Written by 9:45 am Reviews, Βιβλία Views: 3

Review : "The Ghost and the Goth – Αταίριαστο Ζευγάρι"

“The Ghost and the Goth –

Αταίριαστο Ζευγάρι

Η Αλόνα Ντερ είναι το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο της – ή μάλλον ήταν, μέχρι να την παρασύρει το σχολικό λεωφορείο. Επιστρέφοντας στο σημείο του θανάτου της, ως φάντασμα πια, νόμιζε ότι όλοι θα είναι ταραγμένοι από την απώλειά της. Όμως όλοι την ξεπερνούν γρηγορότερα απ’ ό,τι θα περίμενε. Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να τη βλέπει και να την ακούει είναι ο Γουίλ Κίλιαν, ο απροσάρμοστος της τάξης. Η Αλόνα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα της, τον καταδιώκει μέχρι να καταφέρει να τον πείσει ώστε να τη βοηθήσει να διασχίσει το λευκό φως που την περιμένει. Όμως ο Γουίλ έχει πολλά προβλήματα στη ζωή του. Μια ορδή πνευμάτων τον ακολουθεί, συμπεριλαμβανομένου και ενός σύννεφου σκοτεινής ενέργειας, γνωρίζοντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να τους δει και να φροντίσει ώστε να εκπληρωθούν οι τελευταίες επιθυμίες τους. Οι δυο τους πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διώξουν τα πνεύματα και να καταφέρει η Αλόνα να κάνει όσα πρέπει για να συναντήσει το λευκό φως.

Αλόνα: Δε φταίω εγώ που γεννήθηκα με τόσα ατού – ομορφιά, μεταξωτά ξανθά μαλλιά και αλάνθαστο ένστικτο για το τι δεν πρέπει να φοράνε οι γύρω μου. Η ζωή μου (διόρθωση, ο θάνατος) δεν είναι τέλεια, όμως. Έχω αρχίσει να χάνω με ανησυχητικό ρυθμό τον έλεγχο και ο μόνος που μπορεί να με δει ή να με ακούσει είναι ο Γουίλ Κίλιαν. Έτσι και καταφέρω τον Γουίλ να μου μιλήσει, ίσως και να έχω κάποια ελπίδα…

Γουίλ: Η μητέρα μου νομίζει πως είμαι τρελός. Ο ψυχίατρός μου θέλει να με κλείσει στο τρελοκομείο. Βασικά, η ζωή μου είναι ένα μαύρο χάλι. Κι όλα αυτά, πριν αρχίσει η βασίλισσα του χορού να με στοιχειώνει. Ζωντανή, η Αλόνα Ντερ ήταν κακός μπελάς· νεκρή, είναι ακόμη χειρότερη. Η Αλόνα κι εγώ ίσως καταφέρουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, αν μπορέσουμε να συγκρατήσουμε το αμοιβαίο μίσος μας αρκετή ώρα…

Η άποψή μου :

Είναι πλέον γνωστό πως είμαι λάτρης της εφηβικής φανταστικής και δυστοπικής λογοτεχνίας. Όταν ανακαλύψω ένα βιβλίο αυτών των κατηγοριών απλά δεν μπορώ να μην το διαβάσω, και αυτό είναι που έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Τυχαία έπεσε στην αντίληψη μου το «Αταίριαστο ζευγάρι» και, διαβάζοντας το οπισθόφυλλο, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έπρεπε να αποκτήσω αυτό το βιβλίο ΑΜΕΣΑ.

Και ευτυχώς δεν διαψεύσθηκα. Είχα δίκιο που ήθελα να το έχω χθες. Ήταν ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο ανάγνωσμα που μου κράτησε συντροφιά και μου χάρισε ένα χαμόγελο με την ολοκλήρωση της ανάγνωσής του.

Η Αλόνα είναι όλα όσα θα ήθελε ένα κορίτσι: όμορφη, έξυπνη, δημοφιλής, μέχρι που ένα ατύχημα τα αλλάζει όλα. Η Αλόνα τώρα είναι νεκρή και, σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορεί να προχωρήσει. Έχει «κολλήσει» στον κόσμο των ζωντανών.

Ο Γουίλ έχει θέματα. Είναι ο «παρείσακτος» του σχολείου. Όλοι τον αποφεύγουν, αφού τον θεωρούν αλλόκοτο και εξαιρετικά περίεργο. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ψυχίατρός του νομίζει πως η κατάστασή του δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Πως χρειάζεται θεραπεία για όλα αυτά τα προβλήματά του, αφού δεν γνωρίζει την πραγματική πηγή του κακού.

Ο Γουίλ δεν είναι τρελός, απλά έχει τη δυνατότητα να βλέπει πνεύματα – ναι, ναι, φαντάσματα, καλά καταλάβατε! Έτσι, είναι ο μοναδικός που μπορεί ακόμα να δει την Αλόνα. Ο μοναδικός που μπορεί να την βοηθήσει να προχωρήσει. Φανταστείτε τη μαζορέτα του σχολείου να προσπαθεί να συνεργαστεί με τον αλλόκοτο Γουίλ.

Μια χιουμοριστική αλλά και συγκινητική ιστορία που μας αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πως δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους μόνο από αυτό που βλέπουμε, αλλά να προσπαθούμε επίσης να τους καταλάβουμε. Μέσα από τη ροή της ιστορίας θα γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωές μας και θα κατανοήσουμε πως μπορούμε να βρούμε την αγάπη και τη φιλία με τον πιο περίεργο τρόπο, στα πιο περίεργα μέρη.

Αφήστε το «Αταίριαστο Ζευγάρι» να σας ταξιδέψει.

THE GHOST AND THE GOTH της Stacey Kade 

Ένα αταίριαστο ζευγάρι … που όλοι θα αγαπήσετε!

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close