Written by 3:10 pm Reviews, Στήλες Views: 7

Class of Lies / Mr. Temporary

Ο Κι Μου Χιό (Ki Moo Hyeok) είναι το δυνατό χαρτί της δικηγορικής εταιρείας που εργάζεται. Είναι ο άνθρωπος που καλείς, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, για να σε σώσει. Ώσπου του αναθέτουν την υπεράσπιση του Κιμ Χαν Σου (Kim Han Soo), μαθητή ενός σχολείου υψηλού κύρους, που φοιτά η αφρόκρεμα της Κορέας και που κατηγορείται για τον φόνο της συμμαθήτριάς του Τζανγκ Σου Α (Jung Soo A). Η υπόθεση, φαινομενικά, απλή, αρκεί ο πελάτης του να δηλώσει ένοχος και να κλείσει με μειωμένη ποινή. Μόνο που ο Κιμ Χαν Σου δηλώνει αθώος και ο Κι Μου Χιό κάνει αυτό που ξέρει καλά… να κερδίζει. Και αυτό θα είναι το μοιραίο λάθος της καριέρας του, που θα του στοιχίσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την εκδίωξή του από την εταιρεία. Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η απλή υπόθεση δεν είναι και τόσο απλή, το αθώο θύμα δεν είναι και τόσο αθώο, ο φαινομενικά ένοχος δεν είναι και τόσο ένοχος, το πρότυπο σχολείο δεν είναι και τόσο πρότυπο και οι συντετριμμένοι φίλοι δεν είναι και τόσο συντετριμμένοι και ούτε και τόσο φίλοι. Τώρα ο Κι Μου Χιό θέλει την ζωή του πίσω και για να τα καταφέρει πηγαίνει, ως προσωρινός καθηγητής, στο σχολείο, αποφασισμένος να λύσει την υπόθεση, με κίνδυνο ακόμα και την ζωή του.

Η σειρά είναι συγκλονιστική και καθηλωτική. Από την αρχή εξελίσσεται μπροστά μας ένα επικίνδυνο παιχνίδι που όλα τα πιόνια είναι στημένα και αποφασισμένα να εμποδίσουν τον ήρωα να φτάσει στην λύση. Ώρες, ώρες το βλέπεις και θεωρείς ότι αυτό δεν είναι ένα σχολείο για πλουσίους και κατέχοντες, που είναι συνηθισμένοι να διατάζουν και να περνά το δικό τους, αλλά το σχολείο της κολάσεως. Παντού επικρατεί η διαφθορά και η σήψη και οι περισσότεροι μαθητές είναι τα τέκνα του διαβόλου, με τον Γιου Μπομ Τζιν (Yoo Beom Jin), από πολύ νωρίς, να ξεχωρίζει στην εξαπάτηση και την χειραγώγηση. Το ίδιο γίνεται και με τις κοπέλες της παρέας, που, με τις ευλογίες του ίδιου του σχολείου, μαθαίνουν να πατάνε επί πτωμάτων για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, ακόμα κι αν δεν έχουν ταλέντα ή δυνατότητες για να τα καταφέρουν.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην σειρά, ήταν οι σκηνές δολοφονίας και η ποσότητα αίματος. Ενώ, ό,τι αφορά τις σχέσεις και το σεξ θεωρείται απαγορευτικό στις σειρά σε ώρες υψηλής τηλεθέασης και τα όργανα των φόνων, όπως το μαχαίρι, δείχνονται θολά στην οθόνη, το αίμα ρέει άφθονο και, μάλιστα, η πρώτη πρώτη σκηνή της σειράς είναι το θύμα να καρφώνεται στο στομάχι και από το στόμα του να αναβλύζει το αίμα σαν σιντριβάνι. Είναι μυστήριο πως η κάθε κουλτούρα αντιλαμβάνεται το ταμπού και το απαγορευμένο.

Ο Γιούν Κιούν Σανγκ (Yoon Kyun Sang) ως Κι Μου Χιό κερδίζει τις εντυπώσεις, με το ιδιαίτερο στυλ του, την σιγουριά και την αυταρέσκεια του δικηγόρου, που είναι ικανός και νούμερο ένα στην εταιρεία του και το περνάει εξαιρετικά στην οθόνη. Τον Γιούν Κιούν Σανγκ τον γνωρίζουμε και από άλλες σειρές (Clean with passion for now, Rebel, Faith) και έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικός στο να υποδύεται ρόλους που απαιτούν πονηριά, «υφάκι», αλλά και «μαγκιά».

Αντιθέτως η Κουμ Σε Ρο (Keum Sae Rok) ως Χα Σο Χιάν (Ha So Hyun) είναι άχρωμη και άοσμη και ο ενδυματολόγος της σειράς φαίνεται να την αντιπαθεί τα μάλα, αφού ευνοεί, φανερά, τον ήρωα, ενώ αυτήν την καημένη την ρίχνει στα Τάρταρα. Η ίδια δεν έχει καμμιά δυναμική απέναντι στον συμπρωταγωνιστή της, που σαρώνει με την παρουσία του, και δείχνει να έχει απλά ρόλο κομπάρσου. Γενικώς, αυτή η σειρά φαίνεται να είναι «αντρική υπόθεση», αφού οι άντρες έχουν πιο δυνατές ερμηνείες και παρουσίες.

