Written by 6:13 pm Reviews, Στήλες Views: 10

Love Alarm 1 & 2

 

Η σειρά Love Alarm είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες κορεατικές σειρές του Netflix. Οι φαν ανά την Υφήλιο ανέμεναν με αδημονία για ενάμιση χρόνο την δεύτερη σεζόν, λόγω της πανδημίας. Αν με ρωτάτε εάν δικαιώθηκαν για την υπομονή τους, θα σας πω τι πιστεύω παρακάτω.

Η σειρά βασίζεται στο webtoon Ringing If You Like (Joahamyeon Ullineum) της Τσον Κι Γιόνγκ (Chon Kye Υoung) που ξεκίνησε να εκδίδεται τον Σεπτέμβριο του 2014. Ηρωίδα είναι η Κιμ Τζο Τζο (Kim Jo Jo), που μπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τους δύο παιδικούς φίλους Λι Χι Γιόνγκ (Lee Hye Υoung) και Χουάνγκ Σαν Ο (Hwang Sun Oh), ενώ παράλληλα κυκλοφορεί μια εφαρμογή που δείχνει ποιος είναι ερωτευμένος μαζί σου, σε ακτίνα 10 μέτρων και πηρεάζει την σχέση της με τους δύο φίλους. Σύντομα η εφαρμογή κατακλύζει την αγορά και την χρησιμοποιούν όλοι, όπως και οι ήρωές μας, με αποτέλεσμα κανένας να μην μπορεί να κρύψει τα αισθήματά του.

Η Κιμ Τζο Τζο είναι ορφανή και ζει με την θεία και την ξαδέλφη της, που δεν της φέρονται καλά. Το παρελθόν της είναι σκοτεινό και κρύβει ένα μυστικό, που δεν πρέπει να μάθει κανένας στο περιβάλλον της, πάση θυσία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι συγγενείς της την εκμεταλλεύονται και την κακοποιούν. Ο Λι Χι Γιόνγκ μεγαλώνει με την χήρα μητέρα του – ή έτσι νομίζει – σε ένα καλό περιβάλλον και είναι καλός μαθητής και ήσυχος άνθρωπος. Καταναλώνει τον χρόνο του ανάμεσα στο σχολείο, στο σπίτι και την μερικής απασχόλησης δουλειά του και είναι τρελά ερωτευμένος με την Κιμ Τζο Τζο. Ο Χουάνγκ Σαν Ο είναι γόνος πλούσιος οικογένειας, αλλά τρομερά δυσλειτουργικής και παιδικός φίλος του Λι Χι Γιόνγκ. Εργάζεται ως μοντέλο και είναι διάσημος. Τα δύο παιδιά ουσιαστικά μεγαλώνουν μαζί, στο ίδιο σπίτι, αφού η μητέρα του Λι Χι Γιόνγκ είναι η οικονόμος του σπιτιού. Ο Χουάνγκ Σαν Ο θα επιστρέψει από το εξωτερικό και θα γνωρίσει την Κιμ Τζο Τζο. Ο έρωτας θα είναι κεραυνοβόλος και για τους δύο και θα αρχίσουν να βγαίνουν.

Το Love Alarm έκανε τεράστια εντύπωση και επιτυχία, παγκοσμίως και ήταν η πρώτη σειρά που πήρε το Netflix, ασχέτως εάν μετέδωσε πρώτη, τελικά, το «Βασίλειο» (Kingdom). Οι φαν, με το τέλος της σεζόν, περίμεναν εναγωνίως για την συνέχεια, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και μεταδόθηκε τελικώς τον Μάρτιο του 2021. Πέραν της πλοκής και του αισθηματικού κομματιού, η σειρά ασχολήθηκε και με την προσήλωση των νέων στην τεχνολογία και την αποξένωση τους από τον συνάνθρωπο. Βγαίνει μια εφαρμογή που φανερώνει τα αισθήματα των χρηστών και όλοι βασίζονται, πλέον, σε αυτή, σταματώντας να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να μιλάνε για τα αισθήματά τους και να ανακαλύπτουν την προσωπικότητα των άλλων, καλλιεργώντας τις διαπροσωπικές τους ικανότητες. Από μία άποψη θα έλεγε κανείς ότι κρούει και τον «κώδωνα του κινδύνου» για την απόλυτη εξάρτηση της νεολαίας από την τεχνολογία και το πόσο εύκολα προσηλώνεται σε αυτή.

