Written by 11:41 pm Korean, Reviews, Στήλες Views: 29

Η Καλή Κακή Μάνα (The Good Bad Mother)

Η κορεατική σειρά The Good Bad Mother πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα, που δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν τηλεθεατή.

Η Τζιν Γιόνγκ Σουν (Jin Young Soon), μετά την δολοφονία του άντρα της και την καταστροφή της φάρμας τους, μετακομίζει στο χωριό Τζούρι και προσπαθεί να χτίσει τη ζωή της από την αρχή, με την συνδρομή των άλλων χωρικών. Εξ αιτίας των σκληρών γεγονότων, που βίωσε στη ζωή της, γίνεται μια σκληρή μητέρα και μεγαλώνει τον γιό της Τσε Κανγ Ο (Choi Kang Ho) με σιδερένια πυγμή, για να τον κάνει επιτυχημένο και με δύναμη.

Ο Τσε Κανγ Ο θα γίνει ένας επιτυχημένος εισαγγελέας, αλλά σκληρόκαρδος και άδικος με τους ανθρώπους. Αυτό που τον ενδιαφέρει πραγματικά είναι να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του πατέρα του, τριάντα χρόνια πριν, ακολουθώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Όταν όμως ο ίδιος θα πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας, θα τραυματιστεί σοβαρά και το μυαλό του θα γυρίσει στην παιδική του ηλικία. Η μητέρα του θα σταθεί βράχος δίπλα του και θα κάνει τα πάντα για να αναρρώσει.

Πρόκειται για μια σειρά-αποκάλυψη της χρονιάς και είμαστε ακόμα στη μέση. Πιστεύω ότι θα είναι η καλλίτερη σειρά για το 2023. Η ιστορία γεμάτη συγκίνηση, ηθικά διδάγματα και μαθήματα ζωής, έμεινε χαραγμένη στην καρδιά μου και, είμαι σίγουρη, σε κάθε άλλον θεατή. Δεν πρόκειται απλά για ένα δράμα που προκαλεί συγκίνηση, αλλά για τον υπέρτατο οδηγό αγάπης και αυτοθυσίας. Είναι παράξενο πως η ζωή τα φέρνει και κάποιοι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, για να διορθώσουν λάθη και να γιατρέψουν πληγές. Η Τζιν Γιόνγκ Σουν είχε αυτή την επίπονη αλλά λυτρωτική ευκαιρία και κατάφερε δυο φορές αυτό που πολλές μητέρες δεν κατάφεραν ποτέ… να παλέψει με τον κίνδυνο και να «μεγαλώσει» δυο φορές έναν δυνατό και αποφασισμένο γιό.

Ο Τσε Κανγ Ο θα κάνει και αυτός τα λάθη του στην πορεία της ζωής, απορροφημένος στην δίψα του για εκδίκηση, απαρνιώντας συναισθήματα και τους δικούς του ανθρώπους. Το μονοπάτι που διάλεξε επικίνδυνο και συνειδητά μοναχικό, ώστε να κρατήσει τους ανθρώπους αυτούς ασφαλείς, χωρίς και ο ίδιος να γνωρίζει, πολλές φορές, τις συνέπειες των πράξεών του.

Αξιοσημείωτη και η ζωή σε ένα μικρό μέρος, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι και τρέχουν να συνδράμουν τον γείτονα, κάτι που έχουν ξεχάσει οι αστοί των μεγάλων πόλεων και της ανωνυμίας.

Όλο το κάστινγκ της σειράς εξαιρετικό, μέχρι και τον τελευταίο ηθοποιό. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν ηθοποιοί γνωστοί και αξιόλογοι, που ο καθένας έχει να δώσει κάτι στον δικό του ρόλο. Ο Γιού Ιν Σου (Yoo In Soo) ως Μπανγκ Σαμ Σι (Bang Sam Sik) παιδικός φίλος του Κανγκ Ο και μικροαπαταιώνας, δίνει και λίγη χιουμοριστική χροιά στην υπόθεση. Ο Κιμ Γον Ε (Kim Won Hae) ως ο πρόεδρος του χωριού, με την παράξενη σύζυγό του Παρκ Μπο Κιόνγκ (Park Bo Kyung), που έχουν την δική τους ιστορία. Οι Σο Γι Σουκ (Seo Yi Sook) και Τζανγκ Γον Γιόνγκ (Jang Won Young), που υποδύονται εξαιρετικά τους γονείς του Σαμ Σι. Η Κανγκ Μαλ Γκουμ (Kang Mal Geum) ως η κακοποιημένη γειτόνισσα, που μεγαλώνει τα εγγόνια της και βοηθάει την κόρη της Λι Μι Τζου (Lee Mi Joo), τον έρωτα του Κανγκ Ο, που υποδύεται η Αν Ουν Τζιν (Ahn Eun Jin). Και τέλος τα απερίγραπτα μικρά Κι Σο Γιού (Ki So Yu) και Παρκ Ντα Ον (Park Da On) που μας δείχνουν ότι ηθοποιός γεννιέσαι δεν γίνεσαι.

