Written by 4:32 pm Reviews, Στήλες Views: 13

Boys Over Flowers

https://www.youtube.com/watch?v=e_obuTvhz2E

Η σειρά «Boys Over Flowers» είναι μια κορεατική σειρά του 2009, που βασίστηκε στο ομότιτλο, ιαπωνικό «σότζο» (Sojo) μάνγκα του Ιάπωνα καλλιτέχνη Γιόκο Καμιό (Yoko Kamio). Το μάνγκα δημοσιεύτηκε στο γυναικείο περιοδικό «Μάρκαρετ» (Margaret) από το 1992 έως το 2004.

Η Γκουμ Τζαν Ντι (Geum Jan Di) είναι η κόρη μιας χαμηλής τάξης οικογένειας και οι γονείς της διατηρούν καθαριστήριο. Κάνει διάφορες, άλλες δουλειές για να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα και σε μια παράδοση φαγητού στο διάσημο, σχολικό συγκρότημα «Σίχα» σώζει έναν μαθητή από αυτοκτονία. Η ιστορία της παίρνει διάσταση στα ΜΜΕ και το σχολείο της δίνει υποτροφία. Η Γκουμ Τζαν Ντι πείθεται, τελικά, να παρακολουθήσει το σχολείο μόνο και μόνο για την πισίνα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, γιατί το κολύμπι είναι η μεγάλη της αγάπη και θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια.

Ο Γκου Τζουν Πιο (Gu Jun Pyo) είναι ο διάδοχος του επιχειρηματικού ομίλου Σιχά και φοιτά στο σχολείο, μαζί με τους τρεις φίλους του, επίσης γόνους μεγάλων οικογενειών. Οι τέσσερίς τους είναι οι διάσημοι F4 και, ουσιαστικά, είναι αυτοί που διοικούν το σχολείο και τους μαθητές και αυτοί που, αν σου βγάλουν «κάρτα», σε παρενοχλεί όλο το σχολείο, εξ ου και η απόπειρα αυτοκτονίας του μαθητή.

Όταν η Γκουμ Τζαν Ντι μεταφέρεται στο σχολείο, τα βάζει με τον Γκου Τζουν Πιο, όταν αυτός προσπαθεί να παρενοχλήσει και να ταπεινώσει την φίλη της και τον χτυπάει. Από εκεί και ύστερα θα αρχίσει ένα αγώνας επικράτησης, με άπειρες παρενοχλήσεις και εμπόδια, με την Γκουμ Τζαν Ντι να μην το βάζει κάτω και τον Γκου Τζουν Πιο, τελικά, να την ερωτεύεται.

Η σειρά είχε τεράστια τηλεθέαση και έδωσε αναγνωρισιμότητα σε όλους τους πρωταγωνιστές και ειδικά στο Λι Μιν Χο (Lee Min Ho), που έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο γυναικείος ρόλος, δε, της γλυκιάς και καλόκαρδης Γκουμ Τζαν Ντι θεωρείται ως πιο δημοφιλής ρόλος στην Κορέα.

Αυτό που σου μένει από την σειρά είναι οι… μπούκλες του Λι Μιν Χο και τα κουστούμια των ηρώων της. Εκεί στο μακρινό(!) 2009 η μόδα στην Κορέα ήταν κάπως εκκεντρική και ιδιαίτερη και τα οι κάλτσες πάνω από το γόνατο δίνουν και παίρνουν στα κορίτσια. Αλλά, δεν βλέπεις αυτή τη σειρά για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της, αλλά για την ωραία ιστορία και τις ερμηνείες της. Οι δύο ανδρικοί ρόλοι, του Γκου Τζουν Πιο και του Γιούν Τζι Χου (Yun Ji-Hu) κλέβουν την παράσταση, αφού από την αρχή είσαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο και ποιος θέλεις να κερδίσει το κορίτσι. Ο Κιμ Χιάν Τζουν (Kim Hyun Joong), ως Γιούν Τζι Χου (Yun Ji-Hu), ο μελαγχολικός και λιγομίλητος φίλος του Γκου Τζουν Πιο, τραβάει τα βλέμματα από την αρχή και κερδίζει την συμπάθια του κοινού, όταν αποχωρεί από την κούρσα της διεκδίκησης της Γκουμ Τζαν Ντι, για χάριν της φιλίας.

Η πλοκή είναι πολύ καλή, δεν κουράζει και έχει αρκετές στιγμές γέλιου, αλλά και δράματος. Πολλά σημεία της είναι έξυπνα και ακόμα και στο τέλος προκαλεί τον θεατή με την αμνησία του Γκου Τζουν Πιο και την προσπάθεια της Γκουμ Τζαν Ντι να τον κάνει να την θυμηθεί.

