Written by 12:48 am Events Views: 4

"Οι Νεράιδες του Πόντου" παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό

Το βιβλίο της με τίτλο “Οι Νεράίδες του Πόντου” παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό η συγγραφέας Αγγελική Παμπουκίδου στο Καφέ Θέατρο στην Θεσσαλονίκη (πάνω από το Βασιλικό θέατρο).

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στις 7:00 μ.μ.

Για το βιβλίο, εκτός από την συγγραφέα, θα μιλήσουν οι: κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού), κ. Συμεωνίδης Γιώργος (Σκηνοθέτης-Ηθοποιός), κ. Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου (Φιλόλογος, Καθηγήτρια ποντιακής διαλέκτου).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδι οι: κ. Νικολαΐδης Στάθης, κ. Θεοδοσιάδης Κώστας, κ. Παρχαρίδης Αλέξης. Στη λύρα: κ. Κεμανετζίδης Μπάμπης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί κ. Θεώνη Κοσμά και κ. Σοφία Στεφανίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Χρυσή, μια δυναμική σύγχρονη γυναίκα, νιώθει έτοιμη μετά από αρκετά χρόνια προβληματισμού και διλημμάτων, να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στη γιαγιά της Χρυσούλα, να διασώσει την ιστορία της. Αποφασίζει λοιπόν να γράψει ένα βιβλίο με τις ζωντανές μαρτυρίες της γιαγιάς και των συγγενών της, από τους διωγμούς που υπέστησαν στη γενέθλια γη τους, το μαρτυρικό Πόντο.

Ποιο γεγονός όμως στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η Χρυσή τη συγγραφή του βιβλίου τη δεδομένη στιγμή;

Τι είναι αυτό που κάνει ακόμη πιο ιερή αυτή της την απόφαση;

Το ταξίδι ξεκινάει συντροφιά με τις νεράιδες…

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close