Written by 8:47 pm Reviews, Τέχνες Views: 5

Review: Atomic Blonde

Atomic Blonde

She is a killer queen

Κατάφερα να πάω σινεμά την τελευταία εβδομάδα κυκλοφορίας της ταινίας “Atomic Blonde”, με την υπέροχη Charlize Theron. Η αλήθεια είναι πως ήδη με είχαν προϊδεάσει θετικά τα trailers που είχαν κυκλοφορήσει, αλλά ήμουν και αρκετά σίγουρη πως πάω να δω μια ταινία δράσης, όπου η αγαπητή Charlize σπάει στο ξύλο ένα τσούρμο κόσμο.


Η ταινία, λοιπόν, μας ταξιδεύει χρονικά λίγο πριν την καταστροφή του Τείχους του Βερολίνου. Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται κατάσκοποι (τι πρωτότυπο!), οι οποίοι προσπαθούν ουσιαστικά να σώσουν το τομάρι τους, γιάτι κάποιος βρήκε ονόματα-διευθύνσεις και λοιπά… Έρχεται λοιπόν το κορίτσι μας και, αφού συναντάει -έναν ακόμα αγαπημένο ηθοποιό- τον James McAvoy, ξεκινάνε να καταστρώνουν ένα σχέδιο διάσωσης – ασυλίας του τυπά που βρήκε τα ονόματα. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, μιας και η ταινία έγινε επιτυχία (κατα 99{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf}) επειδή την πρωταγωνίστριά μας την πλαισιώνει κοπέλα. Ναι, καλά ακούσατε, δεν είχαμε το κλασικό γυναίκα-που-ερωτεύεται-άντρα σενάριο (που συνήθως είναι και ο αντίπαλος) και πάνε ενάντια στην οποιαδήποτε οργάνωση δουλεύουν. Αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή της Sofia Boutella, δημιουργούν με την Charlize ένα δίδυμο πολύ καυτό! Η Boutella, το τελευταίο διάστημα, μπαίνει πολύ δυναμικά στον χώρο των ταινιών – και δικαιολογημένα, καθώς ό,τι είδος ρόλου και να της δώσουν -μέχρι στιγμής- τον έχει φέρει εις πέρας αξιοπρεπέστατα!

Το soundtrack που πλαισιώνει την ταινία είναι όλο από κομμάτια εποχής, και όλα γνωστά, πράγμα που κάνει την ταινία αρκετά αληθοφανή, σαν να νομίζεις πως βλέπεις ένα “ντοκιμαντέρ” για εκείνη την περίοδο. Με τραγούδια από Queen, Depeche Mode, David Bowie και πολλούς ακόμα, σε κάνει αρκετές φορές να σιγοτραγουδήσεις μαζί τους, καθώς και να προσέξεις αρκετά το soundtrack σε μια τέτοια ταινία, η οποία με την δράση που έχει -ούτως ή άλλως- σου γεμίζει το μάτι στο 100{e9c861ab68a868f50764c616c8b6bad4f2b058ac94ea9e1978ce6c69f020bbaf}.

Οι σκηνές μάχης σε αφήνουν πολύ ικανοποιημένο, χωρίς να βλέπεις τον πρωταγωνιστή να βγαίνει “ατσαλάκωτος” (στην προκειμένη, “ατσαλάκωτη”) από αυτές. Και δικαιολογημένα, καθώς σε συνέντευξή της η Theron ανέφερε πως σε μια από τις σκηνές τής έσπασε το δόντι της, καθώς επίσης πως την προετοιμασία της την έκανε μαζί με τον Keanu Reeves (που προετοιμαζόταν κι εκείνος για το “John Wick”.) Επίσης, όταν κυκλοφόρησε η ταινία, ο Kris Hemsworth άρχισε να κάνει “διαφήμιση” υπέρ της Theron, ώστε να την δούμε όχι ως Bond girl, αλλά ως τον ίδιο τον Jame Bond στη θηλυκή του έκδοση.

Τον τελευταίο καιρό, μία με την “Wonder Woman” και τώρα με το “Atomic Blonde”, έχουν αρχίσει να βγαίνουν ταινίες με δυναμικές γυναίκες, ούτως ώστε να αρχίζουν λίγο να αλλάζουν και τα πρότυπα, και να μας δείχνουν εμάς τις γυναίκες πολύ πιο δυναμικές από ότι μας ήθελαν μέχρι πρότινος!

 

Οι ηθοποιοί:

Charlize Theron as Lorraine Broughton/Satchel
James McAvoy as David Percival
Eddie Marsan as Spyglass
John Goodman as Emmett Kurzfeld
Toby Jones as Eric Gray
James Faulkner as C
Roland Møller as Aleksander Bremovych
Sofia Boutella as Delphine
Bill Skarsgård as Merkel
Sam Hargrave as James Gascoigne
Jóhannes Jóhannesson as Yuri Bakhtin
Til Schweiger as Watchmaker
Barbara Sukowa as the coroner

Επιμέλεια : Χρύσα Βασιλείου 

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Close