Written by 3:49 pm News, Βιβλία Views: 1

Έρχονται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

 

Η Ρόζαλιν Κουέστ μεγάλωσε σε μια θρυλική οικογένεια κλεφτών με έναν κανόνα: Να μην εμπιστεύεται κανέναν. Πάνω που σχεδιάζει ν’ αποδράσει από τον αστραφτερό κόσμο των κλεμμένων διαμαντιών και των διπρόσωπων κλεφτών, η μητέρα της πέφτει θύμα απαγωγής και η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τη σώσει, η Ρος παίρνει μέρος στην Αναμέτρηση των Κλεφτών, έναν ανελέητο διεθνή διαγωνισμό που σκοπό έχει να αναδείξει τον μεγαλύτερο κλέφτη του κόσμου. Για να νικήσει, η Ρος θα πρέπει να ξεπεράσει σε εξυπνάδα τους αντιπάλους της, που προσπαθούν να τη μαχαιρώσουν πισώπλατα, όπως και την άσπονδη ανταγωνίστριά της. Μπορεί όμως να κλέψει τη νίκη και από τον γοητευτικό νεαρό που στοχεύει την καρδιά της και που ίσως κρύβει το πιο επικίνδυνο μυστικό από όλους;

Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς από μια πολλά υποσχόμενη συγγραφέα.
Μεταφράζεται σε 25 γλώσσες.
Θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Lionsgate.

 

 

Η Σόφι Φόστερ είναι φυγάς – τουλάχιστον όμως, δεν είναι μόνη της. Οι καλύτεροί της φίλοι από τις Χαμένες Πόλεις την έχουν ακολουθήσει για να γίνουν μέλη του Μαύρου Κύκνου.
Εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για τη μυστική οργάνωση, αλλά ο μόνος τρόπος να βρουν απαντήσεις είναι να συνεργαστούν μαζί τους. Κι ενώ προσαρμόζονται στην καινούρια τους ζωή, ανακαλύπτουν μυστικά πολύ πιο μεγάλα από ό,τι είχαν ποτέ τους φανταστεί.
Οι εχθροί όμως χτυπούν ξανά, εξαπολύοντας μια τρομαχτική επιδημία που απειλεί την ασφάλεια ενός ολόκληρου είδους. Η Σόφι και οι φίλοι της πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις –και με τη βοήθεια νέων συμμάχων που τους ακολουθούν–, μόνο που κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της. Και η εμπιστοσύνη στο λάθος άτομο μπορεί να φέρει τον θάνατο.
Στο συγκλονιστικό αυτό τέταρτο βιβλίο της σειράς, η Σόφι πρέπει να αμφισβητήσει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια που ή θα σώσει τον κόσμο ή θα τον διαλύσει.

• Η σειρά αριθμεί ήδη 9 βιβλία, έχει πουλήσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει βραβευτεί με το California Young Reader Medal Αward.
• Ετοιμάζεται το κινηματογραφικό της adaptation από την Disney, σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.
• Στη λίστα μπεστ σέλερ των New York Times, USA TODAY, Publishers Weekly και Wall Street Journal.

 

 

 

Ένας διευθυντής σε βιομηχανία χάλυβα εντοπίζεται νεκρός μέσα στη φλεγόμενη BMW του σε ένα χωράφι έξω από την Ουψάλα. Το περιστατικό αυτό κρίνεται ατύχημα και έτσι δεν εξετάζεται σοβαρά. Ωστόσο, όταν συμβαίνει άλλο ένα «ατύχημα», η επιθεωρήτρια Eva Nyman αντιλαμβάνεται ότι κάτι πολύ μεγαλύτερο συμβαίνει – κάτι σχετικό με την τρέχουσα συζήτηση περί κλίματος. Κι αυτό επειδή λαμβάνει μια επιστολή, γραμμένη σε μια παλιά γραφομηχανή – επιστολή που δεν περιγράφει απλώς τα δύο περιστατικά αλλά προβλέπει και μια επερχόμενη, πολύ χειρότερη επίθεση. Τώρα, πριν να συμβεί η επόμενη επίθεση, η Nyman πρέπει να κινητοποιήσει την ειδική ομάδα της, τη NOVA (μια ομάδα εκκεντρικών αστυνομικών που ασχολούνται με τις πλέον ασυνήθιστες υποθέσεις), για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά – ποιος κρύβεται μέσα στον κύκλο.

