Written by 3:56 pm Reviews, Βιβλία Views: 2

Review: Σκοτεινές Επιθυμίες

 

Η ζωή δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα χέρια μας, ούτε η καρδιά μπορεί να μείνει παγωμένη και κλειδωμένη για πάντα. Η Άντα θα το μάθει καλά αυτό.

Η Άντα, μια ανεξάρτητη, δυναμική και γεμάτη όνειρα δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ξεκινάει τη φοιτητική της ζωή στο χώρο της Μόδας, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή. Πάντα έθετε όρια και είχε τον έλεγχο σε όσα έκανε. Ένα σκοτεινό και ραγισμένο παρελθόν την οδήγησε σε μια απόφαση. Να κλειδώσει την καρδιά της και να μην επιτρέψει σε κανέναν και τίποτα να την κλονίσει.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο άντρες εμφανίζονται στη ζωή της και τα ανατρέπουν όλα;

Μία μόνο νύχτα αρκεί. ο Άγγελος Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Ελευθεριάδης, δύο ανερχόμενοι μουσικοί, θα καταφέρουν να γκρεμίσουν όσα είχε καταφέρει να χτίσει. Ο Άγγελος, ένας φιλόδοξος άντρας που ζει στη Μαδρίτη. Μια ήρεμη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης, δυναμικός, δεν ανέχεται το όχι για απάντηση. Θα οδηγήσουν άραγε την Άντα να επιστρέψει σε όσα είχε ξεχάσει εδώ και καιρό; Και εκείνη, από τη μεριά της, θα μπορέσει να αφεθεί ξανά σε όσα αυτοί φέρνουν με την εμφάνιση τους;

«Αφέσου, γαμώτο! Ό,τι και να έχει γίνει, άσ’ το πίσω σου…» Η φωνή του ήταν ήρεμη, μα ο τόνος του έβγαζε θυμό. Με έσφιξε πιο πολύ πάνω του, για να μην ξεφύγω.

Κείμενο: Αγγελική Κατσιμάρδου
Επιμέλεια: Χρύσα Βασιλείου

Διαβάσαμε το βιβλίο «Σκοτεινές Επιθυμίες – desires 1» της Άντας Ανδρέου, από τις εκδόσεις IWrite και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ένα βιβλίο που δικαιολογεί και αντικατοπτρίζει απόλυτα τον τίτλο του και που θα ξεσηκώσει και τις δικές σας επιθυμίες.

Σ’ αυτό το βιβλίο βλέπουμε τις περιπέτειες της Άντας Αλιβιζάτου και της παρέας της. Τις περιπέτειές τους στον έρωτα, την φιλία, τις σχέσεις, την οικογένεια, την ζωή γενικότερα, με πικάντικες δόσεις σεξ και αρκετή τόλμη.

Η Άντα είναι μια νέα, απελευθερωμένη κοπέλα, που αντιμετωπίζει με πάθος τη ζωή. Κουβαλάει ένα βαρύ παρελθόν, που δεν το αφήνει όμως να γίνει τροχοπέδη στη ζωή της, και κοιτάζει μπροστά. Είναι νέα, ταλαντούχα και αποφασισμένη να κατακτήσει την κορυφή, χωρίς όμως εκπτώσεις στον χαρακτήρα και τις επιθυμίες της. Είναι μια αυθεντική κοπέλα, που σε κερδίζει από την αρχή.

Στην πορεία της θα συναντήσει δύο δυναμικά αγόρια, που το καθένα τους θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή της. Ο Άγγελος θα γίνει κολλητός της φίλος, παρ’ όλο που δεν μένει στην Ελλάδα, και ο Δημήτρης το αντικείμενο του πόθου της και μελλοντικός εραστής της. Και τα δύο αγόρια θα επηρεάσουν, με τον τρόπο τους, την φυσική εξέλιξη του χαρακτήρα της και θα την βοηθήσουν να χαράξει την μελλοντική της πορεία.

