Written by 4:15 pm News, Στήλες Views: 3

Δεν θα πιστέψεις ποιο βιβλίο θα γίνει σειρά!

Το θρίλερ φαντασίας «Η Εποχή Των Οστών» μεταφέρεται στην οθόνη από τις «Rainmaker Content» και «Little Hat»

Σε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές της, μέχρι σήμερα, η Rainmaker Content με έδρα το Λονδίνο, που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο από πρώην στελέχη της Kew Media Distribution, απέκτησε τα διεθνή δικαιώματα του «Η Εποχή Των Οστών», μιας οκτάωρης επικής σειράς θρίλερ, βασισμένης στην διεθνώς ευπώλητη σειρά βιβλίων της Σαμάνθα Σάνον (Samantha Shannon).

Τα βιβλία σχεδιάστηκαν ως σειρά η οποία βρίσκεται, πλέον, στο τέταρτο μυθιστόρημα, με άλλα τρία προγραμματισμένα. Το «Η Εποχή Των Οστών» έχει ανατεθεί στην εταιρεία παραγωγής «Little Hat Productions» του Λονδίνου.

Γνωστή για την δουλειά της, ως επικεφαλής παραγωγής στην εταιρεία «Bad Penny Prods» (Περιμένοντας την Άνια, Εσύ, Εγώ και Αυτός), η ιδρύτρια της «Little Hat» Χάριετ Χάμοντ (Harriet Hammond) θα αναλάβει την μεταφορά στην οθόνη. Την εκτελεστική παραγωγή θα αναλάβουν οι Χάμοντ και Βίκτορ Γκλυν (Victor Glynn) της GCB Films.
Μια δυνητικά υψηλού επιπέδου παραγωγή – αναδίπλωση ενός γοτθικού κόσμου φαντασίας σε ένα δυστοπικό, εναλλακτικό Λονδίνο, το οποίο συνδυάζει βικτοριανές και φουτουριστικές λεπτομέρειες – το καστ και το συνεργείο του «Η Εποχή Των Οστών» θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τις επόμενες εβδομάδες με τα πρακτορεία να έρχονται ήδη σε επαφή με ταλαντούχους ηθοποιούς, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι εταιρείες Rainmaker και Το Little Hat.

Η προσαρμογή του σεναρίου στην μικρή οθόνη του «Η Εποχή Των Οστών» γίνεται με την συνεισφορά της Σάνον και της Σκωτσέζας σεναριογράφο ΆΙΡ Μπελ-Γουέμπ (IR Bell-Webb), απόφοιτης της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ήταν υποψήφια για το καλύτερο σενάριο της μίνι σειράς «The Slap», στα Βρετανικό Βραβείο BAFTA.

«Με την καθοδήγηση του Ράσελ Ντέιβις (Russell T. Davies), ως μέρος του σχεδιασμού του φεστιβάλ φιλμ «BFI Flare» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, το έργο της Bell-Webb είναι πλούσιο σε χαρακτήρες που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό τρόπο γεμάτο σκοτεινό χιούμορ και εκκεντρότητα για να διηγηθεί ιστορίες μέσα από σύγχρονη οπτική, με έναν κατανοητό και καθολικό τρόπο», ανέφεραν οι Rainmaker και Little Hat.
Η κεντρική ηρωίδα του «Η Εποχή Των Οστών», Πέιτζ Μαχόνι (Paige Mahoney), σίγουρα ζει στο περιθώριο της κοινωνίας, αποτελώντας μέρος μιας διωκόμενης «ενορατικής» τάξης που εργάζεται για ένα εγκληματικό συνδικάτο στο Λονδίνο του 2059, που κυβερνάται από την Scion, μια φασιστική δύναμη.

Η Μαχόνι, ένας ονειροβάτης – είδος σπανιότερων και ισχυρότερων διορατικών – απάγεται και φυλακίζεται στην Οξφόρδη, και συνειδητοποιεί ότι η Sion είναι απλώς η βιτρίνα μιας ισχυρής, παγκόσμιας φυλής πλασμάτων, τους γίγαντες Rephaim.

Το πρώτο βιβλίο του «Η Εποχή Των Οστών» κυκλοφόρησε το 2013 από μια 21χρονη φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εκδόθηκε από την Bloomsbury Publishing, τον εκδότη του «Χάρι Πότερ» και σχεδιάστηκε, όπως και ο «Χάρι Πότερ», ως σειρά επτά βιβλίων.

Η ουσία της σειράς, ωστόσο, απέχει πολύ από τον «Χάρι Πότερ», παραπέμποντας μερικές φορές, αναμφίβολα, σε μυθιστόρημα γραμμένο από γυναίκα του 19ου αιώνα, ηρωίδας του «Ανεμοδαρμένα Ύψη».
«Τραχιά» και «προσγειωμένη», η σειρά «θα απεικονίσει το Λονδίνο της βικτοριανής εποχής με μια ξεχωριστή, φουτουριστική ματιά και αίσθηση», ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Rainmaker και Little Hat.

Προσθέτοντας: «Είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ταλαντεύεται ανάμεσα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και την συμπόνια, και η οποία πρέπει να αποφασίσει εάν μπορεί να ηγηθεί ενός πολέμου για δικαιοσύνη και να εμπιστευτεί κάποιον που περιφρονεί.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την δημιουργική ομάδα σε αυτήν τη σειρά, που έχω τόσο στην καρδιά μου», πρόσθεσε η Σάνον. «Η προσαρμογή του «Η Εποχή Των Οστών» για την οθόνη μου επιτρέπει να εξερευνήσω τον κόσμο της Scion σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος και να εξετάσω την ιστορία από νέες οπτικές γωνίες».

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close