Written by 1:53 am Reviews, Στήλες Views: 8

Bad and Crazy

Τι συμβαίνει όταν ένας αμφιβόλου ηθικής αστυνομικός αρχίζει να έχει κρίσεις συνείδησης; Όταν η ύπαρξή του επαναστατεί με την αδικία και τον πόνο που σπέρνει η διεφθαρμένη εξουσία στους πολίτες; Εάν θέλετε να μάθετε πόσο εύκολο είναι να μεταμορφωθείς σε άγγελο-τιμωρό, δεν έχετε παρά να δείτε την κορεατική σειρά «Bad and Crazy» και να τρελαθείτε κι εσείς.

Ο Ρου Σου Γιόλ (Ryu Soo-Yeol) είναι αστυνομικός του τμήματος διαφθοράς, αλλά ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να «λερωθεί» λίγο για να πετύχει τον σκοπό του ή να κερδίσει κάτι παραπάνω. Όλα βαίνουν καλώς στην καριέρα του, μέχρι που εμφανίζεται ένας τρελός και αρχίζει να του χαλάει τα σχέδια για προαγωγή, επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη. Ποιος είναι αυτός ο Κέι, που τον αναγκάζει να αναθεωρήσει την ηθική του και να αρχίσει τις φιλανθρωπίες; Που τον βάζει σε μια υπόθεση δολοφονίας συναδέλφου αστυνομικού, για να ανακαλύψει ένα τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών και πολιτικής διαφθοράς; Όταν οι αντικρουόμενες συμπεριφορές και η τρελές συμπεριφορές ξυπνήσουν παιδικά τραύματα και φέρουν στην επιφάνεια στοιχεία που θα συνδέσουν τις υποθέσεις, θα επέλθει το χάος.

Ίσως η πιο ανατρεπτική και τρελή σειρά, που είδατε ποτέ, με αντιήρωες και ρόλους έκπληξη. Ο Λι Ντον Γουκ (Lee Dong Wook), όπως δεν τον είδαμε ποτέ, αφήνει στην άκρη τον ρόλο του καλού παιδιού, του γοητευτικού διευθύνοντα, ξεχνάει την ρομαντική πλευρά του και μας δείχνει μια άλλη, άγνωστη ως τώρα, και μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα. Σε έναν ρόλο που κολλάει άνετα η φράση «γυαλίζει το μάτι του» και που ερμηνεύει θεϊκά. Τα σατανικά γελάκια, οι κοροϊδευτικές εκφράσεις και οι παρανοϊκές ματιές του Λι Ντον Γουκ κλέβουν την παράσταση, καθ’ όλη την διάρκεια της σειράς και αφήνουν τους θεατές με το στόμα ανοιχτό. Ο γλυκός και τρυφερός Λι Ντον Γουκ πήγε περίπατο και ο παρανοϊκός και ασυγκράτητος Ρου Σου Γιόλ βγήκε μπροστά και μας συστήθηκε από την αρχή.

Στο ίδιο μήκος, θα έλεγα, και ο ανερχόμενος, μετά το «Παιχνίδι του Καλαμαρίου» Γουί Χα Τζουν (Wi Ha-Joon), που ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου του, ως το alter ego του Λι Ντον Γουκ. Μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο του «οδοστρωτήρα» Κέι, που δεν σταματάει πουθενά όταν πρέπει να παλέψει το άδικο. Ωστόσο, την μεγάλη υποκριτική γκάμα του ηθοποιού αναδεικνύουν οι σκηνές ντροπαλότητας και ερωτευμένου μπροστά στο αντικείμενο του πόθου του Λι Χι Γκιόμ (Lee Hee-Gyeom), που ερμηνεύει η Χαν Τζι Ουν (Han Ji-Eun). Οι πονηρές ματιές, οι ερωτευμένες εκφράσεις, οι συνεσταλμένες κινήσεις του σώματος, αλλά και οι σκηνές ζηλοτυπίας δείχνουν το ταλέντο του ηθοποιού και αποδεικνύουν την εξαιρετική του επιλογή για τον ρόλο.

