Written by 7:30 pm Reviews, Στήλες Views: 1

Review: Las Chicas Del Cable

¡Hola Chicas y Chicos!

Εντάξει, το μάθημα ισπανικών ολοκληρώθηκε για σήμερα. Ας το πάμε καλύτερα στα ελληνικά, για να μη χαθούμε στη μετάφραση!

Είπα να ξεκινήσω με μια άλλη ισπανική σειρά, πριν πιάσω το La casa de papel (ναι, μόνο ισπανικές σειρές από εδώ και πέρα – #no δεν αφήνω τις αμερικάνικές μου έτσι εύκολα). Το Las chicas del cable -ή και Cable girls– στο Netflix!

Στο πρώτο επεισόδιο βρισκόμαστε στη Μαδρίτη της Ισπανίας το 1928, κάτι που σημαίνει ένα πράγμα για μια σειρά με πρωταγωνίστριες γυναίκες: τι πέρασαν τότε για να μπορέσουν έστω να έχουν δουλειά – δεν μιλάμε για να είναι έξω στην κοινωνία άνετες και να καίνε τα σουτιέν τους(!). Με το που αρχίζει το επεισόδιο, το ίδιο μας λέει και η πρωταγωνίστριά μας, αλλά και η σειρά η ίδια, που μας δείχνει σιγά σιγά και τις υπόλοιπες κοπέλες με τις οποίες θα βρεθεί και θα δουλεύουν όλες στην ίδια εταιρεία. Όπως το λέει και ο τίτλος, η εταιρεία που δουλεύουν όλες οι πρωταγωνίστριες είναι μια τηλεφωνική εταιρεία, σαν αυτές που βλέπουμε συνήθως, με ασπρόμαυρες εικόνες με καλώδια να πηγαίνουν από μία είσοδο σε μια άλλη πάνω σε έναν πίνακα. Οτιδήποτε τώρα κάνουν οι κεραίες και οι οπτικές ίνες, κάποτε γινόταν χειροκίνητα…

Βλέπουμε λοιπόν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες έχει η καθεμία τη δική της ιστορία και τον δικό της λόγο που θέλει να εργαστεί στην εταιρεία. Μιλάμε για τις Lidia Aguilar/Alba, Angeles Vidal, Carlota Rodriguez de Senillosa, Marga Suarez – και αργότερα μπαίνει σε αυτό το γκρουπ η Sara Millian. Βλέπουμε τις τέσσερις πρώτες κοπέλες που θέλουν να εργαστούν στη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να καταφέρουν να γίνουν ανεξάρτητες. Όσο περνάνε τα επεισόδια μπορούμε να δούμε την πυγμή που έχει η καθεμία τους ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν και τη δουλειά τους αλλά και το πρεστίζ της τότε εποχής. Θα δούμε γονείς να λένε σκληρά λόγια στις κόρες τους για το πόσο ντρέπονται που πάνε να δουλέψουν, κορίτσια που τους έχουν στείλει από χωριά για να μην είναι απλές νοικοκυρούλες και γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από την πίεση του σπιτιού τους.

Η σειρά αυτή μέχρι στιγμής έχει μόνο τρεις κύκλους και περιμένουμε να ξεκινήσει ο τέταρτος με πολλή υπομονή. Και λέω με πολύ υπομονή, καθ’ ότι οι σεζόν είναι από τις πολύ μικρές (8 επεισόδια η καθεμία) και ο τρίτος κύκλος βγήκε τον Οκτώβρη. Και πόσο αργά να τη δεις τη σειρά, που σε κάθε επεισόδιο σε αφήνει με απίστευτα cliffhangers – και δεν μιλάω για το τέλος της κάθε σεζόν!

Αν θέλετε να βρείτε έναν ακόμη λόγο να περάσετε χρόνο κολλημένοι στο Netflix, σας την προτείνω 1000{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf}, μιας και μπορεί να πιάσει πολλά είδη μαζεμένα και να σας κάνει μέσα σε 5 λεπτά να περάσετε από πολλά στάδια συναισθημάτων.

Cast & Crew:

Blanca Suárez … Lidia Aguilar / Alba
Maggie Civantos … Ángeles Vidal
Ángela Cremonte … Elisa Cifuentes
Ana Fernández … Carlota Rodriguez de Senillosa
Yon González … Francisco Gómez
Ana Polvorosa … Sara Millán / Oscar
Martiño Rivas … Carlos Cifuentes
Nico Romero … Pablo Santos / Julio Santos
Concha Velasco … Doña Carmen Cifuentes
Nadia de Santiago … Marga Suárez
Borja Luna … Miguel Pascual

 

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close