Written by 11:07 am Reviews, Βιβλία, Ρομαντικό Μυθιστόρημα Views: 17

Αρλεκιν Review: Φλογερή Καρδιά

Φλογερή Καρδιά

-ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ #2-

 Kat Martin

 
 

Θα βρει την αλήθεια…

Ως κόρη υποκόμη, η Κόραλι Γουίτμορ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γράφει για τη ζωή της λονδρέζικης ελίτ στο γυναικείο περιοδικό Από Καρδιάς. Αλλά κάτω από το κοσμικό προσωπείο κρύβεται η στόφα μιας αληθινής δημοσιογράφου.

Έτσι, όταν ο θάνατος της αδερφής της θεωρείται αυτοκτονία και η υπόθεση κουκουλώνεται βιαστικά, η Κόρι το βάζει σκοπό να ξεσκεπάσει μόνη της την αλήθεια. Υποψιάζεται ότι ο διαβόητος κόμης του Τρεμέιν ήταν εραστής της Λόρελ και ο πατέρας του νόθου παιδιού της.
Τρυπώνει στο Κάστρο Τρεμέιν παριστάνοντας την άβγαλτη συγγενή από την επαρχία –η ομορφιά και η δήθεν αφέλειά της την κάνουν ιδανικό δόλωμα για έναν τέτοιο γυναικά. Αλλά σύντομα διαπιστώνει πως ούτε ο κόμης είναι αυτό που λένε ούτε η ίδια είναι άτρωτη στη γοητεία του…

Από κοσμική στήλη η ζωή της Κόρι μοιάζει ξαφνικά περισσότερο με μυθιστόρημα του Ντίκενς… Αλλά ο κίνδυνος που παραμονεύει κάθε άλλο παρά φανταστικός είναι. Γιατί κάποιος θέλει να σιγουρευτεί πάση θυσία πως η Κόρι δεν θα πάρει τις απαντήσεις που ψάχνει –για την ακρίβεια, δε θα κάνει κάν τις ερωτήσεις…

 
 

Πέρασε ο καιρός και έχουμε επιτέλους στα χέρια μας και στις βιβλιοθήκες μας το δεύτερο μέρος της τριλογίας Από Καρδιάς της λατρεμένης Kat Martin. Η αλήθεια είναι πως μπαίνοντας στον πειρασμό να το συγκρίνω με το πρώτο μέρος της τριλογίας “Περιφανή Καρδιά”, η “Φλογερή Καρδιά” δεν έχει κάτι  βασικό. Δεν έχει έναν Λέιφ. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής οφείλω να ομολογήσω πως νόμιζα πως θα μου έλειπε η κοφτερή του γλώσσα και η ανεπιτήδευτη γλώσσα με την οποία αντιμετώπιζε την συντηρητική Αγγλία. Όμως έκανα λάθος.


Η “Φλογερή Καρδιά” είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα με έντονη αστυνομική χροιά. Η ίδια η ιστορία έχει τόσο ενδιαφέρον που συχνά έπιανα τον εαυτό μου να αδιαφορεί για τον ερωτικό πυρήνα του βιβλίου. 


Η λαίδη Κόραλι Γουίτμορ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυτοκτονία της αδερφής της. Πενθώντας αλλά και αρνούμενη να κατανοήσει την αποτρόπαια αυτή πράξη, καταφτάνει στην έπαυλη του κόμη Τρεμέιν, προσπαθώντας να ανακαλύψει εάν είναι ο εραστής και δολοφόνος της αδερφής της. Για να μάθει όμως την αλήθεια μεταμφιέζεται σε ασήμαντη φτωχή συγγενή, μη μπορώντας να προβλέψει την ερωτική έλξη ανάμεσα σε εκείνη και τον άντρα που έχει ως στόχο να παραδώσει στη δικαιοσύνη. 


Η πένα της Kat Martin για ακόμη μια φορά εντυπωσιάζει. Έχει τη μοναδική ικανότητα να σε ταξιδεύει μέσα από λυρικές περιγραφές τοπίων και ερωτικούς διαλόγους. Οι χαρακτήρες που χτίζει είναι εξαιρετικοί, αλλά αυτή τη φορά η βαρύτητα που δίνει στο ψυχογράφημα, όχι μόνο του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, αλλά και των δευτερευόντων χαρακτήρων είναι αξιοσημείωτη. Μοναδικές ερωτικές σκηνές, απόλυτη χημεία και ένα αστυνομικό μυστήριο το οποίο κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το βιβλίο. Προσωπικά με κέρδισε η προσοχή στις διακυμάνσεις της σχέσης του Γκρέι και της Κόλαρι.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς κυκλοφορεί!!!

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close