Η σειρά ασχολείται περισσότερο με θέματα διαφθοράς της πολιτικής και αστυνομικής εξουσίας και πως αυτοί οι δύο κόσμοι αλληλεπιδρούν και καλύπτουν ο ένας τον άλλον, αφήνοντας έκθετο τον πολίτη. Η πολιτική και η αστυνομική βία και ο χρηματισμός είναι στο προσκήνιο και βλέπουμε ότι μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να τα βάλει με την εξουσία και να κερδίσει. Ως μήνυμα είναι αποκαρδιωτικό, βέβαια, αλλά η συνεχής δράση, οι τακτικές των πρωταγωνιστών, η αποφασιστικότητα και τα αποτελέσματά τους αποζημιώνουν και ικανοποιούν τον θεατή.

Δεκαέξι επεισόδια ασταμάτητης περιπέτειας και τρέλας, με τις σωστές δόσεις δράματος και κωμωδίας, συνθέτουν μια εξαιρετική σειρά, που σε κρατάει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Στοιχεία Σειράς:

Σκηνοθεσία: Γιού Σον Ντονγκ (Yoo Sun-Dong)
Σενάριο: Κιμ Σε Μπομ (Kim Sae-Bom)
Δίκτυο: tvN, iQiyi
Αριθμός Επεισοδίων: 12
Ημερομηνία Προβολής: Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022
Γλώσσα: Κορεατικά
Χώρα: Νότια Κορέα

[Out of My Way – Vincent (Crackshot)]

Συντελεστές Σειράς!

Λι Ντον Γουκ (Lee Dong Wook): Ρου Σου Γιόλ (Ryu Soo-Yeol)
Γουί Χα Τζουν (Wi Ha-Joon): Κέι (Κ)
Χαν Τζι Ουν (Han Ji-Eun): Λι Χι Γκιόμ (Lee Hee-Gyeom)
Τσα Χα Γιόν (Cha Hak-Yeon): Αστυνομικός Ο Κιόνγκ Τε (Oh Kyung-Tae)
Τζονγκ Σονγκ Ιλ (Jung Sung-Il): Ψυχίατρος Σιν Τζου Χιό (Shin Joo-Hyuk)
Ιμ Κι Χονγκ (Lim Ki-Hong): Βουλευτής Ντου Γιού Γκον (Do Yu-Gon)
Λι Σανγκ Χονγκ (Lee Sang-Hong): Διεφθαρμένος αστυνομικός Ντο Ιν Μπομ (Do In-Beom)
Τσε Κουάνγκ Τζε (Choi Kwang-Je): Ψυχίατρος Γιόμ Γκουν Σου (Yum Geun-Soo)
Σονγκ Τζι Ρου (Sung Ji-Ru): Αστυνομικός διευθυντής Κουάκ Μπονγκ Πιλ (Kwak Bong-Pil)
Τσα Σι Γον (Cha Si-Won): Αστυνομικός Γιανγκ Τζε Σον (Yang Jae-Sun)
Λι Χουά Ριόνγκ (Lee Hwa-Ryong): Διεφθαρμένος αστυνομικός Κιμ Κιέ Σι (Kim Kye-Sik)
Κιμ Χιορά (Kim Hieora): Αφεντικό Γιόνγκ (Yong)
Γον Χιόν Τζουν (Won Hyun-Joon): Αντρέι Κανγκ (Andrei Kang)
Κανγκ Ε Σιμ (Kang Ae-Shim): Σο Σουνγκ Σου (Seo Seung-Sook ), μητέρα Ρου Σου Γιόλ
Κιμ Ντε Γκον (Kim Dae-Gon): Ρού Ντονγκ Γιόλ (Ryu Dong-Yeol), αδελφός Ρου Σου Γιόλ
Παρκ Σε Τζουν (Park Se-Jun): Δικηγόρος Ναμ Ουν Σο (Nam Eun-Seok)

Πηγές: https://asianwiki.com/Bad_and_Crazy

Βαθμολογία μου: [yasr_overall_rating]

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close