Written by 6:45 pm A for Αφιέρωμα, Στήλες Views: 3

Α for Αφιέρωμα…Καφές σε αναμονή

Καφές σε αναμονή

Μαρία Μπακάρα – Νικολέτα Κατσιούλη

 
 

Σήμερα είμαστε εδώ με ένα αφιέρωμα λίγο διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Θέλουμε να σας πούμε δυο λόγια για τον λεγόμενο «καφέ σε αναμονή». Ίσως τον έχετε ακούσει, ίσως τον έχετε δει, ίσως τον έχετε μάθει. Κάπως έτσι έγινε η αρχή και με εμάς. Το ακούσαμε, το ψάξαμε, το είδαμε, το πράξαμε και πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο βίντεο που έφτιαξαν οι σπουδαστές του 3ου έτους της Δραματικής Σχολής «Δήλος».

Αφού τους πούμε ένα τεράστιο μπράβο για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία η οποία μας ενέπνευσε, θέλουμε με τη σειρά μας να ενθαρρύνουμε τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν είναι κάτι εύκολο για όλους, είναι όμως κάτι απλό για ορισμένους. Ο «καφές σε αναμονή» είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη που επισκέπτεται ένα μαγαζί εστίασης, ώστε στη συνέχεια να καταναλωθεί από κάποιον συμπολίτη μας, ο οποίος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.  


 Σίγουρα ο σκοπός του βίντεο είναι να συγκινήσει, να αφυπνίσει, αλλά πάνω από όλα να ενημερώσει. Σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να μπορείς να πίνεις τον καφέ σου και να ξέρεις πως την ίδια στιγμή έχεις προσφέρει σε έναν συνάνθρωπό σου –που δεν μπορεί να το πράξει μόνος του- την ίδια δυνατότητα. Φανταστείτε τη χαρά ενός ανθρώπου που πηγαίνει με ελπίδα να ζητήσει ένα τοστ σε αναμονή και διαπιστώνει πως υπάρχει.

Η χώρα μας περνάει τραγικές στιγμές και όλη η κοινωνία υποφέρει, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως στην ψυχή της. Έχουμε χάσει τη χαρά, το γέλιο, την αισιοδοξία, τα όνειρα μας. Η ελπίδα όμως είναι κάτι μικρό, σχεδόν αόρατο, το οποίο μπορεί να υπάρξει σε μία απλή αγκαλιά. Αγκαλιάστε αυτή την πρωτοβουλία που τόσο όμορφα αναδεικνύεται μέσα από αυτό το εξαιρετικό βίντεο. Κάντε το κοινοποίηση, στείλτε το στους φίλους και στους γνωστούς σας, μιλήστε για τον καφέ σε αναμονή και εάν μπορείτε πληρώστε για έναν.

Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν και χωρίς μεγάλα λόγια ή μεγαλοπρεπείς πράξεις. Μπορούν να γίνουν την ώρα που πας να συναντήσεις τον κολλητό σου σε μια καφετέρια, ξέροντας πως θα σε πρήξει με την εφιαλτική ερωτική του ζωή. Την ώρα που κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά σου και βιάζεσαι να φας το σάντουιτς σου ώστε να επιστρέψεις στη θέση σου. Την στιγμή που περιμένεις στην ουρά να παραλάβεις τον καφέ σου και το βλέμμα σου χάνεται μέσα στο βλέμμα του μπροστινού, μελλοντικού πατέρα των παιδιών σου. Δεν χρειάζεται να είναι «ηρωικές» οι καταστάσεις που οδηγούν σε σπουδαίες πράξεις. Αρκεί να αποφασίσεις –και να μπορείς- να δώσεις μια στιγμούλα από την ψυχή σου.

Δείτε τώρα το βίντεο:

 

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Close