Written by 1:52 pm Top 5, Στήλες Views: 4

Τοπ 3 : Αγαπημένος Σούπερ Ήρωας – Marvel

Ο αγαπημένος μου ήρωας του MCU

Τι κάνει ένας φτωχός πλην τίμιος οικογενειάρχης επαγγελματίας όταν ένας μεγαλοκαρχαρίας τα κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση για να του φάει τη δουλειά;
Φυσικά και κλέβει εξωγήινη τεχνολογία και, με τους υπαλλήλους του, αρχίζει, σαν ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών να βουτήξει ό,τι ρημάδι έχει μείνει από τις πάμπολλες εξωγήινες εισβολές και να το πουλάει για τα προς το ζην.

Στο παλιό καλό Χόλυγουντ έτσι θα ήταν τα πράγματα, αλλά όταν το MCU ελέγχεται από την κακή καπιταλιστική Ντίσνεϊ και την προπαγάνδα της, φυσικά και ο Vulture από το Spider-Man: Homecoming θα παρουσιαζόταν ως ο κακός. Ξέρουμε όλοι όμως ότι στις καρδιές μας θα είναι πάντα το παιδί του λαού, ο ταπεινός και καταφρονεμένος, ένας σύγχρονος Ξανθόπουλος…

ΥΓ: Φυσικά και αστειεύομαι. Αγαπημένος μου ήρωας στο MCU είναι ο T’Challa, επειδή είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να αφήσει κατά μέρους τον εγωισμό του, να δει τα λάθη του παρελθόντος και να τα διορθώσει, όπως π.χ. στο τέλος του Civil War.
Αλλά αυτό τον κάνει επίσης και απίστευτα βαρετό σα χαρακτήρα και την απάντηση ξενέρωτη.

Γεια σας, αγαπημένοι…

Επιτέλους και πάλι μαζί μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα με θέμα ”καυτό”. Αγαπημένος ήρωας λοιπόν. Φυσικά θα συνεχίσω με τις ιδιαίτερες επιλογές μου όπως κάνω συνήθως.

Για μένα αγαπημένος ήρωας δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος κλασσικός κατασταλαγμένα τιμωρός του εγκλήματος και άλλα τέτοια γλυκανάλατα! Ήρωας είναι κατά την θεωρία μου αυτός που πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει εγκληματίες, έχει ξεπεράσει τον εαυτό του έχοντας κάνει ανακωχή με τους προσωπικούς του δαίμονες…

Ακόμη μου αρέσει ότι κάνει να το κάνει με στιλ , να φοβάται μόνο τον κακό του εαυτό, οπότε δαγκωτό… Ghost Rider!

Έχει στιλ, έχει μαγεία, δεν μασάει και κάνει, deals με δαίμονες… Τι άλλο να ζητήσω; ΑΑΑ! και για να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι στο τέλος και παίρνει και το κορίτσι και έχει και μπλε φωτιά από επιλογή!

Ευκολα αγαπημένος μου!

Μια φορά κι έναν καιρό, ήμουν κι εγώ κοριτσάκι (πολύ παλιά) και σαν κοριτσάκι θα έπρεπε να διαβάζω «Μανίνα» και «Κατερίνα»… τα οποία και διάβαζα, αλλά διάβαζα κι άλλα περιοδικά, όπως «Μπλεκ» και «Καπταιν Μαρκ». Το αγαπημένο μου, όμως, περιοδικό ήταν (και είναι) ο «Σπάιντερμαν». Αυτός ο αδέξιος και ντροπαλός μαθητής την ημέρα, που γινόταν τιμωρός την νύχτα και αντιμετώπιζε κάθε λογής κίνδυνο και κακό, που προσπαθούσε να ισορροπήσει την ζωή του υπερήρωα με την ζωή του απλού πολίτη και να τα βγάλει πέρα με όλα τα βάρη της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Ο «Άνθρωπος – Αράχνη» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Amazing Fantasy» #15 της «Marvel Comics» τον Αύγουστο του 1962 και είναι δημιούργημα του εκδότη Σταν Λι και του σχεδιαστή Στιβ Ντίτκο. Ο ήρωας έλαβε τεράστια αποδοχή και ο εκδότης προχώρησε στην έκδοση του «Amazing Spider-Man», τον Μάρτιο του 1963, με κεντρικό ήρωα τον ίδιο τον Σπάιντερ-Μαν.

