Written by 11:01 am News Views: 0

Έρχονται από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ο σωσίας του στέμματος

Συγγραφέας:Cassandra Clare
 
Ξενόγλωσσος Τίτλος:Sword Catcher
Μετάφραση:Χριστιάννα Σακελλαροπούλου
Έκδοση:1η
Ημερομηνία έκδοσης:03/04/2024
Αριθμός σελίδων:576
Format:Hardback
 
 
 

Ο σωσίας του στέμματοςΔύο απόκληροι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας κοσμοϊστορικής αλλαγής, στην αρχή μιας καθηλωτικής σειράς επικής φαντασίας από τη συγγραφέα της σειράς The Shadowhunter Chronicles, #1 στα μπεστ σέλερ των New York Times.

Στην κραταιά πόλη-κράτος του Καστελάν, οι πλουσιότεροι από τους ευγενείς και οι πιο διεφθαρμένοι από τους παρανόμους έχουν ένα κοινό: το αδιάκοπο κυνήγι για πλούτο, δύναμη και ηδονές.

Ο Κελ ήταν ένα μικρό ορφανό δίχως κανένα μέλλον όταν επιλέχθηκε από το παλάτι για να γίνει σωσίας του διαδόχου του θρόνου, του πρίγκιπα Κόνορ Αυρηλιανού, παίρνοντας τη θέση του όποτε χρειαζόταν, για λόγους ασφαλείας. Ανατράφηκε δίπλα στον πρίγκιπα και εκπαιδεύτηκε στην πολεμική τέχνη και στην πολιτική δεινότητα. Αυτός και ο Κόνορ είναι δεμένοι σαν αδέλφια, αλλά ο Κελ ξέρει από την πρώτη στιγμή ότι είναι γραφτό του να πεθάνει για τον Κόνορ. Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο.

Η Λιν Κάστερ είναι μέλος της μικρής κοινότητας των Άσκαρ, της οποίας τα μέλη διατηρούν κατάλοιπα από την προ πολλού χαμένη μαγεία του κόσμου. Βάσει νόμου, πρέπει να ζουν σε μια περιτειχισμένη περιοχή της πόλης, αλλά, ως γιατρός, η Λιν κυκλοφορεί εκτός των τειχών για να περιθάλψει τους ασθενείς και τους ετοιμοθάνατους του Καστελάν. Παρά τις ικανότητές της, δεν μπορεί να βρει θεραπεία για την άρρωστη φίλη της χωρίς πρόσβαση σε απαγορευμένη γνώση.

Όταν μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας φέρνει κοντά τη Λιν και τον Κελ, μπλέκονται στον ιστό του μυστηριώδους Ρακοσυλλέκτη Βασιλιά, άρχοντα του υποκόσμου του Καστελάν, που προσφέρει σε καθέναν τους αυτό που επιθυμεί περισσότερο. Αλλά καθώς οι δυο τους καταδύονται στον επικίνδυνο κόσμο του, ανακαλύπτουν μια συνωμοσία που εκτείνεται από τα σκοτεινότερα σοκάκια του Καστελάν στους ψηλότερους πυργίσκους των κάστρων της. Καθώς αρχίζουν να αποκαλύπτονται βαθιά θαμμένα μυστικά, έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα που θα αλλάξουν τη ζωή τους: Αξίζει η γνώση το στίγμα της προδοσίας; Μπορεί η απαγορευμένη αγάπη να οδηγήσει ένα βασίλειο στην κατάρρευση; Μπορούν οι ανακαλύψεις τους να οδηγήσουν το έθνος στον πόλεμο και τον κόσμο στο χάος;

 

 

Ο οίκος της φλόγας και της σκιάς

Σειρά:Κρέσεντ Σίτι – No 3

 

Συγγραφέας:Sarah J. Maas
Ξενόγλωσσος Τίτλος:House of Flame and Shadow (Crescent city series book #3)
Μετάφραση:Νοέλα Ελιασά
Έκδοση:1η
Ημερομηνία έκδοσης:21/03/2024
Αριθμός σελίδων:792
Format:Hardback
Σειρά:Κρέσεντ Σίτι

Ο οίκος της φλόγας και της σκιάς

EΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
ΜΙΑ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΣΠΙΘΑ.
ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ.

