Written by 1:24 am Reviews Views: 8

CAFÉ OCCULT – Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

CAFÉ OCCULT

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

«Café Occult: ένα καφέ πέρα από κάθε φαντασία. Ο τόπος συνάντησης ανθρώπων και πνευμάτων. Τα πάντα μπορούν να συμβούν εδώ…»

Η νεαρή Σόριν πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Ο θάνατος επέρχεται ακαριαία. Όμως η νεαρή «ξυπνά» και αντιλαμβάνεται ότι βιώνει μια παράξενη μεταθανάτια κατάσταση. Το «πνευματικό σώμα» της έχει μεταφερθεί σε μια άλλη διάσταση….

Εκεί η Σόριν γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα με το όνομα Μάστερ, η οποία διευθύνει ένα καφέ με ασυνήθιστους θαμώνες, που λειτουργεί σαν «πρακτορείο παραγγελιών». Σπείρες κακοποιών διεξάγουν εμπόριο πνευμάτων κατόπιν παραγγελίας. Οι εργοδότες τους έχουν παράξενες επιθυμίες και σκοτεινούς σκοπούς. Ανταγωνιστικούς μεταξύ τους. Το πνεύμα της Σόριν είναι το έπαθλο σ’ αυτό τον λαβύρινθο. Το ανθρωποκυνηγητό θα είναι ανελέητο. Ο μόνος που μπορεί να την προστατεύσει είναι ο Γιουνγκ, ο μαυροντυμένος νέο-νουάρ πράκτορας, που αντιμετωπίζει μαζί της τους αντιπάλους πράκτορες και πληρωμένους δολοφόνους, όπως ο τρομερός Κάτλας, αυτούς που κατέχουν τη σατανική δύναμη της Άνιμα.

Συνδυασμός νουάρ και αποκρυφισμού, με ήρωες που μένουν αξέχαστοι, με κοφτούς διαλόγους που κόβουν την ανάσα, με μια εικονογράφηση που προσδίδει παιδική-εφηβική αθωότητα στον βίαιο κόσμο των μάνγκα, και με σκηνές δράσης και μονομαχίες βγαλμένες από το καλύτερο «Matrix» και από τον καλύτερο Ταραντίνο, το «Café Occult» είναι ένα από πιο συναρπαστικά μάνγκα από καταβολής του είδους και έγινε cult από την πρώτη στιγμή.

 

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ :

Από τότε που ήμασταν παιδιά , ακούγαμε ιστορίες για φαντάσματα , για τον ουρανό και την κόλαση . Λοιπόν , τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι μια άλλη διάσταση , ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση  , υπάρχει ; Αυτό είναι ακριβώς που βρίσκει η ΣοΡίν , μια βροχερή ημέρα .

Η ΣοΡίν , είναι η τυπική μαθήτρια-ηρωίδα βιβλίων που αγαπάμε , ένα απόγευμα τρέχει σε ένα καφέ , το Café Occult , για να ξεφύγει από μια ξαφνική βροχή . Στο εσωτερικό , συναντά την ιδιοκτήτρια / μπαργούμαν , μια γυναίκα που απλά ονομάζεται Μάστερ , και ένα μυστηριώδες και πολύ τρομακτικό αγόρι ντυμένο στα μαύρα . Φοβισμένη , η ΣοΡιν τρέχει έξω από το κτίριο . Όντας ταραγμένη κάνει ένα λάθος που θα της στοιχίσει τη ζωή . Και σαν να μην έφτανε ο αιφνίδιος θάνατός της «ξυπνά» και συνειδητοποιεί  ότι έχει γίνει φάντασμα .

