Written by 2:57 am Reviews, Τέχνες Views: 7

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Netflix 2022 (Μέρος Γ’)

Οι ταινίες των γιορτών είναι ατελείωτες στο Νέτφλιξ και μας κρατούν μεταμεσονύχτια παρέα.

A Royal Winter

Πρωταγωνιστές: Μέριτ Πάτερσον (Merritt Patterson), Τζακ Ντόνελι (Jack Donnelly)
Έτος: 2017
Διάρκεια: 84 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 6/10

Η Μάγκι, νεαρή δικηγόρος που ψάχνει για δουλειά, ακολουθεί την φίλη της Σάρα σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο βασίλειο της Καλπουρνίας, πριν αφοσιωθεί στην καριέρα της. Εκεί θα γνωρίσει τον Άντριαν μόνο για να ανακαλύψει ότι είναι ο μελλοντικός βασιλιάς του κρατιδίου. Τώρα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα σε μια -ευκαιρία ζωής- δουλειά και τον ερωτά της για τον νεαρό πρίγκιπα.

Όμορφη ρομαντική ταινιούλα, παραγωγής καναλιού Χόλμαρκ, που ειδικεύεται σε τηλεταινίες τέτοιου είδους και έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε αμέτρητες μοναρχίες(!) Η ταινία είναι η δεύτερη της τριλογίας « Winterfest», με θεματολογία μάλλον τον χειμώνα και όχι τα Χριστούγεννα. Λίγη πριγκιπική αγάπη μέσα στις γιορτές όμως δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Οι ήρωες ταιριαστοί με τον πρωταγωνιστή να ξεχωρίζει και η ιστορία, επίσης, γλυκιά και τρυφερή.

Στα αρνητικά η φωτογραφία της ταινίας με τον πύργος να φαίνεται τρομερά ψεύτικος μέσα στο σκηνικό. Οι υπότιτλοι, σε αρκετά σημεία, ήταν χωρίς συγχρονισμό. Γενικώς το Νέτφλιξ μας έχει φλομώσει τελευταία στους κακούς υπότιτλους. Αλλού δεν είναι συγχρονισμένοι, αλλού δεν υπάρχουν καθόλου και αλλού άλλα λένε και άλλα γράφουν, για να μην αναφέρω ότι ανά δύο λέξεις έχει και τελεία, λες και οι άνθρωποι μιλάνε κοφτά, σαν ρομπότ και τους ιδιωματισμούς στις μεταφράσεις. Τα «πάνε» και τα «πάτε» πάνε κι έρχονται.

Το τραγούδι «Lavender’s Blue» τραγουδήθηκε υπέροχα από την παιδική χορωδία.

Χριστουγεννιάτικο Ανκόρ (Christmas Encore)

Πρωταγωνιστές: Μάγκι Λόσον (Maggie Lawson), Μπρέναν Έλλιοτ (Brennan Elliott)
Έτος: 2017
Διάρκεια: 83 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 2/10

Η Σάρλοτ είναι μια εκκολαπτόμενη ηθοποιός, που παλεύει να κερδίσει κάποιον ρόλο που θα την βγάλει από την αφάνεια. Καταφέρνει να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια θεατρική διασκευή του Σκρούτζ, με τον αχώνευτο διάσημο συμπρωταγωνιστή της Τζούλιαν Γουόκερ, μόνο για ενώσει τις δυνάμεις μαζί του και να σώσει το θέατρο από τον πραγματικό Σκρουτζ ιδιοκτήτη του θεάτρου, που θέλει να το κατεδαφίσει και να κερδίσει χρήματα.

Για πολλοστή φορά θα αναφερθώ στην μπούκλα, που πρέπει να είναι προαπαιτούμενο σε αμερικανική παραγωγή και, κατά προτίμηση, ξανθιά. Ταινία άνευ ουσίας και σημασίας, αφού και ο «ευγενής» σκοπός να σώσεις μια αποτυχημένη θεατρική σκηνή δεν καθιστά ούτε τον ιδιοκτήτη του θεάτρου Σκρουτζ, ούτε εσένα ξωτικό των Χριστουγέννων. Οι πρωταγωνιστές, επίσης, αδιάφοροι.

Η μετάφραση τραγική, φαίνεται και από τον τίτλο.

Μεγαλοκαρδα Χριστουγεννα (A Kindhearted Christmas)

Πρωταγωνιστές: Τζένι Γκαρθ (Jennie Garth), Κάμερον Μάθισον (Cameron Mathison)
Έτος: 2021
Διάρκεια: 84 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 5/10

Η Τζένι αποφασίζει να ακολουθήσει τα βήματα του μακαρίτη συζύγου της, που του άρεσε να προσφέρει χαρά τα Χριστούγεννα, και να κάνει ανώνυμες δωρεές στην πόλη της. Ο Σκοτ, δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού, αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ και να βρει τον ανώνυμο Άγιο Βασίλη. Οι δυο τους θα γνωριστούν και θα προκύψει ο έρωτας.

Γλυκούλα ρομαντική ταινία με άρωμα Χριστουγέννων, πάντα στο πνεύμα του υπερβολικού στολισμού, του άκρατου ενθουσιασμού και της έλλειψης θρησκευτικών αναφορών. Ωραίο το μήνυμα της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά η ουσία είναι ότι είναι μια καθαρά ρομαντική ταινία, που θα περάσετε ευχάριστα βλέποντάς την.

The Boss Baby: Christmas Bonus

Πρωταγωνιστές: Φωνές: Τζ.Π. Κάρλιακ (JP Karliak), Τζορτζ Λόπεζ (George Lopez), Ρέι Τσέις (Ray Chase), Πιρς Γκάνιον (Pierce Gagnon)
Έτος: 2022
Διάρκεια: 45 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 5/10

Ο Αρχιμπόμπιρας ταξιδεύει, κατά λάθος, στον βόρειο πόλο και προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα.

Εντελώς παιδικό, τα παιδάκια θα περάσουν καλά και θα τους αρέσει. Το Νέτφλιξ φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τους κακούς υπότιτλους. Εδώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να μεταφράσουν ολόκληρες φράσεις.

Το Ημερολόγιο της Νοέλ (The Noel Diary)

Πρωταγωνιστές: Μπόνι Μπεντίλια (Bonnie Bedelia), Τζάστιν Χάρτλι (Justin Hartley)
Έτος: 2022
Διάρκεια: 99 λεπτά
Η αξιολόγησή μου: 6/10

Ο Τζέικ, πετυχημένος συγγραφέας, γυρίζει στο πατρικό του μετά τον θάνατο της μητέρας του. Εκεί συναντά την Ρέιτσελ, που αναζητά την δική της μητέρα. Όταν οι δυο νέοι ανακαλύψουν το ημερολόγιο της μητέρας της Ρέιτσελ, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι συμφιλίωσης με τους γονείς τους, που τούς εγκατέλειψαν όταν ήταν μικροί.

Τρυφερή ταινία, που συμβαίνει την περίοδο των Χριστουγέννων και έχει να κάνει με την συγχώρεση και την συμφιλίωση, πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους. Τα παιδικά τραύματα άφησαν το στίγμα τους στις ψυχές των ηρώων και καθόρισαν την πορεία της ζωής τους. Τώρα ήρθε η στιγμή η λογική να κάνει στην άκρη και η καρδιά να πάρει τα ηνία.

Το Nikol’s Way σας εύχεται χαρούμενο το 2023, να σας φέρει πολλά χαμόγελα και να πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία!

Κείμενο: Αγγελική Κατσιμάρδου

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close