Η Μπράις Κουίνλαν δεν περίμενε ποτέ να φύγει από τον Μίντγκαρντ.
Τώρα όμως που έχει φύγει, το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει πίσω. Όλοι όσοι αγαπάει είναι εκεί: η οικογένειά της, οι φίλοι της, το ταίρι της. Αποκλεισμένη σε έναν νέο, άγνωστο κόσμο, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλη την εξυπνάδα της αν θέλει να βρει ξανά τον δρόμο για το σπίτι.
Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο όταν δεν γνωρίζει ποιον να εμπιστευτεί.

Ο Χαντ Αθαλάρ έχει βρεθεί κι άλλοτε σε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, αλλά αυτή μπορεί να είναι η δυσκολότερη από όλες. Για μερικούς μήνες είχε όλα όσα ήθελε ποτέ, αλλά τώρα είναι πάλι αιχμάλωτος, αγνοώντας εντελώς τη μοίρα της Μπράις. Θέλει απελπισμένα να τη βοηθήσει, αλλά μέχρι να μπορέσει να ξεφύγει από τους Αστέρι, τα χέρια του είναι –κυριολεκτικά– δεμένα.

Σε αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα, συνέχεια της Νο 1 bestseller τριλογίας του Κρέσεντ Σίτι, ο κόσμος της Μπράις και του Χαντ κινδυνεύει να γκρεμιστεί.
Είναι οι μόνοι που μπορούν να τον σώσουν.  Και με bonus Ιστορία!

 

Δόλωμα

Σειρά:Devil’s Night – No 3
 
Συγγραφέας:Penelope Douglas
Εκδότης:Εκδόσεις Elxis
Ξενόγλωσσος Τίτλος:Kill Switch
Μετάφραση:Νοέλα Ελιασά
Έκδοση:1η
Ημερομηνία έκδοσης:03/04/2024
Αριθμός σελίδων:800
Format:Paperback
Σειρά:Devil’s Night
 

Δόλωμα

Γουίντερ:
Το να τον στείλω φυλακή ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να κάνω. Δεν είχε καμία σημασία που διέπραξε το έγκλημα ή που ευχόμουν να τον δω νεκρό. Ίσως σκέφτηκα ότι θα είχα χρόνο να εξαφανιστώ προτού βγει ή θα πέθαινε στη φυλακή.

Αλλά έκανα λάθος. Τρία χρόνια πέρασαν τρομακτικά γρήγορα και τώρα κάθε άλλο παρά ήρεμος είναι. Η φυλακή τού έδωσε τον χρόνο για να σχεδιάσει. Την εκδίκησή του.

Αλλά αυτό δεν το περίμενα.
Δεν θέλει να με κάνει να πονάω. Θέλει να κάνει τα πάντα να πονάνε.

Ντέιμον:
Πρώτον. Ξεφορτωθείτε τον πατέρα της. Τους είπε ότι την ανάγκασα, ότι το κοριτσάκι του ήταν το θύμα. Αλλά ήμουν κι εγώ παιδί και εκείνη το ήθελε όπως κι εγώ.

Δεύτερον. Μη δώσετε κανέναν τρόπο διαφυγής στην ίδια, στην αδελφή της και τη μητέρα της. Είναι μόνες και απελπισμένες για έναν προστάτη τώρα.

Ήρθε η ώρα να πάρω τον έλεγχο. Είναι καιρός να δείξω σε όλους ότι δεν θα αλλάξω ποτέ και ότι δεν έχω άλλη φιλοδοξία από το να γίνω ο εφιάλτης τους.

Ξεκινώντας από εκείνη.

Θα είναι τόσο φοβισμένη, που δεν θα βρίσκει καταφύγιο ούτε μέσα στο κεφάλι της. Και το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί καν να διαρρήξω το σπίτι της για να το κάνω.

Ως ο νέος άντρας του σπιτιού, έχω τα κλειδιά.

*Ακατάλληλο για ανηλίκους

 

 

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close