Φυσικά το πρωταγωνιστικό δίδυμο, που ενσαρκώνουν η Ρα Μι Ραν (Ram Mi Ran) και ο Λι Ντο Χιόν (Lee Do Hyun) θα σας γεμίσει ποικίλα συναισθήματα με τις μοναδικές ερμηνείες τους. Η λύπη, ο θυμός, η χαρά, το χαμόγελο, η συγκίνηση, η απελπισία θα είναι οδηγός και συνοδοιπόρος σας σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας μητέρας – γιού.

Η δημιουργός της σειράς Μπε Σε Γιόνγκ (Bae Se Young) εμπνεύστηκε την σειρά από την διαδικασία απογαλακτισμού των γουρουνιών. «Όπως οι γουρούνες πρέπει να αποχωριστούν από τα μικρά τους μετά από 28 ημέρες, έτσι όλες οι μητέρες πρέπει να διδάξουν τα παιδιά τους, πριν τα αποχωριστούν και με τον αποχωρισμό εννοεί και τον θάνατο». Οπότε η ίδια αναρωτιέται και ξεκινάει την σειρά με την ερώτηση «τι είδους ζωή και τρόπους επιβίωσης πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας πριν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο;»

Η σειρά είναι γεμάτη ηθικά διδάγματα και αποφθέγματα, από το σοφό στόμα της Τζιν Γιόνγκ Σουν, που παλεύει με νύχια και με δόντια να προστατέψει τον γιό της και να του δώσει φτερά. Ξεχωρίζουν τα: «Αν καταστρέψεις τον εαυτό σου για την εκδίκηση, αυτό δεν είναι εκδίκηση. Αληθινή εκδίκηση είναι να ξεχνάς τα πάντα εντελώς, ακόμα και τον λόγο που ήθελες να εκδικηθείς, και να ζήσεις μια καλή ζωή», λόγια της Γιόνγκ Σουν στον γιό της και «Υπάρχει ένα ρητό, μια μητέρα μπορεί να αντικαταστήσει οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια μητέρα», απόφθεγμα του προέδρου του χωριού.

Η σειρά έγινε εμπορική επιτυχία και μια από τις σειρές με την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της κορεατικής καλωδιακής τηλεόρασης. Επίσης, σημείωσε νέο ρεκόρ υψηλότερης βαθμολογίας που επιτεύχθηκε από οποιοδήποτε δράμα Τετάρτης-Πέμπτης στην ιστορία του JTBC.

(The Road not Taken – Je Hwi)

Στοιχεία Σειράς:

Είδος: Κοινωνικό δράμα
Σκηνοθεσία: Σιμ Να Γιόν (Sim Na Yeon)
Σενάριο: Μπε Σε Γιόνγκ (Bae Se Young)
Δίκτυο: JTBC
Επεισόδια: 14
Ημερομηνία Προβολής: Απρίλιος – Ιούνιος 2023
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

Διανομή Ρόλων:

Ρα Μι Ραν (Ram Mi Ran): Τζιν Γιόνγκ Σουν (Jin Young Soon)
Λι Ντο Χιόν (Lee Do Hyun): Τσε Κανγ Ο (Choi Kang Ho)
Αν Ουν Τζιν (Ahn Eun Jin): Λι Μι Τζου (Lee Mi Joo)
Γιού Ιν Σου (Yoo In Soo): Μπανγκ Σαμ Σι (Bang Sam Sik)
Κιμ Γον Ε (Kim Won Hae): Σον Γιόν Ρα (Son Yong Rak) ο πρόεδρος του χωριού
Παρκ Μπο Κιόνγκ (Park Bo Kyung): Σύζυγος του Σον Γιόν Ρα
Σο Γι Σουκ (Seo Yi Sook): Παρκ Σονγκ Ε (Park Sung Ae), μητέρα του Σαμ Σι
Τζανγκ Γον Γιόνγκ (Jang Won Young): Πατέρας του Σαμ Σι
Κανγκ Μαλ Γκουμ (Kang Mal Geum): Τζονγκ Γκουμ Τζα (Jung Gum Ja) μητέρα Λι Μι Τζου
Κι Σο Γιού (Ki So Yu): Λι Γε Τζιν (Lee Ye Jin)
Παρκ Ντα Ον (Park Da On): Λι Σο Τζιν (Lee Seo Jin)
Τσε Μουν Σονγκ (Choi Moo Sung): Σονγκ Γου Μπιό (Song Woo Byeok)
Τζονγκ Γουνγκ Ιν (Jung Woong In): Βουλευτής Ο Τε Σου (Oh Tae Soo)
Χονγκ Μπάι Ρα (Hong Bi Ra): Ο Χα Γιόνγκ (Oh Ha Young)
Ο Χα Νι (Oh Ha Nee): Σον Γιόνγκ (Sun Young)
Τσο Τζιν Ουνγκ (Cho Jin Woong): Τσε Χε Σι (Choi Hae Sik), πατέρας Κανγ Ο
Παρκ Τσον (Park Cheon): Κύριος Τσα (Mr. Cha)
Τσε Σον Τζιν (Choi Sun Jin): Σο Τζι Σο (So Ji Suk)

(Talk About Love – Lee Moon Sae)

Πηγές:

https://asianwiki.com/The_Good_Bad_Mother

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Good_Bad_Mother

https://www.koreatimes.co.kr/www/art/2023/05/688_349463.html

Η βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

Visited 29 times, 1 visit(s) today
Close