Η σειρά ξεκίνησε μέσα Ιουλίου, με δύο επεισόδια την εβδομάδα και ολοκληρώθηκε αρχές Σεπτεμβρίου και με είχε να μετρώ τις ημέρες και τις ημερομηνίες, για να δω κάθε επόμενο. Δυνατή, με εξαιρετική πλοκή και χαρακτήρες, κρατάει τον θεατή, με αμείωτη αγωνία, με το κάθε επεισόδιο να είναι καλλίτερο από το προηγούμενο και με μια έκπληξη στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Επίσης, θίγει και ένα μεγάλο ζήτημα στα σχολεία σήμερα αυτό της παρενόχλησης (μπούλινγκ). Η όλη ιστορία βασίζεται πάνω σε αυτό το θέμα και είναι ο κύριος λόγος που οδήγησε στην δολοφονία της μαθήτριας. Και μιλάμε για παρενόχληση σε όλες της τις μορφές και σε όλα τα επίπεδα. Σωματική, ψυχολογική, αλλά και η παρενόχληση της εξουσίας, όταν αυτή κάνει κατάχρηση της θέσης της, περιφρονώντας τους «αδύναμους» και αυτούς που δεν έχουν πόρους. Είναι μια καλή εικόνα της σκληρής πραγματικότητας, όπου οι έχοντες χρήμα και δύναμη θεωρούν τον κόσμο «τσιφλίκι» τους και πράττουν αναλόγως.

Από τις σειρές που αποδεικνύουν ότι δεν ξέρουν μόνο οι Αμερικανοί να κάνουν δυνατές σειρές μυστηρίου και φόνου και πήγε αρκετά καλά σε τηλεθέαση, παρ’ όλο που προβλήθηκε σε συνδρομητικό κανάλι στην Κορέα και όχι σε δημόσιο.

Στοιχεία σειράς:

Είδος: Δράμα, αστυνομική
Τίτλος: Class of Lies / Αρχικός τίτλος: Mr. Temporary
Πρωτότυπος τίτλος: 미스터 기간제 (Μr. Temporary)
Σκηνοθεσία: Σανγκ Γιόνγκ Ιλ (Sung Yong Il)
Σενάριο: Τζανγκ Χονγκ Τσολ (Jang Hong Cheol)
Δίκτυο: OCN
Επεισόδια: 16
Ημερομηνία προβολής: 17 Ιουλίου – 5 Σεπτεμβρίου 2019
Γλώσσα: Κορεατική
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή ρόλων:

Γιούν Kιούν Σανγκ (Yoon Kyun Sang): Κι Μου Χιό (Ki Moo Hyeok)
Κουμ Σε Ρο (Keum Sae Rok): Χα Σο Χιάν (Ha So Hyun)
Τζαν (Jun): Γιού Μπομ Τζιν (Yoo Beom Jin)
Τσόι Κιου Τζιν (Choi Kyu Jin): Λι Κι Χουν (Lee Ki Hoon)
Χαν Σο Ουν (Han So Eun): Χαν Τε Ρα (Han Tae Ra)
Κιμ Μιόνγκ Τζι (Kim Myung Ji): Να Γε Ρι (Na Ye Ri)
Λι Σουν Γον (Lee Soon Won): Παρκ Γον Σουκ (Park Won Suk)
Τσόι Γιού Α (Choi Yu Hwa): Τσα Χιούν Τζανγκ (Cha Hyun Jung)
Τζανγκ Ντο Τζου (Jang Dong Joo): Κιμ Χαν Σου (Kim Han Soo)
Τζανγκ Ντα Αν (Jung Da Eun): Τζανγκ Σου Α (Jung Soo A)
Μπιάν Χαν (Byung Hun): Αν Μπιάν Χο (An Byung Ho)
Κον Σου Χιάν (Kwon So-Hyun): Σον Γιούν Α (Seo Yoon A)
Σιν Τζε Χι (Shin Jae-Hwi): Σο Τζουν Τζε (Son Joon Jae)
Τζαν Σουκ Χο (Jun Suk Ho): Λι Τε Σοκ (Lee Tae Seok)
Χου Χιάν Ζου (Woo Hyun Zoo): Τζαν Γιάνγκ Χι (Jun Young Hye)
Γιού Σονγκ Τζου (Yu Seong Ju): Λι Ντο Τζιν (Lee Do Jin)
Κιμ Μιν Σανγκ (Kim Min Sang): Γιού Γιανγκ Κι (Yoo Yang Ki)

Βαθμολογία: [yasr_overall_rating]

Πηγή:

http://asianwiki.com/Mr._Temporary

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close