Written by 12:27 pm Reviews, Βιβλία Views: 2

Review: Το Όνειρο

Το Όνειρο – Αντώνης Τσαπατάκης, Έλενα Θωϊδου

Σ’ έναν τόπο μακρινό, βρεγμένο γύρω-γύρω από θάλασσα, ζούσε μια οικογένεια με δυο υπέροχα παιδιά…

Ο μικρός Τόνυ ανακαλύπτει πως οι περιπέτειες μπορεί να σε πάνε πολύ πιο μακριά απ’ όσο φανταζόσουν, και πως όλοι έχουμε μέσα μας τη μαγεία που χρειαζόμαστε. Ένα υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι για τη Ζωή, τη Σκιά, το Μάγο, και τη δύναμη του ΜΠΟΡΩ.

 

Κείμενο: Μαρία Μπακάρα

Πως μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά για τα ζητήματα των ΑμεΑ και μάλιστα σε μια εποχή που εμποδίζεται η ορατότητα τους; Πως μπορείς να φέρεις στο επίκεντρο θέματα που η ίδια η κοινωνία αφήνει στο περιθώριο; Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συζήτησης μια αγαπημένη μου φίλη μου μίλησε για το βιβλίο «Το Όνειρο» του Αντώνη Τσαπατάκη και της Έλενας Θωϊδου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Αμέσως θέλησα να το διαβάσω και ομολογώ πως η πρώτη εντύπωση ήταν παραπάνω από θετική. Μικρό και εύχρηστο, με σκληρό εξώφυλλο και ιλουστρασιον σελίδες αποτελεί ιδανικό βιβλίο για τα χέρια των μικρών αναγνωστών.

Η ιστορία αφηγείται τη ζωή μιας οικογένειας όπου η καθημερινότητας της μοιάζει να ταράζεται εξαιτίας ενός ατυχήματος που στερεί από τον γιο της οικογένειας, τον Τόνυ, τη δυνατότητα περπατάει. Ο μικρός Τόνυ μας διηγείται τις περιπέτειες του και τις δυσκολίες που συναντάει μέχρι να κατακτήσει το όνειρο του.
Όσο βυθιζόμουν στην ανάγνωση και προχωρούσα την ιστορία τόσο θαύμαζα όλο και περισσότερο τους τρόπους με του οποίου επέλεξαν οι δύο συγγραφείς να περιγράψουν την καθημερινή

Βαθμολογία : [yasr_overall_rating] / 5

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ: http://www.archetypo.com.gr/index.php/2013-11-16-13-37-38/1127-2016-06-09-11-56-21

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close