Written by 2:12 am Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα Views: 31

Review: Ο Ιππότης του Πάθους

Αγγλία, 1405

Mε το μανδύα του ακόμα ματωμένο από τη μάχη, ο Γουίλιαμ Φιτζ-Άλαν καταφθάνει στα ουαλικά σύνορα έτοιμος να διεκδικήσει το κάστρο που του παραχώρησε ο βασιλιάς Ερρίκος ως ανταμοιβή για την πολεμική του δεινότητα. Όμως ένα ακόμα έπαθλο τον περιμένει στις πύλες του Κάστρου Ρος: η Λαίδη Κάθριν Ρέιμπερν, χήρα του προηγούμενου άρχοντα του κάστρου…

Η Κάθριν ρίσκαρε τα πάντα προειδοποιώντας το βασιλιά της για την προδοσία του συζύγου της. Και η ανταμοιβή της; Το κάστρο της παραχωρήθηκε σε κάποιον άλλον, ενώ τώρα της δίνεται η εξής επιλογή: να παντρευτεί τον Φιτζ-Άλαν ή να φυλακιστεί στον Πύργο του Λονδίνου. Η Κάθριν προσφέρει το κορμί της στο νέο της σύζυγο, αλλά αρνείται να προσφέρει την καρδιά της και τα μυστικά που κρύβει μέσα της… Όμως το πάθος μεταξύ τους φουντώνει και καθώς ο κίνδυνος πλησιάζει, η Κάθριν και ο Γουίλιαμ θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, αν θέλουν να σώσουν το γάμο τους, τη γη τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή…

Βρείτε το βιβλίο εδώ: http://www.e-bookshop.gr/books/view/2600#expand

Η άποψή μου : 

Δεν είχα ιδέα, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, ότι ήταν το πρώτο μυθιστόρημα της Margaret Mallory. Αυτό λέει πολλά για το γράψιμό της, την εξέλιξη της ιστορίας και τους χαρακτήρες. Αυτό το είδος ήταν αρκετά καινούριο για μένα, αλλά αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον μου, κρατώντας το αμείωτο από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία. Το γράψιμο της Mallory δίνει ζωή στην ιστορία, με έντεχνη ύφανση, μια ιστορία που θα σας παρασύρει σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή που μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι εκεί, μέσα σε όλα – στις μάχες, στην ίντριγκα και στο πάθος.

Στην ιστορία μας, όταν πρόκειται για δράση και περιπέτεια, η Catherine είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου. Ακόμα κι αν η Mallory, ρεαλιστικά, απεικονίζει την Catherine ως μια κακοποιημένη γυναίκα, με έναν ανεξέλεγκτο φόβο για τα συζυγικά της καθήκοντα, είναι ο χαρακτήρας που κατασκοπεύει για τον πρίγκιπα Harry, σώζει έναν ανείπωτο αριθμό ανδρών από τον θάνατο και πάντα, έξυπνα και σχεδόν άφοβα, υπερνικά τα εμπόδια που τίθενται στην πορεία της. Με εμπιστοσύνη (ή την έλλειψη αυτής) -αυτό είναι και το κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτό το ζευγάρι- η Catherine βρίσκει τη δύναμη και είναι εκείνη που πρώτη θα εμπιστευτεί στον William το μεγαλύτερο μυστικό της. Ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Είναι προφανές ότι η Mallory έκανε την έρευνά της, γιατί δίνει ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση και τον τρόπο που εξετάζονται τα ζητήματα της τιμής, καθώς ο William και η Catherine κρίνουν τις ενέργειες του βασιλιά Henry, του πρίγκιπα Harry, του πρίγκιπα των ανταρτών της Ουαλίας, Owain Glyndwr, καθώς και δευτερευόντων χαρακτήρων.

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το πρώτο μυθιστόρημα της Margaret Mallory είναι ένα διαφορετικό μεσαιωνικό μυθιστόρημα, που είναι μια ευχάριστη έκπληξη και αξίζει να το διαβάσετε. Διαθέτει ένα απίστευτα όμορφο στόρυ και μια πρωταγωνίστρια με ισχυρή θέληση, που ξεπερνά τις αντιξοότητες, που έξυπνα παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια στον δρόμο της και έναν κούκλο -ισχυρογνώμονα, γεμάτο άγχος- ήρωα, ο οποίος δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να ανήκει κάπου. Μια ιστορία που επικεντρώνεται στα πλεονεκτήματα της ηρωίδας περισσότερο από εκείνα του ήρωα. Έχει ένα μεγάλο κομμάτι δράσης και περιπέτειας, για να κρατήσει την ιστορία ενδιαφέρουσα, αλλά και ένα ισχυρό νήμα ρομαντισμού συνυφασμένο με την πλοκή, που βοηθά τους ήρωες να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και, τέλος, αρκετά ελκυστικούς, διασκεδαστικούς και ενδιαφέροντες δευτερεύοντες χαρακτήρες.

 Ο Ιππότης του Πάθους

[yasr_overall_rating]

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 31 times, 1 visit(s) today
Close