Να προσθέσω ότι το webtoon πήγε καταπληκτικά και έχει και δικό του κανάλι στο youtube, που ανεβάζει τα στα αγγλικά και έχει δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά, που μοιάζει με την εφαρμογή της σειράς.

Και ερχόμαστε στην δεύτερη σεζόν κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Να ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ όσους δεν την έχουν δει ότι οι παρακάτω ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ θα έχουν ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ (σπόιλερ) και, εάν προτίθενται να δουν την σειρά, να ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

Η πρώτη σεζόν τελειώνει με τον χωρισμό του ζευγαριού, μετά από ένα ατύχημα, την οικογένεια του Σαν Ο να μπαίνει εμπόδιο και την Κιμ Τζο Τζο να εγκαθιστά μια «ασπίδα» στην εφαρμογή της, που την εμποδίζει να χτυπήσει το love alarm άλλου χρήστη. Η συνέχεια, λοιπόν, της σειράς πιάνεται από το τέλος της σχέσης της Τζο Τζο με τον Σαν Ο και βλέπουμε τους ήρωες μετά την αποφοίτησή τους. Η Τζο Τζο εργάζεται και σπουδάζει παράλληλα, ενώ ο Σαν Ο συνεχίζει το μόντελινγκ και έχει σχέση με μια κοπέλα. Στην σεζόν αυτή είναι η σειρά του Λι Χι Γιόνγκ να προσεγγίσει την Τζο Τζο και να εδραιώσει μια σχέση μαζί της, αρχικά φιλική και στην συνέχεια να καταφέρει να την κάνει κοπέλα του. Η αναβάθμιση του Love Alarm είναι έτοιμη να βγει στην αγορά και η Τζο Τζο προσπαθεί, απεγνωσμένα, να συναντήσει τον δημιουργό της εφαρμογής και να απεγκαταστήσει την ασπίδα, αφού είναι πολύ μπερδεμένη με τα αισθήματά της και δεν ξέρει ποιόν θέλει πραγματικά. Η ασπίδα είναι αδύνατον να παρακαμφθεί και έτσι ο δημιουργός της δίνει την δυνατότητα να χτυπήσει το love alarm μόνο εκείνου που αγαπά, με ένα «δόρυ».

Μέχρις εδώ όλα καλά! Να κάνω μια παρέμβαση και να πω ότι για χρόνια οι φαν έδειχναν αδυναμία σε δευτεραγωνιστικούς ρόλους και ανέπτυξαν το «Second lead syndrome», ευχόμενοι να δουν την πρωταγωνίστρια να καταλήγει με τον συμπρωταγωνιστή. Μόνο που ευχή από την πραγματικότητα απέχει όσο η Γη από τον Ήλιο. Εδώ, λοιπόν, η ηρωίδα ή καταλήγει με τον δευτεραγωνιστή ή οι συντελεστές απεφάσισαν στην δεύτερη σεζόν να αλλάξουν τον πρωταγωνιστή. Η ουσία είναι ότι δεν άρεσε στην συντριπτική πλειοψηφία των θεατών και, φυσικά, ούτε σε εμένα. Θεωρώ ότι, όπως χτίστηκε η ιστορία εξ αρχής, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αλλαγή των αισθημάτων της ηρωίδας. Δεν μπορεί να συναναστρέφεται ένα αγόρι για χρόνια, να ερωτευθεί ένα άλλο με την πρώτη ματιά και, ενώ συνεχίζει να είναι ερωτευμένη με το αγόρι αυτό, να αναπτύξει αισθήματα και για το άλλο και να καταλήξει μαζί του και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν οι συντελεστές της σειράς και οδήγησαν την ιστορία εκεί.

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

Ενώ τα πρώτα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν δεν μας έφτασαν και θεωρώ ότι υπήρχε χώρος για παραπάνω ανάλυση και θα μπορούσε να φτάσει, άνετα, τα 10 (και να συμπληρώσει με την δεύτερη σεζόν τα κλασικά 16), τα τελευταία 6 ήταν βαρετά, βαρετά, βαρετά και θα μπορούσε να πει αυτό που θέλει και να ολοκληρώσει την ιστορία σε μόλις 2. Το απόλυτο χάσιμο χρόνου.

