Written by 6:13 pm Reviews, Στήλες Views: 9

Iljimae: The Phantom Thief

Η σειρά Iljimae είναι μια σειρά εποχής, που διαδραματίζεται στην κορεατική δυναστεία του Τζόσεον, το 1633 περίπου. Ο μικρός Λι Γιόνγκ (Lee Gyeom) γίνεται μάρτυρας του φόνου του αριστοκράτη πατέρα του Λι Γον Χο (Lee Won-Ho) από τον βασιλιά της χώρας, με την κατηγορία της προδοσίας. Ο βασιλιάς, στηριζόμενος στη προφητεία ενός τυφλού μάντη ότι βλέπει ένα άτομο τόσο λαμπρό όσο ο ήλιος, θεωρεί ότι αναφέρεται στον αδελφό του και έμπιστό του Λι Γον Χο και τον σκοτώνει. Ο Λι Γιονγκ καταφέρνει να δραπετεύσει με την βοήθεια ενός μικροκλέφτη ονόματι Σο Ντολ (Soe-Dol) και, όταν αναγκάζεται να χτυπήσει με μια πέτρα την μητέρα του, για να αποδείξει ότι δεν είναι ο χαμένος γιός της οικογένειας, χάνει την μνήμη του. Ο μικροκλέφτης τον υιοθετεί και τον μεγαλώνει σαν δικό του παιδί με το όνομα Γιονγκ (Yong).

Δεκατρία χρόνια αργότερα ο «Γιόνγκ» βρίσκει την μνήμη του και αποφασίζει να εκδικηθεί τους δολοφόνους του πατέρα του, ψάχνοντας παράλληλα την μητέρα και την αδελφή του, αλλά και το σπαθί με το έμβλημα που κρατούσε ο δολοφόνος. Ο Γιονγκ, μεταμορφώνεται στον κλέφτη Ίλτζιμε (Iljimae) και αρχίζει να κλέβει τα σπίτια των ευγενών, ψάχνοντας το σπαθί και βοηθώντας παράλληλα και τον λαό. Η ιστορία του όμως περιπλέκεται, αφού η οικογένεια που τον περιμάζεψε είχε ήδη άλλον έναν γιό, τον Σι Χου (Si-Hoo), που ήταν νόθος γιός του πατέρα του, αλλά η μητέρα του τον έδωσε σε έναν άλλον ευγενή, για να μεγαλώσει μέσα στα πλούτη. Οι δύο νέοι θα βρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα και ο καθένας θα προσπαθήσει να εκπληρώσει τους σκοπούς του. Η κόντρα τους χειροτερεύει όταν στην μέση μπαίνει η θετή αδελφή του Σι Χου, Ουν Τσε (Eun-Chae), που ερωτεύεται τον Ιλτζιμε.

Η λέξη Ιλτζιμε σημαίνει «Ένα ανθισμένο κλαδί δαμασκηνιάς», που ήταν το αγαπημένο λουλούδι του ήρωα, ως παιδί, και το άφηνε ζωγραφισμένο σε ένα μαντήλι, σε κάθε σπίτι που έκλεβε. Η σειρά βασίστηκε στο κόμικ Ίλτζιμε (Iljimae) που κυκλοφόρησε στην Κίνα μεταξύ του 1975 και του 1977, γραμμένο από τον Κο Γου Γιονγκ (Ko Woo-Young) και εξιστορούσε μια λαϊκή ιστορία της Κίνας την εποχή της δυναστείας Μινγκ, σχετικά με έναν μασκοφόρο ληστή.

Η σειρά φωτογραφίζει την ζωή τον απλών ανθρώπων της εποχής στην περιοχή γύρω από το παλάτι. Δίνει μια πολύ καλή εικόνα σχετικά με τα ήθη, τα έθιμα και την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, με τα γέλια, τα κλάματα, την απώλεια, την χαρά και τον φαφλατάδικο τρόπο ζωής τους, με μια αρκετά ρεαλιστική ματιά. Υπάρχουν, φυσικά, αρκετές υπερβολές, αλλά και μπόλικο χιούμορ. Αξέχαστη η σκηνή με την μικρή Γιονγκ Σουν που μαλώνει και απαξιώνει την Μπονγκ Σουν (Bong-Soon) για την καρδιά του Γιόνγκ. Η ιστορία πολύ λίγο μας μεταφέρει μέσα στο παλάτι και στην μεγαλοπρέπεια άλλων σειρών, αλλά επανορθώνει με μονομαχίες, συμπλοκές και ακροβατικές πολεμικές τέχνες.