 

 

 

Ο Πάντρεγκ και οι φίλοι του μαθαίνουν για το Τερατούργημα, ένα τέρας που δημιούργησε ο Βίκτορ Φρανκενστάιν ράβοντας μεταξύ τους μέλη από πτώματα διαφόρων φρικιαστικών πλασμάτων, και που στη συνέχεια το έκανε να ζωντανέψει με τη βοήθεια ενός μαγικού κλειδιού. Η παρέα ξεκινά για τις Κατακόμβες του Παρισίου σε αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών, τις οποίες διαθέτει… ο μεγαλύτερος αγιογδύτης όλων των εποχών.
Οι έρευνες για το δεύτερο κλειδί οδηγούν στον πέτρινο λαβύρινθο του βάλτου και σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα πάνω στο βουνό, γεμάτη από κουρδιστές κούκλες. Φυσικά, στην πορεία τους τα παιδιά συναντούν και κάθε λογής τέρατα. Έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσουν τα αποθέματα θάρρους και τις πολεμικές ικανότητες που διαθέτουν. Γιατί, ως γνωστόν, καλό τέρας είναι μόνο το νεκρό τέρας…

 

 

Δεκέμβρης στη Στοκχόλμη. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα, ένας σωρός από ανθρώπινα κόκαλα εντοπίζεται στο μετρό της Στοκχόλμης και αποδεικνύεται ότι ο σκελετός ανήκει σε έναν επιτυχημένο οικονομολόγο. Η ομάδα της επιθεωρήτριας της αστυνομίας Mina Dabiri περνάει δύσκολα μετά το τραυματικό γεγονός του περασμένου καλοκαιριού που έκλεισε με τον θάνατο ενός συνεργάτη, και απευθύνεται στον Vincent Walder να τους βοηθήσει με την υπόθεση. Ο Vincent νιώθει ασφυκτικά. Όταν ένας ακόμα σωρός εντοπίζεται στο μετρό, οι ικανότητες της ομάδας δοκιμάζονται για μια ακόμα φορά – τι συμβαίνει στις υπόγειες σήραγγες της Στοκχόλμης; Και ποιος κυνηγάει τον υπουργό;

Η ανεπανάληπτη σειρά βιβλίων των Lackberg-Fexeus φτάνει σε ένα εκρηκτικό τέλος.

 

 

Υπάρχει μια θέση για όλα. Και για όλους.
Η ζωή της Γκουέν έχει βαλτώσει. Είναι τριάντα οκτώ, μονίμως εργένισσα και απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τους φίλους και τους γονείς της. Πάνω απ’ όλα είναι μόνη. Και πάλι όμως, μόνοι δεν είμαστε όλοι μας;
Όταν την απολύουν, η Γκουέν συνειδητοποιεί ότι είναι καιρός για αλλαγές. Αναζητώντας το νόημα, καταλήγει εθελόντρια σε ένα τοπικό κατάστημα με μεταχειρισμένα. Με τη βοήθεια των παράξενων και υπέροχων ανθρώπων που συναντά και των αντικειμένων που φτάνουν στο κατάστημα, γεμάτα ιστορίες ανείπωτες, η Γκουέν πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και τις επιλογές που την έφεραν ως εδώ και να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει με γενναιότητα, ανθρωπιά και ανοιχτή καρδιά.
Το Preloved είναι μια ιστορία για τη φιλία, την απώλεια, και το πώς να είσαι ο εαυτός σου παρά τις όποιες προσδοκίες – και για τη δύναμη και τη χαρά των καταστημάτων με μεταχειρισμένα.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close