Written by 3:17 pm Reviews, Στήλες Views: 8

Rebel: Thief Who Stole the People

Η σειρά Rebel: Thief Who Stole the People είναι ένα κορεατικό δράμα εποχής, που τοποθετείται γύρω στο 1500, στην δυναστεία Τζόσεον και την βασιλεία του βασιλιά Γιόνσανγκουν (Yeonsangun, 1494 – 1506) ή αλλιώς Λι Γιονγκ (Lee Yoong). Αφηγείται την πραγματική ιστορία του Χονγκ Γκιλ Ντονγκ (Hong Gil-Dong), ενός παρανόμου, που θεωρείται και ο πρώτος ανθρωπιστής στην ιστορία της Κορέας. Η σειρά, επηρεασμένη από την πραγματική ιστορία, συνθέτει μια ιστορία αγάπης, αφοσίωσης, δύναμης, προδοσίας και εκδίκησης.

Ο Χονγκ Γκιλ Ντονγκ είναι ο γιός του σκλάβου Αμογκέ (Amogae) και της Γκουμ Ο (Geum-Ok). Μεγαλώνει δύσκολα, με τον αδελφό του Γκιλ Χιόν (Gil-Hyun), στο σπιτικό του άρχοντα Τζο. Όμως ο Γκιλ Ντονγκ κρύβει ένα μεγάλο μυστικό… θεωρείται ένα «δυνατό παιδί», που γεννιέται μια φορά στα εκατό χρόνια. Ο πατέρας του, για να τον προστατέψει – μιας και τα δυνατά παιδιά θεωρούνταν απειλή για τον βασιλιά – αποφασίζει να βγάλει χρήματα και να αγοράσει την ελευθερία της οικογένειας του. Όμως, η πανούργα και άπληστη σύζυγος του άρχοντα Τζο, Σο Γι Σουκ (Seo Yi-Sook), του στήνει παγίδα για να κλέψει τα χρήματά του. Το αποτέλεσμα είναι να πεθάνει η έγκυος γυναίκα του Άμογκε – αφού πρόλαβε και γέννησε την κόρη τους Σαν Χα (Sang-Hwa) – και ο Άμογκε να σκοτώσει τον άρχοντα Τζο.

Στην δίκη τού ο Άμογκε αθωώνεται, αφού βρήκε ένα γράμμα που καθιστούσε την οικογένεια Τζο προδότες και η σύζυγος του Τζο αναγκάζεται να τον ελευθερώσει. Τα χρόνια περνούν και ο Άμογκε με τα παιδιά του φεύγουν μακριά και καταφέρουν να αποκτήσουν μια καλή ζωή, μέσα από το λαθρεμπόριο με την Κίνα. Ο Άμογκε γίνεται το «μεγάλο αφεντικό» της περιοχής, αφού στήνει παραεμπόριο, δημιουργεί πολλές βιοτεχνίες και δίνει δουλειά σε δεκάδες οικογένειες.

Η σύζυγος, όμως, του άρχοντα Τζο, που έχει χάσει τα πάντα, αναζητά εκδίκηση και καταφέρνει να διαλύσει την επιχείρηση του Άμογκε, με την βοήθεια του φαύλου πρίγκιπα Λι Τζανγκ (Lee Jung), που θέλει να επιστρέψει στο παλάτι. Ο Άμογκε καταλήγει στην φυλακή, ο Γκιλ Ντονγκ παθαίνει αμνησία και γίνεται γυρολόγος, ο αδελφός του Γκιλ Χιον παίρνει νέα ταυτότητα και καταφέρνει να εισχωρήσει στο παλάτι και η μικρή αδελφή τους Σαν Χα εξαφανίζεται. Ο Γκιλ Ντονγκ όμως συνέρχεται, ξαναβρίσκει την δύναμή του και τους παλιούς συνεργάτες του πατέρα του και αποφασίζει, από την μία να βρει την οικογένειά του και από την άλλη να εκδικηθεί αυτούς που τον έβλαψαν, ακόμα και τον πρίγκιπα, για να φτάσει όμως να αντιμετωπίσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα… τον τυραννικό βασιλιά Λι Γιονγκ.

Η σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία, ως προς την πλοκή της αλλά και την διανομή των ρόλων και έλαβε και πολλά βραβεία. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι η πιο ωραία σειρά που είδα, ως τώρα, αφού σε κρατάει σε κάθε επεισόδιο, μέχρι το τέλος και οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές, με αυτήν του Κιμ Τζι Σου (Kim Ji-Suk) που ενσαρκώνει τον βασιλιά να ξεχωρίζει απ’ όλες.

Πλοκή σφιχτοδεμένη, εξαιρετικά σκηνικά και κουστούμια, ενδιαφέροντες διάλογοι και εναλλαγή γεγονότων που σε καθηλώνουν και σε κάνουν να αγωνιάς για τους ήρωες. Ο δε ήρωας, που ενσαρκώνεται από τον Γιούν Γκιούν Σανγκ (Yoon Gyun-Sang), είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύπλοκος και η ερμηνεία του Γιούν Γκιούν Σανγκ απογειώνει τα στοιχεία αυτά, προσθέτοντας και λίγο αέρα «μαγκιάς», αλλά και βάθους. Οι εναλλαγές στις εκφράσεις του προσώπου του και η αποτύπωση των συναισθημάτων του είναι εκπληκτικές. Όπως προείπα, η ερμηνεία που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι αυτή του Κιμ Τζι Σου (Kim Ji-Suk), ως βασιλιάς Λι Γιονγκ (Lee Yoong). Η αποτύπωση των διαφορετικών διαθέσεών του και της τρέλας του βασιλιά είναι εξαιρετικά πετυχημένες και καταφέρνει να αποδώσει την ανωριμότητα και την παράνοια του, αλλά και την απληστία και την εκδικητικότητά του.