Βέβαια, σαν σειρά πολεμικών τεχνών, που σέβεται τον εαυτό της, έχει πολλές επιρροές από την ταινία «Τίγρης και Δράκος», με τον ήρωα να μοιάζει σαν να αιωρείται στο κενό και να αψηφά την βαρύτητα. Σε όλη την σειρά υπάρχουν πολλές ομοιότητες και με την σειρά ή/και σειρά ταινιών «Μυστική Αποστολή» (Mission Imposible) και είμαι πεπεισμένη ότι ο δημιουργός της σειράς είναι μεγάλος θαυμαστής του Χάρυ Ποτερ, αφού μας δείχνει και την «αόρατη κάπα» του, που κρύβεσαι και εξαφανίζεσαι.

Η σειρά ασχολείται περισσότερο με τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα της εποχής και την διαφθορά στις τάξεις των ευγενών και στο παλάτι, την απληστία για εξουσία, τις δολοπλοκίες και στο τι είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος για να διατηρήσει την δύναμη και την θέση του. Πολύ λίγο αναλώνεται στα αισθηματικά του ήρωα, με το τέλος να είναι λίγο θολό ως προς την τύχη του, που έγινε κάτι σαν θρύλος στο στόμα των ανθρώπων και με τις ηρωίδες να μένουν μόνες.

Κλείνοντας, μια μικρή λεπτομέρεια, που παρατήρησα με την διανομή των ρόλων. Στην σειρά Dong Yi πρωταγωνιστούσε η ηθοποιός Χαν Χιο-Τζου (Han Hyo-Joo) ως η ενήλικη Ντονγκ Γι και η μικρή Κιμ Γιου-Τζον (Kin-You-Jung) ως η μικρή Ντονγκ Γι. Εδώ γίνεται ακριβώς το ίδιο. Η Χαν Χιο-Τζου ερμηνεύει την πρωταγωνίστρια Ουν Τσε ως ενήλικη και η μικρή Κιμ Γιου-Τζον την Ουν Τσε ως μικρό κορίτσι.

Το 2009, έναν χρόνο αργότερα, προβλήθηκε άλλη μία σειρά σχετικά με τον Ιλτζιμε, το «Moon River», αλλά εστίαζε περισσότερο στην προσωπική ζωή του ήρωα.

Είδος: Δράμα
Επεισόδια: 20
Σκηνοθεσία: Λι Γιονγκ-Σεοκ (Lee Yong-Seok)
Σενάριο: Τσε Ραν (Choi Ran)
Δίκτυο: SBS
Ημερομηνία προβολής: 21 Μαίου -24 Ιουλιου 2008

 Ηθοποιοί:

Lee Jun-Ki ως Ιλτζιμέ / Γιόνγκ
Park Si-Hoo ως Σι Χου (Si-Hoo)
Han Hyo-Joo ως Ουν Τσε (Eun-Chae)
Lee Young-Ah ως Μπονγκ Σουν (Bong-Soon)
Lee Moon-Sik ως Σο Ντολ (Soe-Dol)
Lee Il-Hwa ως κυρία Χαν (Mrs. Han)
Son ae-Young ως Γιον Γι (Yeon-Yi)
Kim Soung-Ryoung ως Νταν Γι (Dan-Yi)
Jo Min-Ji ως Λι Γον Χο (Lee Won-Ho)
Ahn Kil-Kang ως Κονγκ Γκουλ (Kong Gul Ah je)
Do Ki-Seok ως Χι Μπονγκ (Hee-Bong)
Moon Ji-Young ως Ντε Σικ (Dae-Sik)
Jeong Jae-Eun ως Σιμ Ντουκ (Sim-Duk)
Kim Roe-Ha ως Σα Τσουν (Sa-Chun)
Kim Moo-Yul ως Σι Γανγκ (Si-Wan)
Kim Chang-Wag ως βασιλιάς Χούιν (Huin Do-Po)
Yeo Jin-Ku ως μικρός Γιομ Λι (Geom Lee)
David Lee ως μικρός Σι Χου (Si-Hoo)
Kim You-Jung ως μικρή Ουν Τσε (Eun-Chae)
Jung Da-Bin ως μικρή Μπονγκ Σουν (Bong-Soon)

[yasr_overall_rating]

Πηγή: http://asianwiki.com/Il_Ji-Mae:_The_Phantom_Thief

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close