Οι ήρωες εξαιρετικοί με τον Σονγκ Κανγκ (Song Kang) ως Χουάνγκ Σαν Ο να κλέβει την παράσταση με την έντονη, αλλά ήρεμη παρουσία του. Δεν ξέρω τι έχουν οι Κορεάτες και κάνουν τόσο εύκολα αισθητή την παρουσία τους, χωρίς να λένε πολλά. Φυσικά, είναι ένας πολύ όμορφος ηθοποιός, αλλά δεν ξεχωρίζει μόνο γι’ αυτό. Μετά το Love Alarm τον είδαμε και στο αγαπημένο «Sweet Home», όπου και εκεί διαπρέπει. Η Κιμ Σο Χιάν (Kim So Hyun) ως Κιμ Τζο Τζο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι γνωστή από πολλές σειρές και από μικρή ηλικία. Ο Τζονγκ Γκα Ραμ (Jung Ga Ram) ως Λι Χι Γιόνγκ είναι εξίσου καλός, αφού ενσάρκωσε το καλό και ήσυχο παιδί που καίγεται από έρωτα για την ηρωίδα, αλλά το κρύβει εξαιρετικά.

(In My Dreams – Tearliner feat. Love X Stereo)

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Ρομαντική
Αγγλική Απόδοση Τίτλου: Joahamyun Woolrineun 1 & 2
Κορεατικός Τίτλος: 좋아하면 울리는 1 & 2

1η Σεζόν:
Σκηνοθεσία: Λι Να Τζονγκ (Lee Na Jeong)
Σενάριο: Webtoon Τσον Κι Γιόνγκ (Chon Kye Υoung), Λι Α Γιόν (Lee A Yeon), Σο Μπο Ρα (Seo Bo Ra)
Επεισόδια: 8
Ημερομηνία Προβολής: Αύγουστος 2019

2η Σεζόν:
Σκηνοθεσία: Κιμ Τζιν Γου (Kim Jin Woo), Παρκ Γιου Γιόνγκ (Park Yoo Young)
Σενάριο: Webtoon Τσον Κι Γιόνγκ (Chon Kye Υoung), Κιμ Σο Χι (Kim Seo Hee), Κουόν Τζι Γιόνγκ (Kwon Ji Young), Τσα Γιόν Σου (Cha Yeon Soo)
Επεισόδια: 6
Ημερομηνία Προβολής: Μάρτιος 2021

Δίκτυο: Netflix
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

(Raindrop – Kim Wanjung)

Διανομή Ρόλων:  

Σονγκ Κανγκ (Song Kang): Χουάνγκ Σαν Ο (Hwang Sun Oh)
Κιμ Σο Χιάν (Kim So Hyun): Κιμ Τζο Τζο (Kim Jo Jo)
Τζονγκ Γκα Ραμ (Jung Ga Ram): Λι Χι Γιόνγκ (Lee Hye Young)
Γκο Μιν Σι (Go Min Si): Παρκ Γκολ Μι (Park Gul Mi) ξαδέλφη Κιμ Τζο Τζο
Λι Τζε Ουνγκ (Lee Jae Eung): Τσον Ντο Γκου (Chon Duk Gu) δημιουργός
Σονγκ Σον Μι (Song Seon Mi): Τζογνκ Μι Μι (Jeong Mi Mi) μητέρα Χουάνγκ Σαν Ο
Σιμ Γι Γιόνγκ (Shim Yi Young): Μπε Κιόνγκ Χι (Bae Kyeong Hui) μητέρα Λι Χι Γιόνγκ
Κιμ Γιόνγκ Πι (Kim Young Pil): Χουάνγκ Τζε Τσολ (Hwang Jae Cheol) πατέρας Χουάνγκ Σαν Ο
Παρκ Σανγκ Γιόν (Park Sung Yeon): Κου Χιόν Σου (Ko Hyun Sook) θεία Κιμ Τζο Τζο

(Blooming Story – Tearliner Feat. Jo Hae Jin)

Βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

 

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Love_Alarm

https://asianwiki.com/Love_Alarm

https://www.youtube.com/channel/UC-9ByA4F7UO6FEyWmYuAhBQ

 

Visited 10 times, 1 visit(s) today
Close