Written by 6:48 pm Board Games, Games Views: 4

Games: 7 Wonders Duel

 Πολλοί μπορεί να ξέρετε και να έχετε παίξει το 7 Wonders το οποίο  είναι για 3-7 παίχτες οπότε το κάνει πιο παρεΐστικο, εμείς όμως σήμερα θα μιλήσουμε για το 7 Wonders Duel το οποίο όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τον τίτλο είναι για 2 παίχτες. Το παιχνίδι είναι της εταιρίας Repos Production, εκδόθηκε το 2015 και σχεδιαστές του είναι οι Antoine Βauza και Bruno Cathala.

Το 7 Wonders Duel παίζεται σε 3 εποχές, είναι ένα παιχνίδι με στοιχειά στρατηγικής, ανάπτυξης και παίζεται με κάρτες οι οποίες σου δίνουν διάφορα μπόνους. Η κάθε εποχή έχει ένα δικό της deck και έχει ένα συγκεκριμένο στήσιμο το οποίο βλέπουμε στις οδηγίες του παιχνιδιού ή στο βοηθητικό φυλλάδιο που παρέχεται για μία πιο γρήγορη ματιά υπενθύμισης αν χρειαστεί κατά την διάρκεια της παρτίδας. Υπάρχει ακόμα ένα deck με guilds το οποίo ενσωματώνεται στο στήσιμο της τρίτης εποχής. Επίσης υπάρχουν και τα wonders τα οποία μοιράζονται στην αρχή του παιχνιδιού ανάμεσα στους παίχτες και παίρνει 4 ο καθένας.

Όταν οι κάρτες μιας εποχής τελειώσουν τότε στήνονται οι κάρτες της επόμενης και όταν τελειώσουν και της 3 εποχής τότε τελειώνει το παιχνίδι και οι παίχτες μετράνε τους πόντους που έχουν μαζέψει για να βγει ο νικητής. Υπάρχουν όμως 2 περιπτώσεις που το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει πριν τελειώσουν όλες οι κάρτες και αυτές είναι αν ένας από τους 2 παίχτες καταφέρει και φτάσει τον στρατό του μέσα στην αντίπαλη πόλη ή αν καταφέρει να μαζέψει στην πόλη του 6 διαφορετικά επιστημονικά σύμβολα όπου και κερδίζει το παιχνίδι άμεσα.

Οι παίχτες παίζουν εναλλάξ (εκτός αν κάποια κάρτα του δίνει την δυνατότητα να ξαναπαίξει) και μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα κατά την διάρκεια της σειράς τους. Ένας παίχτης μπορεί να πάρει μια κάρτα στην πόλη του, να κάψει μια κάρτα για χρήματα ή να χτίσει ένα wonder. Κάποιες κάρτες δεν έχουν κόστος ενώ κάποιες άλλες χρειάζεται να έχεις τα απαραίτητα υλικά ή χρήματα για να της πάρεις κάτι το οποίο ισχύει και για τα wonders. Ανάλογα την κάρτα που θα διαλέξεις λαμβάνεις αυτά που σου προσφέρει, δηλαδή κάποιες κάρτες σου δίνουν υλικά που σε βοηθάνε στην πορεία να πάρεις άλλες κάρτες, άλλες σε βοηθάνε να προχωρήσεις τον δείκτη πολέμου προς την αντίπαλη πόλη, άλλες σου δίνουν απλά πόντους για το τέλος, άλλες επιστημονικά σύμβολα και άλλες βοηθάνε στην οικονομία της πόλης.

Κάποιες φορές τα μπόνους που κερδίζεις εφαρμόζονται άμεσα, άλλες φορές καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και άλλες μελλοντικά μέσα ή στο τέλος του παιχνιδιού. Επίσης και τα wonders σου προσφέρουν πράγματα αντίστοιχα με τις κάρτες και είναι πολύ σημαντικά να τα χτίζεις. Στο παιχνίδι μπορούν να χτιστούν μέχρι και 7 wonders στο σύνολο οπότε ένας από τους δύο παίχτες δεν θα καταφέρει να πάρει ότι έχει να του προσφέρει το τέταρτο wonder του.

Το 7 Wonders Duel θα έλεγα ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για 2 παίχτες και σε σχέση με άλλα παιχνίδια είναι πολύ γρήγορο. Η εταιρία έχει δηλώσει σαν playtime τα 30 λεπτά αλλά αν το ξέρουν καλά το παιχνίδι και οι 2 τότε μπορεί να ολοκληρωθεί και σε 15.
Είναι ιδανικό για άτομα που δεν έχουν πολύ χρόνο για παιχνίδι ή δεν έχουν παρέα που να “ψήνεται” για άλλα μεγαλύτερα παιχνίδια. Το παιχνίδι έχει αρκετά καλό replayability αφού οι κάρτες που στήνουμε δεν έχουν συγκεκριμένες θέσεις και η διάρκεια που χρειάζεται για να παιχτεί σε σχέση με την εμπειρία που προσφέρει το καθιστούν must για 1vs1.

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Close