Ο Δημήτρης –άντρας δυναμικός, απόλυτος και επαναστάτης– ακολουθεί τους δικούς του κανόνες στην ζωή του, που διακατέχεται από μια ιδιάζουσα, αλλά απαράβατη ηθική. Άλλος ένας χαρακτήρας του βιβλίου που δεν κάνει εκπτώσεις στον χαρακτήρα του και χαράζει μόνος του πορεία. Υπάρχουν, φυσικά, κάποια μυστικά που τον οδήγησαν να αποκτήσει αυτήν την στάση ζωής και να γίνει τόσο σκληρός και απόλυτος. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα αλαζόνα –όπως πολλές φορές λέει ο ίδιος– που δεν δίνει δεκάρα για τη γνώμη των άλλων και που φέρεται αρκετά άσχημα στις γυναίκες, αφού το «μοντέλο» που κυριάρχησε στη ζωή του –η μητέρα του– ήταν προβληματικό. Ο ίδιος δείχνει σαν να τιμωρεί την μητέρα του μέσα από τις ερωτικές συντρόφους του. Μα, όλα αυτά παίρνουν τέλος όταν γνωρίσει την Άντα. Η σπίθα θα ανάψει με μια ματιά και δεν θα σβήσει ποτέ.

Πρόκειται για δύο νέα παιδιά, με αρκετούς δαίμονες, που το ένα θα δράσει ανασταλτικά και καταπραϋντικά για το άλλο και θα τα οδηγήσει στην ωριμότητα.

Το βιβλίο, αυτό καθ’ αυτό, είναι αρκετά τολμηρό και… προχωρημένο, θα έλεγα. Το λεξιλόγιο είναι άμεσο και ωμό, αντικατοπτρίζοντας τη νεολαία του σήμερα. Τη νεολαία που αντιμετωπίζει το σώμα της και το σεξ σαν κάτι φυσιολογικό και έχει ξεπεράσει αρκετά ταμπού του παρελθόντος. Αυτό που πραγματικά θαύμασα είναι η απελευθέρωση και η άνεση που έχει η ηρωίδα μας, αναφορικά με το κορμί της και τους άντρες. Δεν διστάζει να το επιδείξει και να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, προκειμένου να αντλήσει απόλαυση ή λύτρωση. Το κορμί είναι ένα όργανο, ένα «εργαλείο», που ο καθένας το χρησιμοποιεί όπως του αρέσει· στο ζήτημα αυτό δεν χωράνε ταμπού και προκαταλήψεις σχετικά με τους άντρες και τις γυναίκες, ή το τι είναι «σωστό και πρέπον».

Η πλοκή καταπιάνεται και με τον κόσμο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης – και ειδικά με το φέισμπουκ, αφού η φιλία της Άντας και του Άγγελου άρχισε και διατηρήθηκε εκεί. Άλλη μια διαφορετική προσέγγιση στη ζωή και τις σχέσεις από τους νέους της εποχής, που επικοινωνούν μέσω υπολογιστών. Στην περίπτωσή μας, η φιλία αυτή θα εξελιχθεί σε φιλίας ζωής –πράγμα ασυνήθιστο για σχέση χωρίς επαφή – αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Άντα, η απόσταση λειτουργεί σαν ζώνη ασφαλείας και η έλλειψη προσωπικής επαφής την κάνει να ανοίγεται ευκολότερα. Ίσως αυτό να είναι, τελικά, που έχει κάνει τόσο δημοφιλή αυτά τα δίκτυα, παρ’ όλο που στερεί την εγγύτητα και την αμεσότητα στην επικοινωνία.

Θα χαρακτήριζα την πένα της συγγραφέως ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για ένα πρωτόλειο έργο, με κάποια θεματάκια στις διατυπώσεις, όμως μου προκάλεσε εντύπωση το πόσο καλογραμμένο και προσεγμένο είναι. Η κυρία Ανδρέου διαθέτει όλα τα φόντα ώστε να εξελίξει τη γραφή της και να μας δώσει πολύ καλά βιβλία στο μέλλον.

Όσοι λατρεύουν την ερωτική λογοτεχνία πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Τους εγγυώμαι ότι δεν θα απογοητευτούν από την ιστορία και τον ερωτισμό του… το αντίθετο, μάλιστα.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: http://iwrite.gr/bookstore/skoteines-epithimies-desires1/

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close