Written by 3:52 pm Reviews, Βιβλία Views: 8

Review: Νοέλια: Η Προφητεία του Μαύρου Ρόδου (Noέλια #1)

Γεννημένη πριγκίπισσα, προορισμένη να γίνει βασίλισσα, με όλα τα σημάδια χαραγμένα στην ψυχή και στο κορμί της να προδικάζουν τη μοίρα της, η Νοέλια οδηγείται στα δεκαοχτώ της χρόνια στο κάστρο του Μαύρου Ρόδου για να παντρευτεί τον βασιλιά Γκάμπριελ και να εκπληρώσουν μαζί μία αρχαία προφητεία φέρνοντας στον κόσμο τον διάδοχο που θα γίνει ο προάγγελος της ειρήνης και της ισορροπίας.

Σύντομα, η Νοέλια αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως της το έχουν υποσχεθεί και νιώθει σα να έχει απλά μεταφερθεί από το ένα χρυσό κλουβί στο άλλο. Μοναδικό φως στο σκοτάδι της, η συντροφιά του προσωπικού της αξιωματικού Φιλίπ Ντελαμπέρ τον οποίο ερωτεύεται παράφορα, δίχως να γνωρίζει πως κι εκείνος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της χρόνια ολόκληρα από ένα και μοναδικό της πορτραίτο.
Αντιμέτωπη με τους χειρότερους εχθρούς της, θα αμφισβητήσει τη μοίρα της και θα παλέψει με όσους θα σταθούν εμπόδιο στις βουλές της καρδιάς της.
Θα είναι άραγε η αγάπη η λύση του αινίγματος;
Με τον αγαπημένο της Φιλίπ στο πλάι της θα κληθεί να το ανακαλύψει.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:

Η Ιστορία μας ξεκινά σε ένα κόσμο διαφορετικό από το δικό μας.

Βασιλιάδες και Βασίλισσες κάστρα και προφητείες αγάπη και έρωτας μίσος και έχθρα και φυσικά τα αγαπημένα μου Σελκις τον απαρτίζουν. Και μέσα σε όλα αυτά η Νοέλια, γεννημένη πριγκίπισσα με μια προφητεία να την ορίζει βασίλισσα του Μαύρου Ρόδου. Και έτσι η μοίρα του κόσμου είναι πλέον στα χέρια της, ορίζεται σωτήρας του κόσμου από τη στιγμή που παίρνει την πρώτη της ανάσα.

Τα χρόνια παίρνουν κ η Νοέλια πλησιάζει τα γενέθλια που θα οδηγήσουν στην αρχή όλων.

Η Νοέλια οδηγείται στο κάστρο του Μαύρου Ρόδου, από τον πιστό αξιωματικό του βασιλιά Φιλίπ και στον Γκάμπριελ, βασιλιά και μέλλοντα σύζυγο της. Έχοντας στην καρδιά της ελπίδα για μια ευτυχισμένη ζωή, στο πλάι ενός ανθρώπου, που μαζί θα σώσουν το λαό τους από τα βάσανα και τη δυστυχία που τους μαστίζει. Αλλά το πιο σημαντικό θα εξαλείψουν τη διαμάχη ανάμεσα στο λαό τους και τα πλάσματα του νερού, όπως τα αποκαλούν, τη φυλή των Σελκις.
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε φανταστεί. Φτάνοντας στο κάστρο διαπιστώνει αμέσως πως ο σύζυγος της δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν και ότι η ζωή στο παλάτι θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι είχε φανταστεί.

Μοναδικό της στήριγμα σε όλα αυτά ο πιστός της αξιωματικός, Φιλίπ Ντελαμπέρ. Αυτός γίνεται σιγά σιγά όλα όσα χρειάζεται φίλος, έρωτας, αγάπη… το άλλο της μισό. Αυτός είναι που τη βοηθά να αποδεχτεί τον ρόλο της ως βασίλισσα του Μαύρου Ρόδου. Κοντά της πάντα η πιστή της Μαντλεν που την καθοδηγεί για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στο κάστρο, όπου το ψέμα, οι δολοπλοκίες και η ανηθικότητα κυριαρχούν. Η Μαντλεν μεγαλωμένη, ώστε μια μέρα να είναι η προσωπική βοηθός της βασίλισσας, καταλήγει να γίνει για εκείνη η αδερφή που δεν είχε ποτέ. Και έτσι με το Φιλίπ να την αγαπά και τη Μαντλεν να την βοηθά και να την καθοδηγεί ο καιρός περνά στο Μαύρο Ρόδο. Αλλά όλα αλλάζουν, έρχεται το γεγονός που θα αναστατώσει τα πάντα.

Αποφάσεις θα παρθούν, φιλίες θα κριθούν και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο ποτέ….

Η Μαρία μέσα από την ιστορία της μας δείχνει τι σημαίνει αληθινή αγάπη, αληθινή φιλία, και πάνω από όλα θυσία Τι είμαστε ικανοί να θυσιάσουμε για αυτούς που αγαπάμε, για να εκδικηθούμε, για να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Μας δείχνει όλους τους δυνατούς τρόπους που μπορούμε να νιώσουμε απώλεια. Μας κάνει με ένα τρόπο περίεργο και πρωτόγνωρο να νιώσουμε κομμάτι της ιστορίας. Γινόμαστε ένα με τους πρωταγωνιστές, νιώθουμε το πόνο τους, την αγανάκτηση, την αγάπη, τον έρωτα, το μίσος.

Αυτό που αγαπώ στην ιστορία είναι το γεγονός πως δεν επικεντρώνεται μόνο στους πρωταγωνιστές, μας αφήνει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε – όχι, να λατρέψουμε εννοώ – ακόμα και τους πιο απλούς χαρακτήρες.

Πως γίνεται να μην ερωτευτείς

Το Ρεναρ, που πάει κόντρα στα πάντα για την αγάπη…
Τον Βαλέριο, που υπομένει και περιμένει…
Την Αμάρα, που θυσιάζεται και στηρίζει το λαό της…
Τον Γκαχαλ, που είναι αυτό που απαιτεί η κάθε περίσταση… πάντα για τους άλλους…

Αλλά εκτός από μεγάλα πάθη η κυρία Στεφάνου δημιουργεί και άσβεστα μίση.

Ποιος δεν θέλει να δει

Το Γκάμπριελ να διαλύεται…
Το Ραφαέλ νεκρό… (Ναι, να,ι ναι, νεκρό, τον σιχαίνομαι το τύπο).
Τη Κλημεντίνη να τιμωρείται…
Αχ, δεν θα μιλήσω για άλλους, γιατί το δηλητήριο που θα χύσω απλά δεν θα είναι αρκετό. Θα διαβάσετε το βιβλίο και θα με καταλάβετε!

Αλλά ας μην παρεκτρέπομαι… πολύ! Άλλωστε, η ιστορία μας μόλις άρχισε και θα μας πάει ένα ταξίδι μεγάλο και μακρινό. Θα ακολουθήσουμε τους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή, που είναι γεμάτη μυστικά και ψέματα, μέχρι την λύτρωση. Θα δούμε τους ήρωες μας να αλλάζουν και να ωριμάζουν. Και μέσα σε όλα αυτά θα δούμε αν τελικά ισχύει ότι η αγάπη μπορεί να κατακτήσει τα πάντα.

Και τέλος θα δούμε μια προφητεία που όριζε τη ζωή όλων να εκπληρώνεται ή όχι!

[yasr_overall_rating]

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Ωκεανίδα: https://www.greekbooks.gr/noelia-i-profiteia-toy-mayroy-rodoy.html

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close