Written by 11:21 pm Reviews, Τέχνες Views: 2

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες (Μέρος Α')

Χριστούγεννα καθ’ οδόν και εκτός της γιορταστικής ατμόσφαιρας, των αγορών, της διασκέδασης και του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, είναι και ευκαιρία για χαλάρωση, χουχούλισμα, ζεστή σοκολάτα και… χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Φέτος παρακολούθησα ταινίες πέραν των καθιερωμένων, που οι περισσότεροι έχουμε δει, όπως ταινίες για τον Σκρουτζ, το φάντασμα των Χριστουγέννων και το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Ταινίες πιο χαρούμενες, πιο ρομαντικές και σας τις παρουσιάζω.

Όλες τις ταινίες θα τις βρείτε στην συνδρομητική πλατφόρμα του Νετφλιξ.

1. Διπλή πριγκίπισσα – Ξαναλλάζουμε

Πρωταγωνιστές: Βανέσα Χάτζενς (Vanessa Hudgens), Σαμ Παλάντιο (Sam Palladio), Νικ Σάγκαρ (Nick Sagar)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα & 36 λεπτά

Μετά την επιτυχημένη ταινία του 2018 «Διπλή πριγκίπισσα», η Βανέσα Χάτζενς επιστρέφει με έναν τριπλό ρόλο. Αυτή την φορά ενσαρκώνει και τις τρεις ηρωίδες, την Στέισι, την Μάργκαρετ και την Φιόνα. Η δούκισσα Μάργκαρετ, μετά τον θάνατο του βασιλιά του Μοντενάρο και την παραίτηση του διαδόχου, κληρονομεί τον θρόνο του βασιλείου και καλεί την καλή της φίλη , Στέισι, βασίλισσα πλέον της Μπελγκράβια στην στέψη της, αλλά και τον πρώην αγαπημένο της Κέβιν. Μόνο που υπάρχουν κάποιοι που εποφθαλμιούν τον θρόνο και τα πλούτη της και θα κάνουν τα πάντα για να τα αποκτήσουν. Η Στέισι όμως πιστεύει ότι το Μοντενάρο χρειάζεται την Μάρκαρετ, όπως και ο Κέβιν και θα κάνει τα πάντα για να πετύχουν τα σχέδιά της.

Η πρώτη ταινία ήταν μια αρκετά επιτυχημένη ταινία, που έκανε αίσθηση με την υποκριτική της Χάτζενς, οπότε, όπου επιτυχία, ακολουθεί και ένα σικουελ (ή δύο, ή τρία, ή πολλά), αλλά, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σίκουελ, δεν καταφέρνουν να φτάσουν ούτε την επιτυχία, ούτε και την ποιότητα της αρχικής ταινίας. Άλλη μια ευχάριστη ταινία στην χριστουγεννιάτικη λίστα σας, αλλά αρκετά πρόχειρη και χωρίς κανένα εξαιρετικό σενάριο. Η μόνη επιτυχία της, για εμένα, ο τριπλός ρόλος της Χάτζενς, που αυτή τη φορά ενσρκώνει και την κακιά Φιόνα, ξαδέλφη της Μάργκαρετ, που εποφθαλμιά τα πλούτη της και συνωμοτεί να την καταστρέψει.

Δική μου αξιολόγηση: 6/10

 

2. Ο ιππότης πριν τα Χριστούγεννα

Πρωταγωνιστές: Βανέσα Χάτζενς (Vanessa Hudgens), Τζος Γουάιτχαους (Josh Whitehouse)
Έτος: 2019
Διάρκεια: 1 ώρα & 32 λεπτά

Ο σερ Κόουλ είναι ιππότης του Νόριτς κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα. Συναντά μια μάγισσα που τον κάνει να ταξιδέψει στον χρόνο, σε μια αποστολή εξεύρεσης της αληθινής αγάπης. Ο σερ Κόουλ φτάνει στο Οχάιο των ΗΠΑ του σήμερα και συναντάει την Μπρουκ, μια καθηγήτρια φυσικής, που τον βοηθάει να προσαρμοστεί, αλλά και να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Λοιπόν, τι να πω γι’ αυτήν την ταινία! Να πω ότι η Χάτζενς έχει πάρει στην σειρά τις χριστουγεννιάτικες ταινίες και τελειωμό δεν έχει; Να πω ότι δεν είδα και κάτι περισσότερο από αυτήν, πέρα από έντονο μακιγιάζ και φανταχτερά χαμόγελα; Η ταινία – από την αρχή μέχρι το τέλος – μια ατελείωτη βαρεμάρα, γεμάτη κοινοτυπίες. Μια παραλλαγή του «Κέιτ και Λεοπόλδος», με την Μεγκ Ράιαν και Χιου Τζάκμαν, αλλά διαφορετικού αποτελέσματος. Ναι, σαν ταινία την παρακολουθείς, περνάς μιάμιση ώρα ευχάριστα, δεν προβληματίζεσαι για τίποτα, δεν έχει και κανένα σοβαρό μήνυμα να περάσει, αλλά την ξεχνάς πριν καν τελειώσουν οι τίτλοι τέλους.