Πρόκειται για τον ντροπαλό μαθητή Πίτερ Μπέντζαμιν Πάρκερ, που κατά την διάρκεια ενός πειράματος τσιμπήθηκε από μια ραδιενεργή αράχνη και ανέπτυξε τις ικανότητές της, όπως το να σκαρφαλώνει τοίχους, απέκτησε μια έκτη αίσθηση, που τον προειδοποιούσε για τον κίνδυνο και, συνδυάζοντας τις επιστημονικές του γνώσεις, δημιούργησε την στολή του και έναν εκτοξευτήρα ιστών, με μεγάλη αντοχή, που του επέτρεπε να ταξιδεύει με ταχύτητα και να σηκώνει μεγάλα βάρη.

Ήταν το πρώτο περιοδικό που ασχολήθηκε με θέματα της εφηβείας, της απομόνωσης, των οικονομικών προβλημάτων και της απώλειας, καθώς ο Πήτερ έχασε τους γονείς του σε μικρή ηλικία και τον μεγάλωσαν ο θείος Μπεν και η θεία Μέι. Ο θείος Μπεν δολοφονήθηκε και από έναν κακοποιό και αυτό οδήγησε τον Πίτερ να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους αθώους.

Στα χρόνια των εκδόσεων ο Πίτερ εξελίχθηκε από μαθητής λυκείου, σε φοιτητής και αργότερα τον βλέπουμε να παντρεύεται και τον νεανικό του έρωτα, την Μέρι Τζέιν Γουάτσον. Εκδόθηκαν 441 τεύχη, μέχρι τον Νοέμβριο του 1998, και από το τεύχος #38 ο Ντίτκο αποχώρησε και διάφοροι άλλοι σχεδιαστές ανέλαβαν την σχεδίαση. Η Μάρβελ προχώρησε σε ανανέωση της σειράς από το τεύχος #2 τον Ιανουάριο του 1999 και από το #30 εξέδωσε τα τεύχη με διπλή αρίθμηση μέχρι και το τεύχος #500, όπου και επανήλθαν στην αρχική αρίθμηση. Το περιοδικό συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αρκετές ανανεώσεις και με πάνω από 850 τεύχη.

Ο Σπάιντρ-Μαν αντιμετώπισε πάμπολλους κακούς, όπως ο Χαμαιλέων (Chameleon), ο εφευρέτης Βόλτουρ (Vulture), ο πυρηνικός επιστήμονας Δόκτωρ Όκταπους (Doctor Octopus), ο Σαντμαν (Sandman), ο Κίνγκπιν (Kingpin), ο παρανοϊκός εκατομμυριούχος Γκριν Γκόμπλιν (Green Goblin), ο πρώην γιατρός Λίζαρντ (Lizard). ο υπεράνθρωπος Ελέκτρο (Electro), ο Κρέιβεν (Kraven) ο Κυνηγός, η Μπλακ Κατ (Black Cat), ο Βένομ (Venom), ο μάγος των εφέ Μιστέριο (Mysterio), ο κατά συρροή δολοφόνος Κάρνατζ (Carnage), η εγκληματική οργάνωση Σκράιρ (Skyre Clan) και ο ψυχολόγος Τζούντας Τράβελερ (Judas Traveller). Είχε και πολλούς συμμάχους όπως ο Κάπτεν Αμέρικα (Captain America), ο Ντερντέβιλ (Daredevil), ο Ντεντπουλ (Deadpool), ο Άιρον Μαν (Iron Man), κ.α., ενώ συνεργάστηκε και με τους Αβέιντζερες (Avengers), Φαντάστικ Φορ (Fantastic Four), Σιλντ (S.H.I.E.L.D.), κ.α.

Ο Σπάιντερ Μαν μεταφέρθηκε και με μεγάλη επιτυχία στην μικρή και στην μεγάλη οθόνη, ως κινούμενα σχέδια, σειρά, ταινία, αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια. Τεράστια επιτυχία έκανε η σειρά ταινιών του Σαμ Ράιμι (Sam Raimi), με πρωταγωνιστή των Τόμοι Μαγκουάιρ (Tobey Maguire): Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) και Spider-Man 3 (2007). Έκτοτε τον χαρακτήρα υποδύθηκαν οι Άντριου Γκάρφιλντ (Andrew Garfield) στα «The Amazing Spider-Man» του 2012 και «The Amazing Spider-Man 2» του 2014 και Τομ Χόλαντ (Tom Holland) στο «Captain America: Civil War» του 2016.
Ο ήρωας είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και αγαπημένους του κοινού, εφηβικού και μη.

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Spider-Man

https://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man

https://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man_in_film

 

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close