

Ο Ραούλ, ορκωτός λογιστής, στέλνεται σε ένα μικρό χωριό, στα Πυρηναία, να ελέγξει τα οικονομικά ενός εργοστασίου παρασκευής μαντολάτου. Εκεί θα γνωρίσει τους κατοίκους, που είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, και θα αρχίσει να ξεχνά το γεγονός ότι μισεί τα Χριστούγεννα. Φυσικά, ο έρωτας θα του χτυπήσει την πόρτα, γιατί αυτά τα Χριστούγεννα η μαγεία είναι διάχυτη και διαπερνά και τις πιο παγωμένες καρδιές.

Έξυπνη, ισπανική κωμωδία, με εξαιρετικές ερμηνείες, χριστουγεννιάτικο πνεύμα και μηνύματα όπως η φιλία, η οικογένεια και η αγάπη ενώνει τους ανθρώπους και τους βοηθά να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και αρκετές κωμικές σκηνές.

20. Χριστούγεννα Με Μουρμούρα (Una navidad no tan padre)

Πρωταγωνιστές: Χέκτορ Μπονίγια (Héctor Bonilla), Ανχέλικα Μαρία (Angélica María), Γιακελίν Μπρακαμόντες (Jacqueline Bracamontes), Χουάν Πάμπλο δε Σαντιάγο (Juan Pablo de Santiago)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 1 & 27’
Η Αξιολόγησή μου: 9/10

Η ιδιόρρυθμη οικογένεια του Φραν και της Άλμα αποφασίζει να κάνει Χριστούγεννα σε παραλιακό θέρετρο, στο Μεξικό. Το θέρετρο ανήκει στην Αλίθια, θείας της Άλμα. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο Δον Σερβάντο, ο πατέρας του Φραν, που θέλει να επιβάλλει τις δικές του αντιλήψεις για τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την Αλίθια και να αρχίσει ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ τους.

Αστεία, τρυφερή και έξυπνη οικογενειακή κωμωδία, που μας έρχεται από το μακρινό Μεξικό, αναλύει τις σχέσεις των μελών της οικογένειας και τονίζει τι είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή: η οικογένεια. Στα συν, για εμένα, τα Χριστούγεννα στην παραλία, με φόντο καλοκαιρινό.

Κλείνω για φέτος τις εορταστικές προβολές και εύχομαι και του χρόνου με περισσότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close