Written by 7:44 pm Reviews, Τέχνες Views: 0

Review: Molly's Game

Μπορείς να εμπλακείς σε ένα underground poker game και να μείνεις ακέραιος ηθικά, αλλά να μπορέσεις να βγάλεις και καλά λεφτά ταυτόχρονα; Την απάντηση δεν θα σας τη δώσω εγώ, αλλά η ίδια η Molly Bloom, η οποία κατάφερε στα 35 της χρόνια να την πιάσει το FBI για αυτό της το εγχείρημα.

Δεν ήξερα πόσο όμορφα συναισθήματα θα μου άφηνε στο τέλος αυτή η ταινία, αλλά μου τα άφησε! Για ακόμη μια φορά, η Jessica Chastain έπαιξε σε μια πολύ ωραία και καλογυρισμένη ταινία, η οποία σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος. Την πλαισιώνουν ο Idris Elba και ο Kevin Costner – σε δυο πολύ σημαντικούς ρόλους και για την ιστορία μας, αλλά και για την ίδια την ηρωίδα.

Η ταινία αυτη είναι η πραγματική ιστορία της Molly Bloom, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως σκιέρ ελεύθερου τύπου. Μετά από ένα μοιραίο ατύχημα στους Ολυμπιακούς όπου συμμετείχε αποφάσισε να αλλάξει τελείως την καριέρα της – έτσι, μέχρι να ξεκινήσει το πανεπιστήμιο είπε να δοκιμάσει διάφορες δουλειές. Μια απο αυτές ήταν βοηθός σε μια εταιρεία ακινήτων, μέχρι που μια μέρα το αφεντικό της της είπε “Σήμερα θα σε χρειαστώ για μια παρτίδα πόκερ που διοργανώνω“. Έτσι και έγινε λοιπόν – αυτη ήταν η αρχή για να μπει μετά και η ίδια στο κόλπο. Από ότι διάβασα, στη συνέχεια -και για λόγους εχεμύθειας- πολλά αλλάχθηκαν σε ό,τι αφορά την ταινία, έτσι ώστε να διατηρηθούν αρκετά ονόματα κρυφά, καθώς στα παιχνίδια αυτά συμμετείχαν όλη η αφρόκρεμα του Hollywood, εκατομμυριούχοι γνωστών εταιρειών, αλλά και πολλοί γνωστοί μαφιόζοι (ουπς!).

Στην αληθινή ιστορία δεν ξέρω αν όντως έμεινε τόσο ακέραια η Molly, όπως ισχυρίζεται και στην ταινία, εάν όμως έστω και στο ελάχιστο ισχύει πραγματικά της βγάζω το καπέλο, διότι σε έναν τέτοιο χώρο μπορείς να μπλέξεις πολύ χειρότερα από ότι έμπλεξε η ίδια.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα για ένα ενδιαφέρον βράδυ, αλλά και για να μπορέσει κάποιος να μάθει μερικά κόλπα του πόκερ που εξηγεί η ίδια η ηρωίδα, καθώς μέχρι τότε δεν γνώριζε τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Jessica Chastain as Molly Bloom
Idris Elba as Charlie Jaffey, Molly’s lawyer.
Kevin Costner as Larry Bloom, Molly’s father and a clinical psychologist.
Michael Cera as Player X

 

Επιμέλεια: Χρύσα Βασιλείου

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close