Written by 3:50 am Top 5, Στήλες Views: 0

Top 3 : Ακυρωμένες Σειρές

  1. Μιχάλης Γεωργοστάθης

Carnivale

Πριν το True Blood και το Game of Thrones, το HBO είχε βγάλει μία ακόμα καταπληκτική σειρά τρόμου και φαντασίας: Το Carnivale.

Ήταν μία σειρά εποχής, λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ένας νεαρός με τη δύναμη να θεραπεύει περιμαζεύεται από ένα αινιγματικό καρναβάλι που περιφέρεται στον νότο, ενώ ένας ιερέας ανακαλύπτει ότι έχει παράξενες δυνάμεις.

Η σειρά είχε αργό ρυθμό, έχτιζε μία τεράστια πλοκή και άφηνε υπόνοιες για μία τεράστια κοσμοπλασία. Η παραγωγή ήταν απίστευτη και το κάστινγκ εξαιρετικό. Η μουσική των τίτλων τα έσπαγε. Η δεύτερη σεζόν τελείωσε με ένα απίστευτο “τι-λες-τώρα-ρε-φίλε!” που ετοίμαζε για άλλες τέσσερις συναρπαστικές σεζόν (υπολογιζόταν να κρατήσει έξι) και εκεί η σειρά ακυρώθηκε λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και χαμηλής θεαματικότητας…
Τι να κάνουμε, το 2003 δεν είχαμε Facebook να μοιράζουμε memes, όπως με το GoT.

2. Αγγελική Κατσιμάρδου

Penny Dreadful

Τα τελευταία χρόνια, οι σειρές έχουν πάρει πολύ τα «πάνω» τους και έχουν αυξηθεί κατά κόρον και με συμμετοχές εξαιρετικών και γνωστών ηθοποιών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλες είναι αξιόλογες ή ότι κόβονται οι «κακές» και συνεχίζουν οι «καλές».
Ένα μεγάλο παράδειγμα αποτελεί η σειρά Penny Dreadful. Ξεκίνησε το 2014, με 8 επεισόδια, συνεχίστηκε το 2015, με 10 επεισόδια και ολοκληρώθηκε – άρον-άρον – το 2016 με 9 επεισόδια. Ο τίτλος της αναφέρεται σε μια σειρά διηγημάτων του 19ου αιώνα με τρομακτικό περιεχόμενο και πραγματεύεται τα βιβλία: Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ του Όσκαρ Ουάιλντ, Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ και Φρακενστάιν της Μαίρη Σέλλεϋ, με τους ήρωες των βιβλίων να πρωταγωνιστούν στη σειρά.

Πρωταγωνιστούσαν οι Τζος Χάρτνετ, Τίμοθι Ντάλτον και Εύα Γκριν, με την τελευταία να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Οι ερμηνείες, γενικώς, εξαιρετικές, τα σκηνικά άψογα, η ατμόσφαιρα γοτθική, η ιστορία πρωτότυπη και καθηλωτική, κατάφερε να πλέξει μέσα στο σενάριο τους χαρακτήρες των βιβλίων με τους χαρακτήρες της σειράς και να την απογειώσει. Ηρωίδα είναι η Βανέσα Άιβς (Εύα Γκριν), που με τους Ίθαν Τσάντλερ (Τζος Χάρτνετ) και Μάλκομ Μάρεϊ (Τίμοθι Ντάλτον) μάχονται τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού στο βικτοριανό Λονδίνο. Η σειρά προτάθηκε και κέρδισε αρκετά βραβεία και έτυχε θετικής υποδοχής από τους κριτικούς.

Κι ενώ, αρχικά, πήγαινε πολύ καλά, είχε υψηλή βαθμολογία και αναμενόταν να ανανεωθεί για τέταρτη σεζόν, δεν κατάφερε να πείσει τους θεατές – ειδικά στις Η.Π.Α. – και άρχισε να φθίνει, με την τηλεθέαση να μην μπορεί να δικαιολογήσει τα υψηλά κόστη κάθε επεισοδίου. Αυτή είναι και η γενική αντίληψη που επικρατεί. Αντίθετα, η παραγωγή απλά δήλωσε ότι δεν υπήρχε λόγος να τη συνεχίσουν και πιστεύουν ότι, μετά από τρεις σεζόν, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τελειώσει. Οι δηλώσεις της παραγωγής για το «κατάλληλο» κλείσιμο δεν έπεισαν όμως, διότι το τέλος ήταν… ατελές και άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και θέματα ανοιχτά, με τους φαν να μένουν απογοητευμένοι και μετέωροι.
Το 2018 ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μία ακόμα σεζόν, σαν συνέχεια της σειράς, με τον τίτλο Penny Dreadful: City of Angels, που θα εξερευνά λαϊκούς μύθους του Μεξικού και της Αμερικής και τοποθετείται στο Λος Άντζελες.

Αξέχαστη σκηνή όταν η Βανέσα Άιβς (Εύα Γκριν) καταφέρνει να λύσει τα μάγια που είναι δεμένος ο Μάλκομ Μάρεϊ (Τίμοθι Ντάλτον) και να νικήσει τον διάβολο και αγαπημένη φράση: «Know your master», με τη Βανέσα να δηλώνει ποιος έχει τη δύναμη.

3. Εμμανουέλα Μαρλά 

Flashforward 

Όπως το λέει και η ονομασία, μιλάμε για μια σειρά η οποία κόπηκε άδικα από την πρώτη κιόλας σεζόν. Μιλάμε για την σειρά FlashForward (2009-2010), όπου για τέσσερα δευτερόλεπτα όλη η Γη σταματάει και όλοι βλέπουν μικρές αναλαμπές από το μέλλον τους. Πώς λοιπόν θα καταφέρεις να αντιδράσεις, όταν ξέρεις τι σε περιμένει; Σε περιμένει είτε στα επόμενα πέντε λεπτά ή σε ένα μήνα! Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο με είχε καθηλώσει και περίμενα πώς και πώς το επόμενο επεισόδιο και πώς θα εξελιχθεί η ιστορία των πρωταγωνιστών μας. Το μόνο πρόβλημα πριν τα τελευταία πέντε επεισόδια είναι πως ανακοίνωσαν το τέλος της σειράς, με το μόνο καλό πως τους άφησαν να την τελειώσουν και να μη μείνουμε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Sarah Connor Chronicles

Νομίζω πως εδώ τα λόγια είναι περιττά, καθότι το όνομα αυτό απλά λέει πολλά για το τι θα δούμε. Παίρνουμε την ιστορία της Sarah και του John Connor από την ταινία του Εξολοθρευτή Νο 2, όπου η σειρά ξεκίνησε για μια σεζόν και 13 επεισόδια – την περίοδο εκείνη με τα χίλια ζόρια καταφέρνουν να την ολοκληρώσουν, καθότι τότε είναι που κάνουν οι σεναριογράφοι τις απεργίες. Τελειώνει η σεζόν και παίρνουν το ΟΚ για μια ακόμα, και εκεί τελειώνει η χαρά με τον εξολοθρευτή. Για 2 σεζόν κάπως και εκείνη ολοκληρώνεται, αλλά σε αφήνει με γλυκόπικρα συναισθήματα, μιας και ξέρεις πως δεν έχει ολοκληρωθεί όπως θα έπρεπε και σίγουρα έμεινε στη μέση.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close