Το επόμενο πράγμα που αντιλαμβάνεται , είναι ότι έχει απαχθεί από έναν ξένο . Συγκλονισμένη από το γεγονός ότι μόλις έχει σκοτωθεί , η ΣοΡίν  έχει δυσκολία στο να κατανοήσει την νέα της ύπαρξη και το γεγονός ότι έχει εισέλθει σε μια νέα διάσταση , στο βασίλειο των πνευμάτων . Το πιο σημαντικό , δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι τεράστιες υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα της … μια δύναμη αρκετά μεγάλη για να την κάνει στόχο απαγωγών από εξαιρετικά ισχυρούς ανθρώπους μέσα στη σφαίρα των πνευμάτων.Ο μόνος που στέκεται στο δρόμο τους είναι ο Γιούγκ, ο μαυροντυμένος ήρωάς μας και το  κρυφό του παρελθόν . Εκείνος και η Μάστερ συνεργάζονται ως σωματοφύλακες για τα πνεύματα , με τη Μάστερ να εργάζεται στο καφέ , ενώ ο Γιούνκ κάνει την πιο «ταπεινή» δουλειά . Εξολοθρεύει ότι πρέπει να εξολοθρευτεί.

Το Café Occult, όπως αποδεικνύεται , είναι ένας σπάνιος τόπος όπου τα φαντάσματα και οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο, και αυτό είναι το μόνο μέρος όπου η ΣοΡίν μπορεί να είναι ασφαλής . Προφανώς , η Μάστερ είναι ένα πνεύμα πολύ μεγάλης δύναμης , καθώς κανείς δεν προσπαθεί να σπάσει το ιερό του χώρου της. Αλλά η ΣοΡίν δεν θέλει να είναι ένα βάρος. Θέλει να βοηθήσει τη Μάστερ και τον Γιούγκ, τους προστάτη και σωτήρα της, αντίστοιχα. Έτσι ενώνει τις δυνάμεις της με τον Γιούγκ σε υποθέσεις γεμάτες δράση και συγκινήσεις βοηθώντας τον να εκπληρώσει τα αιτήματα των πελατών τους σε ένα  άνομο κόσμο που ελέγχεται μόνο από την εξουσία…

Ο σχεδιασμός του Ahn No-Uhn είναι πολύ λεπτομερής και θα μπορούσε εύκολα να ταιριάζει με το στυλ άλλων δημοφιλή σειρών υπερφυσικής δράσης . Τα σκίτσα των χαρακτήρων αν και μου θυμίζουν τυπικούς χαρακτήρες μάχης προσθέτουν μια αίσθηση έντονη, που θα έλεγα ότι δίνει μια πιο ρεαλιστική δράση στη σειρά.

Σχέδια εξαιρετικά καθαρά και o No-Uhn χρησιμοποιεί πολύ διαφορετικές σκούρες αποχρώσεις για να δημιουργήσει ένα πλούσιο manwha. Η ιστορία έχει μια αίσθηση τρόμου και το σκοτεινό αυτό έργο τέχνης αυξάνει πραγματικά την σκοτεινή της διάθεση. Δεν υπάρχουν πολλοί λευκοί χώροι και το υπόβαθρο διαθέτει καθαρό έργο γραμμών και μεγάλη σκίαση. Οι σκηνές δράσης είναι πολύ έντονες, αλλά ο No-Uhn διατηρεί τον έλεγχο και τις κρατά πολύ «τραγανές».

Ο Oh Rhe Bar Ghun φαίνεται να έχει μια καλή βάση για την ιστορία. Το ίδιο το βιβλίο είναι αρκετά ενδιαφέρον, και σίγουρα θα κρατήσει τα μάτια σου ανοιχτά μέχρι το τέλος.

Η Infinity Studios ήταν σχετικά νέα στην έκδοση manga όταν το ανέλαβε, και το Café Occult είναι η πρώτη έκδοση manga για την εν λόγω εταιρεία. Το βιβλίο τυπώθηκε από δεξιά προς τα αριστερά, το οποίο άφησε μια αίσθηση λίγο περίεργη , αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του είδους κινείται περισσότερο προς τη μορφή αριστερά προς τα δεξιά.

Καλωσήρθατε στο Café Occult, την ενδιάμεση διάσταση ανάμεσα στη Γη, τον Παράδεισο και την Κόλαση. Ένα Πουργκατόριο δίχως νόμους που θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στον κόσμο των μάνγκα, όπου άνθρωποι και «υπεράνθρωποι», «εξελιγμένοι», μάγοι και οντότητες με δαιμονικές δυνάμεις ανταγωνίζονται σε ένα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας χωρίς κανόνες.

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close