Written by 9:06 pm Reviews, Τέχνες Views: 2

Review: Tomb Raider

Ναι, κι όμως, είναι αλήθεια!!! Μπορεί να άργησε κάποια χρόνια (15 συγκεκριμένα) αλλά είναι γεγονός πως η Lara Croft ξαναζωντάνεψε στη μεγάλη οθόνη! Αυτή τη φορά δεν είναι η (πολυαγαπημένη μου) Angelina Jolie, αλλά μια εξίσου αγαπημένη ηθοποιός, η Alicia Vikander. Στην ταινία βλέπουμε την καινούρια εκδοχή της Lara Croft -που είναι σε νεαρή ηλικία- και βλέπουμε σχεδόν το παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2013 να παίρνει σάρκα και οστά. Για όσους δεν καταφέρατε να παίξετε το παιχνίδι, ας πάμε λοιπόν λίγο στην ιστορία του…

“Η ιστορία του παιχνιδιού μας ξεκινάει κατευθείαν με τη Lara να είναι ήδη καθ’ οδόν για το νησί στο οποίο ήταν τελευταία ο πατέρας της, ο οποίος έψαχνε για τη Himiko, στο νησί Yamatai το οποίο κιόλας είναι δύσκολα προσβάσιμο. Η ηρωίδα αναζητεί τον τελικό γρίφο, αλλά και την απάντηση για το πώς ο πατέρας της πέθανε σε αυτό το νησί προσπαθώντας να λύσει αυτούς του γρίφους. Φτάνοντας στο νησί, έρχεται αντιμέτωπη με το θρυλικό Τάγμα Trinity, οι οποίοι προσπαθούν να την εμποδίσουν (κλασικά) να ολοκληρώσει την αποστολή της.”

Όλη η ταινία προσέγγιζε πολύ το παιχνίδι σε αρκετά σημεία, ακόμα και στο πώς έπρεπε η Lara να πηδήσει από το φτερό του αεροπλάνου στο κεντρικό σώμα του αεροπλάνου (ναι, η σκηνή είναι ακριβώς ίδια και ευτυχώς την έχουν γυρίσει έτσι ώστε να βλέπεις τον ηθοποιό και όχι το παιχνίδι!) Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες (αλλά και παιχνίδια) τη συνιστώ ανεπιφύλακτα – και γενικότερα, την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τα τελευταία που θα ήθελα να σχολιάσω είναι πως το soundtrack της ταινίας έδινε πολλά thumbs up, καθ’ ότι σε έβαζε ακόμα πιο μέσα σε αυτήν. Κι επίσης, θα ήθελα να σχολιάσω πως σε αυτή τη Lara Croft, η Square Enix (η εταιρεία που δημιουργεί τη Lara Croft και πρώην Eidos) έχει βάλει πολύ περισσότερο το χεράκι της στο να επηρεάσει την ταινία και να μην την αφήσει στην τύχη της.

Αυτό που ζήλεψα πάντως και σε αυτή τη Lara Croft ήταν η απίστευτα καλή φυσική κατάσταση της Alicia Vikander – με τη μόνη διαφορά πως η ηθοποιός δήλωνε σε συνεντεύξεις της πως ό,τι έχτιζε μισό χρόνο (σχεδόν) για την ταινία από πλευράς φυσικής κατάστασης, το έχασε μέσα σε τρεις μήνες. Και έρχομαι και σκέφτομαι “ευτυχώς, γιατί εγώ είμαι μόνιμα στη φάση των τριών μηνών της Vikander, χωρίς να είχα κάνει το προηγούμενο εξάμηνο!”

Cast:

  • Alicia Vikander … Lara Croft
  • Dominic West … Lord Richard Croft
  • Walton Goggins … Mathias Vogel
  • Daniel Wu … Lu Ren
  • Kristin Scott Thomas … Ana Miller
  • Derek Jacobi … Mr. Yaffe
  • Alexandre Willaume … Lieutenant

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close