Αρκετά και τα μηνύματα, που προσπαθεί να περάσει, όπως η πίστη στην οικογένεια, η αγάπη των μελών της και οι θυσίες που πρέπει να κάνει, η πίστη στην φιλία και η δύναμη που σου δίνει να πολεμήσεις για ό,τι αγαπάς και φυσικά, ο πλούτος και η δύναμη δεν φέρνουν την ευτυχία. Η ευτυχία βρίσκεται σε απλά, καθημερινά πράγματα και στους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν.

Η ιστορία, εκτός από την Κορέα, διασκευάστηκε και προβλήθηκε σε πολλές χώρες, με μεγάλη επιτυχία. Στην Ιαπωνία προβλήθηκε, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018, ο δεύτερος κύκλος της σειράς,  συνέχειας της σειράς με τα μέλη των F4 δέκα χρόνια μετά.

Μικρά και σχετικά:

Ο όρος «σόντζο» σημαίνει «νεαρές γυναίκες» και αναφέρεται στο αμιγώς νεαρό, γυναικείο κοινό.

Ο αρχικός ιαπωνικός τίτλος «Hana Yori Dango» ή «Τα αγόρια πάνω από τα λουλούδια» είναι αναφορά σε παλιό, ιαπωνικό ρητό «Ζυμαρικά πάνω σε λουλούδια», που αναφέρεται σε ανθρώπους που παρευρίσκονται στο φεστιβάλ λουλουδιών Χανάμι (Hanami ) και, ουσιαστικά, αντιπροσωπεύει την υλιστική πλευρά της εκδήλωσης, όπως η λήψη φαγητού και η αγορά αναμνηστικών.

Η ηθοποιός Τζανγκ Τα Γιόν (Jang Ja Yeon), που ενσάρκωσε την Σάνι (Sunny), μία από το τρίο των μαθητριών του σχολείο, αυτοκτόνησε τον Μάρτιο του 2009, λίγο πριν τελειώσει η μετάδοση της σειράς. Άφησε πίσω της ένα μακροσκελές γράμμα κατηγορώντας 31 άτομα, συντελεστές της σειράς και ανθρώπους του θεάματος, ότι την εκμεταλλεύτηκαν και την κακοποίησαν σεξουαλικά. Ανάμεσά τους ήταν και ο παραγωγός της σειράς Τσον Τζι Σανγκ (Jeon Ji Sang). Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη, αλλά, λόγω έλλειψης στοιχείων, έκλεισε με τους περισσότερους ενόχους να αθωώνονται και ελάχιστους να λαμβάνουν μικρές ποινές.

https://www.youtube.com/watch?v=8JkGFS8vgPQ

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Δράμα, κωμωδία, ρόμανς
Πρωτότυπη Ονομασία: Kkotboda Namja (꽃보다 남자)
Σκηνοθεσία: Τσο Κι Σανγκ (Jeon Ki Sang)
Σενάριο: Γιούν Τζι Ριάν (Yoon Ji Ryeon)
Δίκτυο: KBS2
Επεισόδια: 25
Ημερομηνία Προβολής: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Λι Μιν Χο (Lee Min Ho): Γκου Τζουν Πιο (Gu Jun Pyo)
Κου Χι Σον (Ku Hye Seon): Γκουμ Τζαν Ντι (Geum Jan Di)
Κιμ Χιάν Τζουν (Kim Hyun Joong): Γιούν Τζι Χου (Yun Ji-Hu), μέλος F4
Κιμ Μπομ (Kim Beom): Σο Λι Τζονγκ (So Lee Jeong), μέλος F4
Κιμ Τζουν (Kim Jun): Σονγκ Γου Μπιν (Song Woo Bin), μέλος F4
Αν Σοκ Ουάν (Ahn Suk Hwan): Κουμ Ιλ Μπον (Keum Il Bong), πατέρας Γκουμ Τζαν Ντι
Λιμ Γε Τζιν (Lim Ye Jin): Να Κονγκ Τζου (Na Kong Ju), μητέρα Γκουμ Τζαν Ντι
Παρκ Τζι Μπιν (Park Ji Bin): Κουμ Κανγκ Σαν (Keum Kang San) αδελφός Γκουμ Τζαν Ντι
Λι Χι Γιάνγκ (Lee Hye Young): Κανγκ Χι Σου (Kang Hee Su), μητέρα Γκου Τζουν Πιο
Κιμ Χιαν Τζου (Kim Hyun Joo): Γκου Τζουν Χι (Gu Jun Hee) αδελφή Γκου Τζουν Πιο
Λι Μιν Τζανγκ (Lee Min Jung): Χα Τζε Κιάνγκ (Ha Jae Kyeong), αρραβωνιαστικιά Γκου Τζουν Πιο
Κιμ Σο Ουν (Kim So Eun): Τσου Γκα Ελ (Choo Ga Eul), φίλη Γκουμ Τζαν Ντι

[yasr_overall_rating]

Πηγές:

http://asianwiki.com/Boys_Over_Flowers_-_Korean_Drama

https://channel-korea.com/jang-ja-yeon-funeral-procession/

Visited 13 times, 1 visit(s) today
Close