Written by 3:00 pm Reviews, Τέχνες Views: 3

Review: Ready Player One

Ready… players??!!

Ready player one λοιπόν και πάρτε μαζί τα χειριστήριά σας (και τα VR σας) και φύγαμε! Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε στο 2045 στο Columbus, Ohio, όπου ο κόσμος έχει γίνει πολύ διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε. Η καθημερινή ζωή έχει γίνει ανιαρή και τη θέση της έχει πάρει ένα VR παιχνίδι, ονόματι OASIS. Σκοπός του OASIS είναι να βρει ο κάθε χρήστης το Easter egg που έχει βάλει ο δημιουργός μέσα, ώστε να πάρει αυτός πια το παιχνίδι στα χέρια του. Στην εποχή όμως που είμαστε, δεν είναι ένα απλό παιχνίδι VR. Έχει γίνει ένας τρόπος ζωής, καθότι οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται καθαρά μέσα από το παιχνίδι. Με τις ειδικά διαμορφωμένες στολές που υπάρχουν, μπορούν οι χρήστες να καταλαβαίνουν οτιδήποτε γίνεται μέσα στο παιχνίδι!

Εμείς ακολουθούμε την ιστορία του Wade, που στο παιχνίδι λέγεται Parzival και προσπαθεί και εκείνος να μπορέσει να βρει αυτό το τελικό αντικείμενο για να πάρει στα χέρια του το OASIS, ώστε να έχει μια καλύτερη ζωή. Στη διάρκεια του παιχνιδιού έχει αποκτήσει φίλους που βοηθάνε ο ένας τον άλλο για να κερδίσουν και εκείνοι αντίστοιχα το μεγάλο έπαθλο. Σε αυτήν όμως τη φάση δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που παίρνουν μέρος, αλλά και εταιρείες, που ο μόνος τους στόχος είναι αυτός. Η εταιρεία που κάνει αυτό είναι η IOI, που έχει ειδικά εκπαιδευμένο κόσμο να παίζει μέρα-νύχτα στο παιχνίδι για να μπορέσει να βρει το τελικό αντικείμενο. Α, κάτι πολύ, μα πολύ σημαντικό! Δεν πρέπει να πεθάνεις, διαφορετικά ξαναξεκινάς από την αρχή και τα χάνεις όλα! Τη στιγμή που παρακολουθούμε εμείς την ταινία είναι όταν θα ξεκινήσει ο Parzival να βρίσκει τις λεπτομέρειες που θα τον κάνουν να νικήσει το παιχνίδι και να καταφέρει να βγαίνει πάντα ο Player One.

Για ακόμα μια φορά, ο Spielberg χρησιμοποιεί παιδιά (κι όχι μεγάλους που παριστάνουν τα παιδιά), κάτι που σε κάνει να κολλήσεις ακόμα περισσότερο στην ταινία! Πριν με λιντσάρουν όσοι είναι και φαν του βιβλίου, να πω πως ακόμα δεν έχω καταφέρει να το διαβάσω για να μπορέσω να εκφέρω άποψη ως προς και αυτό. Μπορώ να εκφέρω άποψη μόνο στο είδος παιχνιδιού, και μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα πολλά που θα ήθελα να είχα τα μέσα για να μπορέσω να παίξω!

Να μην ξεχάσουμε κιόλας πως ο Parzival, όπως είπα, δεν είναι μόνος του και έχει την ομάδα του (High Five), που είναι οι Art3mis, Aech, Daito και Sho. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν τα τελικά κλειδιά για να πάρουν το OASIS στα χέρια τους.

Κάτι που θα παρατηρήσουν αρκετοί 90’s φαν είναι στοιχεία από διάφορα παιχνίδια αλλά και της τότε κουλτούρας, τα οποία κάνουν την ταινία πολύ 90’s nostalgia!

    Cast:

  • Tye Sheridan – Parzival/Wade
  • Olivia Cooke – Art3mis/Samantha
  • Ben Mendelsohn – Sorrento
  • Lena Waithe – Aech/Helen
  • T.J. Miller – I-R0K
  • Simon Pegg – Ogden Morrow
  • Mark Rylance – Anorak/Halliday
  • Philip Zhao – Sho
  • Win Morisaki – Daito
  • Hannah John-Kamen – F’Nale Zandor

 

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Βασιλείου

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close