Δική μου αξιολόγηση: 3/10

 

3. Χρονικά των Χριστουγέννων 2

Πρωταγωνιστές: Κερτ Ράσελ (Kurt Russel), Γκόλντι Χον (Goldie Hawn), Ντάρμπι Καμπ (Darby Kamp)
Έτος: 2020
Διάρκεια: 1 ώρα & 52 λεπτά

Αυτή τη φορά το κακό ξωτικό Μπέλσνικελ θα προσπαθήσει να καταστρέψει τα Χριστούγεννα μια για πάντα. Η Κέιτ και ο Τζακ θα εξαπατηθούν από το κακό ξωτικό και θα μεταφερθούν στον Βόρειο Πόλο και στο ξωτικοχωριό του Άι-Βασίλη. Εκεί θα γνωρίσουν την κυρία Άι-Βασίλη και θα μάθουν πως κατασκευάζονται τα δώρα. Δυστυχώς όμως ο Μπέλσνικελ κλέβει το αστέρι από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που φωτίζει την γη και σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγέννων και χωρίς το αστέρι τα Χριστούγεννα θα πάψουν σε όλη την γη. Ο Άι-Βασίλης δεν θα μπορεί πλέον να μοιράσει τα δώρα και θα σβήσει και η χαρά των παιδιών.

Δεν έχω δει την πρώτη ταινία, για να εκφέρω άποψη, αλλά αυτή η δεύτερη ήταν ό,τι πιο βαρετό είδα στην ζωή μου. Ίσως επειδή είναι καθαρά μια παιδική ταινία, που αφορά τα παιδιά και τα δώρα και πρωταγωνιστούν παιδιά. Ίσως επειδή δεν με άγγιξε ούτε το μήνυμά της για χαρούμενα παιδιά, χριστουγεννιάτικα δώρα και αγάπη. Ίσως να το βρήκα και ανούσιο, αφού δεν έχουν όλα τα παιδιά την δυνατότητα για χριστουγεννιάτικα δώρα και για τα βασικά. Ίσως πάλι οι φιγούρες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού να μου φάνηκαν αρκετά γραφικές. Ή ίσως να βρήκα και την ίδια την ιστορία αρκετά γραφική με τον Άγιο Νικόλαο και τον Χακάν τον προστάτη του αστεριού, που με παρέπεμψε στην σειρά «Χακάν ο προστάτης». Ίσως…

Δική μου αξιολόγηση: 2/10

 

4. Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων

Πρωταγωνιστές: Ρόουζ ΜακΆιβερ (Rose McIver), Μπεν Λάμπ (Ben Lamp), Άλις Κριτζ (Alice Krige)
Έτος: 2017
Διάρκεια: 1 ώρα & 32 λεπτά

Η Άμπερ είναι ανερχόμενη δημοσιογράφος, που παλεύει αναδειχθεί. Στέλνεται από την συντάκτριά της στο βασίλειο της Αλντόβια για να γράψει για την στέψη του πρίγκιπα Ρίτσαρντ, αλλά και για να ξετρυπώσει σκάνδαλα σχετικά με την ταραχώδη ζωή του. θα καταφέρει να μπει στο παλάτι, ως καθηγήτρια της πριγκίπισσας Έμιλι – της μικρής αδελφής του πρίγκιπα – και θα ζήσει τον πρίγκιπα εκ των έσω, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι καμμία σχέση δεν έχει με αυτό που περιγράφουν τα πρωτοσέλιδα. Φυσικά, στην πορεία θα βοηθήσει τον πρίγκιπα να απαλλαχθεί από τους εχθρούς του, που θέλουν να του αρπάξουν τον θρόνο και θα τον κρατήσει για τον εαυτό της.

Καλούτσικη ταινία, με την πρωταγωνίστρια να θυμίζει «το κορίτσι της διπλανής πόρτας», που αυτό ήταν και το ζητούμενο. Λίγο ίσως άχρωμη και άγευστη για τις δικές μου προτιμήσεις, στάθηκε όμως επάξια στον ρόλο της. Ευχάριστη και ρομαντική ταινία, που θα περάσετε καλά παρακολουθώντας την.

Δική μου αξιολόγηση: 6/10

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close