Τα μηνύματα και τα ηθικά διδάγματα πολλά, αλλά, ίσως για την εποχή μας, απλοϊκά. Από την πίστη στην φιλία και την οικογένεια, μέχρι τον κίνδυνο που φέρνει η απληστία και η φιλοδοξία, ειδικά εάν δεν αξίζεις να κατακτήσεις θέσεις και τίτλους. Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο ηθικό δίδαγμα θεωρώ ότι είναι ότι η επιμονή και η υπομονή, αλλά και η στήριξη των δικών σου ανθρώπων και η «ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να σου προσφέρει αυτά που ποθείς.

Από τις λίγες σειρές που έχουν ένα «καλό» τέλος, με τον Γκιλ Ντονγκ να θριαμβεύει, να καταφέρνει να εκθρονίσει τον βασιλιά – που ιστορικά θεωρείται ως ο μεγαλύτερος τύραννος στην ιστορία του Τζόσεον – και να καταφέρει να κερδίσει και την αγαπημένη του. Επίσης, θα λατρέψετε τις πρώτες σκηνές της σειράς, που αφορούν γεγονότα που θα δούμε πολύ αργότερα και τον διάλογο του βασιλιά με τον Γκιλ Ντονγκ. Η δε σκηνή που ο Γκιλ Ντονγκ αναγκάζεται να καρφώσει με ένα βέλος την κοπέλα πάνω στο στύλο είναι καθηλωτική και οδηγεί τον θεατή στο να αγωνιά και να βιάζεται να προχωρήσει η σειρά για να φτάσει εκεί. Πολύ έξυπνο κόλπο για να κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή.

Το 2008 γυρίστηκε άλλη μια σειρά, αφιερωμένη στο Χονγκ Τζιλ Ντονγκ, με τίτλο «Hong Jil-Dong.

Προφίλ της σειράς:

Είδος: Δράμα
Σκηνοθέτης: Κιμ Τζιν Μαν (Kim Jin-Man)
Σεναριογράφος: Χουάνγκ Τζιν Γιονγκ (Hwang Jin-Young)
Κανάλι: MBC
Επεισόδια: 30
Ημερομηνία Προβολής: 30 Ιανουαρίου – 16 Μαΐου 2017
Γλώσσα: Κορεατική
Χώρα: Νότια Κορέα

Βασικοί χαρακτήρες / Ηθοποιοί:

Κιμ Σανγκ Τζουνγκ (Kim Sang-Joong): Άμογκε
Γιούν Γκιούν Σανγκ (Yoon Gyun-Sang): Χονγκ Γκιλ Ντονγκ
Τσε Σουν Μπιν (Chae Soo-Bin): Σονγκ Γκα Ριόνγκ (Song Ga-Ryung), σύζυγος Γκιλ Ντονγκ
Κιμ Τζι Σου (Kim Ji-Suk): Βασιλιάς Λι Γιονγκ (Lee Yoong)
Λι Χα Νι (Lee Ha-Nee): Βασιλική σύντροφος Τζανγκ Νοκ Σου (Jang Nok-Soo)
Σιμ Χι Σοπ (Sim Hee-Seop): Χονγκ Γκιλ Χιάν (Hong Gil-Hyun), αδελφός Γκιλ Ντονγκ
Σιν Ουν Τζανγκ (Shin Eun-Jung): Γκουμ Ο (Geum-Ok), μητέρα Γκιλ Ντονγκ
Κιμ Μπιόνγκ Ο (Kim Byung-Ok): Εόμτζατσι (Eomjachi), κρατικός υπάλληλος, φίλος Άμογκε
Παρκ Τζαν Γκιού (Park Jun Gyu): Σομπόρι (Soboori), μέλος συμμορίας Άμογκε
Σο Γι Σουκ (Seo Yi-Sook): Σύζυγος του άρχοντα Τζο
Παρκ Ουν Σο (Park Eun-Seok): Σου Χα (Soo-Hak), γιός του άρχοντα Τζο
Λι Τζουν Χιο (Lee Joon-Hyuk): Γιόνγκε (Yonggae), μέλος συμμορίας Άμογκε
Χο Τζανγκ Ντο (Heo Jung-Do): Ίλτσανγκ (Ilchung), μέλος συμμορίας Άμογκε
Κιμ Ντο Γιούν (Kim Do-Yoon): Σέγκουλ (Segul), μέλος συμμορίας Άμογκε
Λι Χο Τσολ (Lee Ho-Cheol): Κούτσε (Kkeutshwe), μέλος συμμορίας Άμογκε
Λι Μιονγκ Χουν (Lee Myung-Hoon): Όμπσαν (Eobsan), μέλος συμμορίας Άμογκε
Κιμ Τζανγκ Τε (Kim Jung-Tae): Πρίγκιπας Λι Τζανγκ (Lee Jung)

Η βαθμολογία μου:

[yasr_overall_rating]

Πηγή: http://Πηγή: http://asianwiki.com/Rebel:_Thief_Who_Stole_the_People

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close